Ny dag. Nya tag.

Idag skulle Micke ta ut pengar på mitt bankomat kort. Och bankomaten svalde kortet och ett fel medelande kom upp att jag måste kontakta banken p.g.a tekninskt fel. Nu har jag vart på banken och beställt ett nytt kort och det kommer ta 5 dagar innan det kommer hem. irreterande!

Vi håller på att avmaska alla djuren här hema. Flame svalde gladerligen ner alla tabletterna med lite korv och jag förväntade mig världens fajt med Smilla men det gick förvånandsvärt bra. Tyvärr är katten så kräsen att hon inte äter något annat än sitt torrfoder så det går liksom inte att blanda ner i något. Men det gick trotts allt relativt bra att trycka ner de ändå !
Flame och Molly har sprungit lösa i skogen, Det är helt otroligt vilken engerig molly har trotts sin höga ålder. Hon blir som valp på nytt !

Jennifer är på bra humör idag.. Inget bråk och tjaffs so far :) Hon är ute och cycklar med sin bästa kompis och vädret är toppen ! Micke är och klipper sig och här sitter jag med kaffe koppen i högsta hugg och funderar på vad man ska göra..

Diskmaskinen väntar på att bli tömd och Stampe borde tas ut i selen så han får lite motion, Vågar inte släppa honom på balkongen nu där han brukar hoppa fritt varje dag eftersom vi har en massa nya blommor som jag inte vill få förstörda.



Idag känns allt lite bättre. Lite lugnare och lite ljusare fast att alla problemen igentligen kvarstår. Men det känns inte som att jag vill tänka på det just nu. Jag kan ända inte göra så mycket åt det...så varför gräva ner sig. Motgångar kommer och motgångar går. Det är en del av livet. Ingen kommer undan. Man får ta en dag i taget och göra så gott man kan. Och aldrig lägga sig ner..tappa gnistan och ge upp ! Men hur skulle man kunna göra det. Med en sådan underbar dotter och sambo vid sin sida ? Dom ger mig kraft. Och vi tar oss igenom saker och ting tillsammans. Tillsammans är vi 3  oslagbara :)

I´m blue..

Idag har jag vart helt slut sedan jag vaknade, Har bara vart uppe en stund då och då och sedan sommnat om igen.  Pappa och Mia kom över en sväng för att lämna lite mat från kalaset när de ändå skulle till båten, och jag bröt ihop inför dom.. jobbigt läge. Tårarna sprutade.  Det fanns lixom ingen stopp...Det är så mycket som har hänt på sistone,  Så att orken har tagit slut. Och tillråga på allt så har Micke förlorat sitt arbete och är nu arbetslös. Kan någon förklara hur tre personer ska klara sig på en sjukpenning ? Det ända alternativet är att Micke börjar arbeta på ön, och då kommer han bara hem högst en dag i veckan...så det blir som att vara ensamstående igen...  och så vill jag inte ha det. Jennifer har vart hos sin kompis hela dagen och det var skönt att vara lite barn fri ! Jag och Micke tog en sväng i skogen med hundarna (Gammel Molly är här ) och plockade svamp.

Idag är en sådan där tok deppig och piss trisst dag som jag gärna hade vart utan,  Hoppas att det känns lite ljusare i morgon.



Skogens GULD !

Mycket har hännt det senaste dygnen. För det första visade det sig att jour hunden vi hade här hema var agressiv ! både mot oss och mot Flame. Så han har fått åka vidare. Jag är mycket besviken på organisationen som jag tycker har reagerat mycket dåligt och kommer aldrig ställa upp som jourhem igen och riskera vår säkerhet. Jag känner mig mycket illa behandlad och tycker att denna organisation är mycket oseriös ! Som inte göra något som hellst mental test eller ens har träffat hunden innan dom skickar hem hunden till en barn familj. Ansvaret ligger trotts allt på dom. När vi ringde och berättade läget tog det 19 timmar tills dom ens kom och hämtade hunden som vi hade stängt in i vårt sovrum ! bara en sådan sak ?! Inte klokt över huvud taget ! Inte nog med det ..föreningen bad mig ljuga om hur hunden uppfört sig hema hos oss till det nya jourhemmet som skulle hämta !!! (vilket vi inte gjorde) varför lådsas att hunden är ofarlig och sätta en annan familj i fara ?

Nu till annat. Jag har färgat håret :) Har tyvärr inga bilder (det kommer) men jag färgade det lite mörkare brunt. Denna gången är jag riktigt nöjd ! det brukar alltid bli för mörkt till en början men denna gången blev det riktigt bra !
Idag har vi vart i skogen och plockat svamp, Jennifer var helt överlycklig över att Oscar hade kommit tillbaka ! de har inte setts sedan innan vi åkte till västkusten, så självklart hängde han med ! han hade massor att berätta... ! munnen gick i ett om hur många björnar han hade träffat o.s.v o.s.v o.s.v som ni förstår har pojken en mycket livlig fantasi och Jennifer blev så klart mycket inponerad !
Vi fick i hop till en påse kantareller på en timme som Oscar fick med sig hem. Vi har ändå så mycket i kylen. Det är verkligen ett kantarell år i år !!! och får att inte tala om hur stooora dom är !

 (Bilden tagen från googel)

Tyvärr vaknade jag upp med skit ont i lederna i dag.. det sitter i axlarna denna gång så jag känner mig mer eller mindre handikappad men men..
Vi har iallafall vart på plantagen och köpt lite nya blommor !!! (bilder kommer i morgon) ur fina i olika färger kommer tyvärr inte ihåg vad dom hette..

I morgon ska vi till Pappas nya lägenhet i Hammarby sjöstad och fira Mia hans fru som fyller år. Det ska bli trevligt ! Vi har inte träffats så mycket på sista tiden. Vi har jue lixom fullt upp allihopa. Jennifer sov över där i helgen så vi fick reda ut detta med jourhunden i lugn och ro. Ville inte ha henne hema sammtidigt som honom. Hon hade vart i Kungsträdgården och tittat på när morfar spelade och sedan lekt i bubbel badet... stackars morfar och Mia var totalt slut ! jennifer hade inte somnat förens 02 på natten och sedan vaknade hon pigg och utvilad kl 04.00 !!!!!

Det är inte alltid lätt med
 haha :)


Pöss*


Tipps om tävling !!

jag har vart med i en tävling om ett hemligt paket ! Och vill tippsa dig om att vara med att tävla , det ända som krävs är att du skriver en kommentar och/eller tippsar vidare i din blogg !

Tävlingen är i http://tasslyckan.blogg.se gå in och kika vettja ;)


och framför allt LYCKA TILL !!!



Jourhund och besök hos syster :)

Nu har vår jourhund kommit. Han kommer övernes jätte bra med Flame och dom har jätte roligt.  Leker som galningar. Han har ett stort hjärta till sin fördel men utseendet emot sig ! Men som sagt även det kan jue ha sin charm. Han är ouppfostrad och drar i koppel, som kontaktpersonen sa " här får ni minsann att göra ett tag" just nu håller vi på att lära honom det vanliga baskommandona och försöker få upp honom i vikt...Han är ca 9 månader så jag hoppas han får komma till ett permanent hem så snart som möjligt så han inte blir för fäst vid oss och Flame.









I går åkte jag och Jennifer +(Flame) hem till Ullis och Alva och hällsade på. Alva hade vuxigt och blivit såå lång ! helt otroligt vad snabbt det går.


(Mörk bild ..hade problem med blixten)


Söta Alvis med sin lilla vagn..


DU DÄR ! (Otroligt lik Jennifer i den åldern)


Klappar ....


Och pussar......


Och delar med sig.... till Flame.  Självklart är Alvis en djurvän :) som vi andra.


Min söta guld lock :)


Söta syster (sorry för dom röda ögonen syster)


Alva sitter och drömmer.. "en dag ska jag sjunga in en egen skiva..som säljer GULD"


Jennifer trött i soffan framför Bollibompa..


Nu har Micke åkt och jobbat.. tyvärr kommer jag få sova solo inatt för han kommer inte hem förens i morgon kväll. Suck* Gillar inte när han måste jobba borta sådär...
Tur att man har så mycket som syssel sätter en under tiden...


Det var allt för nu. Puss*



Om du var vaken....

Det har vart lite fram och tillbaka a.n.g om vi skulle behöva ta en jourhund eller inte, Och dom ringde ikväll och berättade att dom kommer med honom i morgon. Så nu blir det full fart här hema. Han är två månader yngre än Flame. Blandras med amstaff , mycket mer vet jag inte. Men han är bra med barn och går ihop med andra hundar så dom viktigaste kraven uppfyller han :) det kommer bli spännande att träffa honom i morgon ! Och jag tror inte att han kommer bli långvarig här hos oss, Eftersom det är många som är intresserade av honom. Men det är alltid kul att göra något viktigt och meningsfullt .

I slutet av Augusti kommer också en Boxer hanne börja hos mig, (på 14 månader) Så nu är det slut på husefriden så att säga :)

Idag har vi tagit det lugnt, Handlat lite mat, nagel lack och den nya mascaran med fibrer som heter  Fiberwig..vart ute i solen o.s.v Känner mig inte speciellt trött idag. Kanske detta håller på att vända? jag tror inte att det är borrelia jag har.. skulle nog vart bra mycket sjukare då, Men jag har ändå tänkt att boka tid. Tyvärr fick jag ingen tid idag men jag ska ringa tillbaka i morgon eller så ringer dom upp mig. Måste snart också vaccinera mig mot svin influensan eftersom jag är i en s.k riskgrupp ! tror också att alla barn under två år måste vaccinera sig mot detta nu om jag har förstått rätt, så ni som har små barn borde kolla upp detta.

Här kommer en bild på mitt lilla monster, Det värdigfullasta i mitt liv. Utan dig skulle jag aldrig kunna leva, Varför går tiden så fort . Jag tar vara på varje minut tillsammans med dig. Ingenting får gå till spillo. Du gör mig lycklig. Du mitt lilla monster gör mig hel. Vet du det ? Jag vill stanna tiden och aldrig låta den ta slut. Snart är du tonåring..min största skräck..hur ska jag kunna hjälpa dig mot världens ondska ? Utan att lägga mig i för mycket eller vara för överbeskyddande ? Hur ska jag kunna plocka upp bitar av mitt hjärta som spricker när du skriker att du hatar mig ? Eller svänger i humöret som jag gjorde ? Hur gör man som tonårs förälder ? finns det någon kurs för detta ? Jag vill vara förberedd.. jag vill vara påläst hur man bemöter sånnt på bästa sätt...
Men inte nu..för bara tanken skrämmer mig.. Nu ska jag njuta..av nuet tillsammans med dig.




Här är en låt som jag och min dotter lyssnade på tillsammans i Mp3 i tuffa tider... den är till dig mitt lilla barn !


Jennifer har fått en ny cyckel

Mycket märkligt idag är i stort sätt fläcken som jag var bomsäker på var borrelia borta !?! kan de vara så med borrelia fläckar att det försvinner efter bara någon dag ? Jag ska iallafall boka tid på akuten i morgon och gå dit och se vad dom säger. Visst att det är kvavt idag men jag svettas som  skjutton..det i princip rinner..så någonting står inte rätt till iallafall.

I går kväll spelade vi kubb, till en början sög jag men sen tog det sig, Jag var mest rädd att träffa dom andra när jag kastade ! Jennifer var med på ett hörn och jag tror att hon hade jätte roligt.

I går fick Jennifer en ny cyckel, Tompa och Micke åkte och köpte en rosa cyckel med tre vexlar så nu känner hon sig så stor ! Hon har cycklat runnt på gården flera timmar om dagen !



Idag har vi bara vart hema.. hyrde en massa filmer och tog hem kina mat och planerat lite inför Jennifers kommande 7 års kalas som är i slutet av Augusti.. vi har stora planer på gång. Men än så länge är det hemmligt och vi måste komma på var vi ska ha det. Skulle vilja ha det på ängen vid Ösby träsk men då måste man söka tillstånd o.s.v får se vad vi hittar på. Nej nu ska jag hoppa tillbaka ner i soffan .

Tack för era kloka kommentarer och för att NI visar att ni bryr er !

Puss*


Kan jag ha fått borrelia ?

I går vaknade jag av ett ENORMT kliande på benet men ingenting syntes. Idag när jag vaknade hade jag en svullnad och en röd fläck, tittade på bilder på internet och det ser utan tvekan ut som ett borrelia utslag, Kliar något fruktansvärt ! Kollade på symptomen för borrelia som var 100 olika symptom och självklart hade jag några av dom, Under hela semestern nere i Lysekil hade jag en hemsk huvud och magverk ,illamående...och jag är så trött hela tiden, nästan som i koma och vaknar inte ens om någon skulle släppt en bomb. Sover till 14 tiden om dagarna och micke försöker slita upp mig ur sängen. Klarar att vara vaken ca 2 timmar sedan måste jag ta en power napp om jag inte ska svimma. Alla har sagt åt mig att jag måste gå till doktorn och nu när den här röda fläcken dök upp känns det som att man kan lägga i hop pussel bitarna.

Får se om  jag sätter mig på akuten idag eller om jag håller mig tills på måndag... illa och säga men jag är på tok för trött för att orka åka någon stanns.
Håll tummarna nu att det är något annat som spökar ! för borrelia är ingen rolig sjukdom. Hade det när jag var liten och jag minns det som igår. Men desstu tidigare man upptäcker det desstu snabbare/lättare blir man av med det.

Kram *


Ung i gamal kropp

Idag har jag sprungit runnt som en halshuggen höna.. törs man säga så utan att få ett dussin tals djurrättsaktivister på sig ? man vet jue aldrig..folk är jue så kännsliga nu för tiden :)

Nej men ärligt , Ush jag är heeeelt slut, Hos fot läkaren sa dom att jag måste dras med tjocka sulor i skorna 5 år framåt..för att avlasta fötterna , det kändes som en döds dom,  Och de ända skor som får plats med dessa ENORMA sulor i är ecco skor. Grattis till mig ! Börjar känna mig mer och mer som en pansionär..snart är det väl bara käppen som saknas! Börjar bli riktigt less på
skiten !
Jag är inte bara less utan irreterad, skrik nödig och förbannad !

Till råga på allt så var min syn så dålig när jag var på sjukhusen att jag inte hittade till diabetes fotvården..så jag gick till receptionen och frågade, Dom log så brett dom kunde och sa "följ skyltarna" .... Självklart svarade jag -vad dum jag är ! Nu till det stora problemet...dessa jätte skyltar satt i taket och jag kunde verkligen inte se alls vad det stod på dom , trotts att varje bokstav var ca 50 cm stor, För att kunna se behövde jag komma så nära som möjligt.. hade hellst också behövt en stege men humf... gick runnt i dessa sjukhus koridorer.. runnt runnt.. och helt plöttsligt visste jag knappt var jag var... träffade på en sjuksköterska och försökte förklara vart jag skulle.. fick samma svar där "läs skyltarna" denna gång orkade jag inte vara lika "förstående" längre och sa att jag inte kunde läsa ! Ännu en gång dök det där bekanta jätte breda leendet fram , hon skrattade lite lätt som att allt var ett skämmt och gick vidare....
Träffade strax efter en mann som däremot var generös nog att peka åt vilken riktning jag skulle gå , så kom jag rätt :)
Det är inte lätt att leva med en kropp som sviker när den känner för det,
 
Men thats life in a box,



Kuckeli kuuuu..klockan är 7 !

Klockan är 7 och jag trivs INTE med att gå upp så här tidigt. Jag har inte vanan inne ..ush.
Ont i magen har jag också , det har jag nästan varje dag ..måste snart gå och kolla upp detta ! Men jag har haft krångel med magen hela mitt liv, är det inte det ena så är det de andra men tacka fan för att det alltid ska sitta i magen ! Tar alvedon för detta nästan varje dag. Och det är jue inte heller bra ! Men jag väntar alltid in i det sista innan jag tar den...så jag tar verkligen inte i onödan. Av de 100 gånger som jag åkt in för att kolla magen så har dom hittat felet typ hälften, det är stort och avancerat det där med magar och det känns aldrig som att de kommer hitta det riktiga felet.. jag menar det som ligger där och gror hela tiden... de hittar cyster o.s.v men när dom har spruktigt eller opererats bort så har jag fortfarande ont...som innan.

Om en timme går bussen då åker jag till Nacka Sjukhus för att kolla nerverna i fötterna... Diabetes mottagningen avbokade jag faktiskt i dag. Eftersom jag ska ta nya blodprover innan jag går dit och dom har inte hunnit kommit fram till läkaren iallafall..så det kändes lite lummigt att åka dit idag.

Nej dags att fixa i ordning sig så gott det går . Kram*

Gammel gäddan var för smart för oss !

Idag är våran första dag hema på värmdö igen. Eftersom det var fint väder bestämde vi oss för att strunta i att packa upp våra resväskor och bege oss ut i solen. Vi gick och badade solade och fiskade. Jätte mysigt. Vi fick 2 abborrar (stavas det så?) men dom var för små så dom fick släppas tillbaka igen. Vi fick en skymmt av gammel gäddan men han var alldeles för smart för att fastna på kroken,.

Jennifer tyckte att det var jätte roligt , och här fiskar hon för första gången i sitt liv. STOLT mamma & Micke



Jennifer sprattla upp bubblor och Flame fångade dom :) det kallas team work.


Här har Jennifer bestämmt sig för att börja kasta Flames favorit "Dummy" istället, Så här fiskar hon helt enkelt HUND,
Smart drag Jennifer.. för dom nappar bättre :)



Här ser dom båda något mycket intressant...



Och visst ser jag ut som ett PROFFS !!!!



I morgon ska jag vara på Nacka Sjukhus kl 9 , och sedan på SÖS kl 15.. irreterande tider.. har fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska göra med dö tiden där imellan men jag kommer nog på något.
Efter det ska jag hem och möta min framtida e.v daghund som skall börja vara hos mig från mitten av augusti. Det blir så spännande och kul att träffa sötnosen och hans matte . Jourhems hunden behövde inget jourhem eftersom han blev såld redan innan han sätta in tassen här hema hos oss, Jätte skönt för hunden som slapp åka mellan olika hem och då kunde åka till sin rätta familj på en gång !

Nej nu ska jag snart slå huvudet i kudden . Puss på er !

Semester bilder !

VARNING FÖR SUPER DUPER BILD BOMB

Min lilla Gangsta :)


På sälsaffari









Hema hos mormor

Lite utsikt...


Jennifer och Sara gosar




Kyrkan utanför huset , som  jag och  Micke ska gifta oss i. Det går inte att föreställa sig i bild hur stor och pampig den är!


Frukost


På prommenad







Micke och Jennifer fick en krabba på kroken...




Flame är då ingen badkruka :)






På Noaks ark

Snö leoparderna



Tiger









Jennifer halvt inne hos grisen :)


Mormor fick stå på pallen för att lyckas nå upp och titta. Haha !


Hinderbana

















Sådär... Nu är jag trött så resten av bilderna på utekvällen m.m kommer vid ett annat tillfälle...

Nu måste jag vila ögonen lite haha
.

Tillbaka i sthlm

Resan har gått bra, Och det känns tyvärr lite trisst att vara tillbaka ! Men men så är livet.
Ska hoppa i ett skumbad nu och försöka njuta av lugnet.
I morgon ska jag ner till vårdcentralen och ta nya blodprover o.s.v


Kram*

Noaks ark

Idag var det uppehållsväder så vi passade på att åka till Noarks ark och titta på utrotningshotade djur, Det fanns tigrar, snöleoparder, lejon, olika rasers kaniner, grisar, hästar,kor m.m Jennifer fick rida och hoppa på hö loftet, Det var super mysigt.
Vi har också vart inne i kyrkan som ligger här brevid , Super stor pampig kyrka som jag och Micke ska gifta oss i, Tanken är att de ska ske nästa sommar.

Efter det åkte vi hem och grillade och sedan har vi packat. Det känns lite jobbigt att åka härifrån i morgon. Jag vill inte tillbaka.. till Gustavsberg ! Det finns liksom ingenting att göra där. Världelösa lekparker ...ett fik som stänger typ kl 18 o.s.v här stänger allt vid 23 tiden...även klädaffärer. Det finns mer möjligheter här. Speciellt på sommaren. Och i Gustavsberg känns allt så bökigt och omständigt, Vi som inte har bil heller.

Nu ska jag slänga mig framför tv´n en stund och försöka njuta av den sista kvällen..


Kram*

Party animals :)

Vi har festat som tonåringar hela natten lång. Tittade på Veronica Maggio som uppträdde på en nattklubb och kom hem vinglandes 8 på morgonen . Efter alldeles för mycket Champange ... Men forfarande pigga.. skumt ! 
Super kul hade vi iallafall och jag har inte dansat så mycket på flera år. Jag kan inte säga annat än att vi röjjde fhett.
Bilder kommer upp på bloggen när jag kommer hem igen.

Snart är det tisdag och vi ska åka hem, På onsdag kommer en Jourhems hund på 9 månader (amstaff blandras) Som ska bo hos oss tills det rätta hemmet dyker upp. Nej nu är det kaffe dags. Kram*



Regn

Sedan Micke kom ner hit så har det i stort sett regnat hela tiden. Dö trisst ! det hann vara sol så vi kunde åka till stranden en dag men annars har vi mest varit inne, Hyrt några filmer, fikat med syrran och hennes kille, vart i lekparken med Jennifer , gått på pubben och resturang, stor handlat mat och ikväll blir det att äta krabba som syrrans kille har fiskat upp.
Just nu är Jennifer på bio och ser Ice age 3 med moster anna och hennes boy friend :)
På nätterna blixtrar det över havet och det blåser riktigt kalla vindar... lite höst kännsla.

I morgon blir det en ute kväll på stan !


(Detta skrevs torsdag , men postades inte förens fredag eftersom www.blogg.se strulade)


Lysekil

Hej !

Nu är vi nere på västkusten, Ur skönt men p.g.a en trafik olycka tog resan ner hit 12 timmar, tyspisk oss att ha sådan otur. Hoppas dom som var inblandade i olyckan klarade sig iallafall !

Här nere är det så vackert. Stränderna är vita ..fulla med snäckor och vattnet är blått . Lång grunt som skjotton är det också, Perfekt för Jennifer för då slipper man oroa sig. Och lill skruttan har nästan lärt sig simma nu, (med armpuffar)
Det har vart super hett ! hörde att det regnar och oskar i stockholm idag .

Flame har vart sjuk.. (som vanligt ) tyvärr bröt en kraftig akut inflammation ut i kroppen som satte sig i huden , men nu är hon på bättringsvägen igen ! Orsaken till detta får vi ta tag i när vi kommer hem med vår vanliga vetrinär.

Nu ska jag ta mig ett glas vin och bara njuta av havsutsikten och full månen som lyser röd över havet.

Kram*

RSS 2.0