Regel bunden blogg dos ;)

Hej

Nu har lilla stampe kommit, Och han var verkligen liten ! Men oj oj oj vad han kommer växa till sig snart .
Jennifer fick honom som en överaskning. Hon visste att han skulle komma men inte när. Så igår fick Micke Jennifer och Troy busa i parken medans jag gjorde i ordning en provisorisk bur som jag hittade i källaren (eftersom leveransen med alla saker, bur m.m blivgt försenad! Morr)
Sedan efter att Stampe hade kommit så ritade jag en skatt karta åt jennifer med diverse hyss som hon fick göra innan hon hittade fram till stampe. När hon kom in i sitt rum och såg allt blev hon så glad så att hon hoppade och skuttade , Sedan stod hon bara och tittade på håll i ren chock innan hon gick fram. Nu vill hon såklart hålla honom hela tiden men vi har sagt att de går bra bara på morgonen till morgon bollibompa och till kvälls bollibompa så att han däremellan får undersöka sin bur och vänja sig vid den först och främst. Han var rädd i början och satt bara och tryckte i ett hörn men nu har han börjat komma fram till gallret.. Men aj vad han rivs! Men de ordnar sig när han blivit tamare. Han har jätte fin stamtavla och morfar tror jag det var, är en tysk inport.

I går var det jätte fint väder ute och vi tog en lång sväng med hundarna. Mira gick lös i skogen hela tiden och racade på som hon brukar. Troy släppte vi för första gången några minuter.. han galoperar verkligen som en HÄST! Och fy fan vad snabb han är. Det trodde jag faktiskt inte.. Han är jue så lugn stor och tung lixom för övrigt :)
Han fick tok spel där i skogen och kom inte när vi ropade utan sprang förbi oss och runnt runnt , Han var så glad ! Det är som när vi släppte ut hästarna på sommarbete hihi*
Vi ska köpa en stor press sänning (hur det nu stavas) och sätta för hålet på den stooora fotbolls planen så att vi kan släppa honom  honom där. På den lilla vi har tränat på är det asfalt och inte så bra för honom att springa på. Så jag hoppas vi hinner fixa detta snart. Han behöver verkligen spriiinga  under säkra former.
I går för första gången blev han lite intresserad av pinnar , vilket han inte brytt sig om tidigare, Vi har försökt visa för honom hur mira gör .. Och nu klickade det för honom. Han är mycket gladare nu och vi ser mycketförbättringar. Men problemet med han hundar kvar står. Han skäller som en tok då vi möter hundar och i det läget skulle jag aldrig ha kraft att hålla honom.
Micke är och tränar honom på fotbolls planen nu med sin kompis och hans han hund. Får se när Micke kommer hem idag och det blivit några framsteg.

I fredags fick jag ett mycket tråkigt besked!!! Jag har jue ansökt om fondmedel för miras utbildning som kostar mellan 45-60.000 kr och jag fick avslag!!!!!!!!!!!!!!!! Nu måste jag söka vidare för det finns ingen chans i världen att jag kan pröjjsa allt det här kontant ur egen ficka.  Har redan tränat henne för ca 3000 kr. Jag fattar bara inte hur dom kan neka en att fortsätta med en hund som redan påbörjat utb. Bättre och neka andra innan dom ens startar. Nej detta ska lösas. Man får inte ge upp så lätt. Hon skulle bli perfekt diabetes hund ! Och jag har verkligen ett behov av hjälp från hennes sida. Så jag ska maila han som gav avslag och förklara lite mer ingående, Vad vi gjort hitills, Hur shemat är upplagt, Vad hon har lärt sig så snabbt, och hur min diabetes funkar, + att jag bor med min 5 åriga dotter som inte ska behöva ta ansvar att hjälpa mig om jag är sjuk och micke inte är hemma. Funkar de inte får jag söka någon annan stanns än skk. Men jag tycker att det hela är grymt när han skickade brevet att de finns fler med mer behov. Hur kan han bedömma det ??? Ring min läkare ! Ring hundtränaren och hör hur bra Mira skulle passa som detta. Gör något... MORR !!!

I dag har vi packat ! Alla saker i vardagsrummet är nerpackat.. d.v.s alla lådor är tomma :) Har packat ner några lådor ur köket och några lådor ur hallen så nu har vi iallafall kommit en bit på vägen även om det är massor kvar !!! Jag avskyr att flytta !!!! Jag längtar tills vi är på plats i den nya lägenheten. Adress ändringen är gjord nu också. Men när jag skulle ringa för att flytta telefon och internet så hade som fel på nått på telia så jag måste komma ihåg att ringa tillbaka i morgon !!!

I morgon ska Jennifer på dagis ! Hon har vart sjuk till och från i fleeeeera veckor !!!! Men nu är hon fullt frisk och ska tillbaka !
I morgon kommer också en suprice från företaget som skulle leverera kanin buren och de. Eftersom jag skickade ett argt mail till dom och klagade så ringde en tjej upp och sa att dom skulle leverera någonting till dörren i morgon som tydligen inte var något jag beställt + att de var gratis... Det blir spännande och se vad dom kommer med för fjäsk haha !

Ne nu måste jag ta tag i packningen igen ! skönt med en liten paus.
image55

Jo juste om någon vet ett företag som flyttstädar som ni har bra erfarenheter av så berätta... de börjar bli dags att leta efter sånnt nu också.
Kram*image54

Nu är vi en stoooor familj!

God kväll mina damer och herrar får jag presentera den nya "lilla" familjemedelmmen!

Jajamensan

nu är vi en stoor familj...ordagrant ! Vi har tagit över en omplacerings hund av rasen Grand danois på 4 år. Han har två problem och det är han hundar och att vara ensam hema. Men de med han hundar är snart löst till det bättre. Micke har tränat massor idag och fick hjälp av sin kompis som har en hanne, Och det blev en grym förbättring. Efter ca 20 min brydde han sig knappt om den andra hunden alls. Så vi är hel nöjda med resultatet, Men det är långt kvar. Förutom dom här två problemen är han världens underbaraste. Han och Mira kompletterar varandra och är nu bästa kompisar. Han är verkligen som en ko innomhus. Bryr sig inte om något..bara lunkar omkring sover eller gnager på ett ben i lugn och ro... han är ganska långsam av sig som en gd ska vara hehe.
Har också tränat inkallning idag i en innhängnad vilket gick bra. Först fattade han Zero :) men sen kom det. Han har inte blivit tränad över huvudtaget förut så det är som att börja från noll. Men han fattade ändå snabbare än vad vi trodde att han skulle göra. Har åkt tunnel bana . buss , och pendel tåg med honom och han brydde sig inte ett dugg.  Fast att dom  förra ägarna inte viste om han hade åkt komunalt i sitt liv nån gång, Dom hade bara haft han sen oktober.
Han är barn van om man säger så ! Dom hade hur många ungar som hellst i den familjen så han är van vid häng och kläng. Blir det för mycket går han därifrån.
Jag tror verkligen både Mira och han behövde en kompis dom lixom lär varandra saker . och har funnit varandra.
Nu ska vi bara få honom att gå upp i vikt då han är väldigt smal, + att han ska kastreras !

Jennifer har feber och är alldeles röd i ansiktet.. Tänk att detta med sjukdommar aldrig tar slut ??? *suck*


Här kommer lite bilder på Troy

image49image50image51image52image53 Som ni ser är det en viss likhet mellan hundarna hahaha :)

På lördag kommer Jennifers stooora kanin också hahahha,. Var ska detta sluta ??

sooo long pling plong är på språng.


RSS 2.0