Godmorgon !

Kl är 07.12 och jag har vart vaken i 2 timmar redan. Varför ja det finns ingen riktig förklaring på. Jennifer är hema från skolan ..sover och det är mörkt och tyst !
Jag kan helt enkelt inte sova.. känner mig konstigt pigg ! och har ont i magen ! Det är mina dumma hormoner som är i obalans ! Jag håller på att göra frukost. Te kaffe mackor och stekta ägg... funderar på att göra gröt också.
Nog om det.

I går var jag med Jennifer hos doktorn och tog diverse prover. Hon har vart dålig en vecka nu, Det började med att hon kräktes en natt , sedan dess har hon haft ont i halsen , feber och HOSTA ..lägg märke till att jag skrev HOSTA med stora bokstäver.. du förstår antagligen vad det innebär ?!?!  Bara hals provet tog över en timme att övertala henne till att göra. Är det någon som har läkar skräck så är det hon ! Vi fick tillslut tvinga stackarn. Och jag förstår inte riktigt hur vi lyckades att tvinga en 7-åring till att gapa. Men det gick.
Det visade sig att hon har Halsfluss , sharlakansfeber, Och luftrörskatarr. Det blev pencelin i 10 dagar. Och inte nog med det så var vi tvungna att ta oss både dit och hem i snö storm. Jennifer fick ligga nerbäddad i pulkan så hon åtminstone slapp gå. Själv fick man anstänga sig till svetten rann och astma medecinen nästan tog slut.
Dessutom var man tvungen att avboka ett viktigt läkarbesök för mig själv som jag verkligen hade behövt gå på men men så blir det ibland.
Micke är sjuk idag, Hostar som en dåre och har ont i halsen..Men han var tvungen att åka till jobbet iallafall och lämna nycklarna, Han tog Flame med sig. Alltid skönt med sällskap och Flame har inte åkt buss och tunnelbana på en hel evighet så det behövdes för social träningens skull.
Så det är bara jag Jennifer och Azta hema. Jag ska ringa klockan 8 till skärgårds akuten och boka tid åt Micke också så han kan gå dit senare.

Men först ska det ätas frukost ! Tjilivippen i sjukstugan...

Här kommer ett recept på en proteinsmoothie. Gör den till frukost och du blir lika pigg som jag !!!!!!!!!! :)

Ingredienser

1 glas

1/2 banan
1 dl frysta hallon
1 ägg
1 dl Arla ekologisk mild lättyoghurt
1 msk flytande honung
1 msk Arla Köket Kesella kvarg lätt
kanel och flytande honung till garnering

Gör så här

Skala bananen och skär den i bitar. Mixa hallon, banan, ägg, yoghurt och honung till en krämig smoothie. Häll upp i glas, toppa med kvarg, kanel och honung.

Tips! Det går också bra att mixa kvargen tillsammans med övriga ingredienser.
(receptet taget från Arla)



 


Så rolig :)


ZZzzzzzz*

Vårat kök är fortafande ett ända stort kaos ! Men det börjar faktiskt lika ett kök nu iallafall. Det går framåt.. Har målat skåp luckorna från "ljus gröna" till lack svarta ! Och en grå fondvägg. Micke har också satt upp en list under skåpet. Som ska målas mörk brun..Kvar är..

* Kakla om med grått kakel som matchar fondväggen  ( ev skaffa fläckt)
* ljus slingor under köks skåpen
* Hyll planen i köks skåpen ska målas grå som fondväggen eller svarta som luckorna..
*skaffa handtag till skåp luckorna (tippsa gärna om ni vet var man kan få tag i snygga)
* lister i hela lägenheten...


Det är som sagt en del kvar men skamm den som ger sig...

Här kommer bilder..

Före



efter



Skåp luckorna ( hittar ej någon "före bild " just nu)



Längtar så tills det är klart !

Det regnar små spik i köket

Shit pomfritt det var länge sedan !!!

Jag har haft så mycket att göra att jag knappt vet var jag heter längre. Jag har fyllt år  (26) och träffat min mamma och systrar, Och min kära vän Klara kom ! Tack för att ni firade mig, Och tack för presenterna ! Jag har vart på tok mycket läkarbesök, träffat en del vänner och hållt i gång på alla sätt som går. Jag har också vart barnledig en natt och var ute med några vänner, Det var super trevligt även om vi bara åkte till grann kommunen :) Och det känns kan jag säga. Sockret har nu vart konstant SUPER högt i 5 dagar. Måste ta det lugnare men det känns inte som att jag har tid. Det är konstigt igentligen att alla läkarbesök man går på gör bara sockret sämmre inte bättre. Det är stressen...som är den utlösande faktorn.. bussar hit och bussar hit. Alltid har man en massa tider att passa.
Och inte nog med det så håller vi på att renoverar köket mitt i allt jul pyntande !! Det blir nytt kakel, En fondvägg, och köks luckorna målas om i svart lack färg. Det kommer bli super snyggt. Bilder kommer när det hela är färdigt !

Idag var jag med Jennifer hos skol läkaren hon har en 5 gradig lutning på ryggen, Grännsfall till skolios ..(stavas det så) men det kan växa sig rakare så det är bara att hålla tummarna för det!

sorry att jag inte kan "stanna" längre men nu måste maten lagas sedan blir det fika med en granne, Och vad kan passa bättre än pepparkakor lussebullar och glögg i mörkret ?

(tyvärr får jag bara hålla mig till sockerfri glögg och lukta på pepparkakorna och lussebullarna men bättre de än ingenting :)



Hoppas ni får en trevlig kväll !

RSS 2.0