Kärlek

I går hade Micke sommnat på soffan ! jag höll mig vaken tills han messade tillbaka vid 01-tiden , sedan pratade vi en snabbis i telefonen och sa godnatt, efter det kändes det bättre. Behovet var stillat och jag kunde lugnt sommna in :)

Idag har jag städat som skjutton gubbar !  Fixat all disk, tvätt, dammsugit , röjjt , torkat golv o.s.v Och packat.. allt är klart nu men jag sitter och nojjar över om jag har glömt något.. nervöst! Vi tog en snabb fika hema hos Sara så att barnen fick säga hej då till varandra och sedan har Jennifer somnat som en stock. I morgon blir det upp tidigt ! Och pappa hämtar oss kl 08.00

Ber till gud att jag har med mig allt nu, Iallafall mina livsviktiga saker så som medeciner och smink haha skämt och sido.
Nu ska jag ta mig en kopp te, sedan blir det nog sängen. Saknar Micke så mycket nu är det "bara"  4 dagar kvar så ses vi darling... kan knappt vänta ... ush vad jag älskar den karln ! han är verkligen något mycket speciellt. Saknar och älskar allt hos honom. Men det känns så konstigt att prata i telefon när man är så långt i från varandra.. man vet lixom inte vad man ska säga.. det blir typ "hej vad har du gjort i dag " - "jobbat du då" -packat" ah ni hajjar svaren finns jue redan där innan ens frågan är ställd... vi vet jue vad vi gör hahhaa.

Jag kommer säkert blogga nere från västkusten så mig blir ni inte av med. Nu blir det te...



Nu saknar jag honom*

Att vara ensam har faktiskt kännts rätt okey... har hållt mig sysselsatt tills nu.. mitt i natten slog det mig... Micke har knappt hört av sig alls sedan han åkte.. Det känns tomt.. telefonen är tyst..och det känns ensamt och mörkt. Vågar inte ringa heller eftersom det är jag som ringt varje gång. Och han har jue sagt att han skulle ringa upp senare... fast det gjorde han inte.. så nu ska jag inte ringa igen hihi :) det är faktiskt hans tur nu !

I morgon blir det stor städning och packning, Måste mäta upp hundmat , få med alla mina och Flames medeciner och städa Stampes bur. Om jag hinner ska jag över till Sara en stund så kiddsen får leka en sista gång innan resan.
På Onsdag morgon bär det av till Göteborg.

Jennifer somnade vid 23 tiden.. är helt omöjlig att lägga nu för tiden, Jag tror det är värmen och ljuset som gör det hela lite knepigare. Och sedan är hon grinig och irreterad på dagarna.
Det tar ett tag att vänja sig vid värmen för oss allihopa. Flame sover i stort sätt dygnet runnt, man märker knappt av henne.

Nej dags att sova så man får något gjort i morgon. Puss



mycket bollar i luften

Vad helgen har gått fort ! Jag har fikat med grannen under och Jennifer och deras dotter badade i polen ! Dom tyckte det var UR KUL ! och vilket liv ! dom skrek sig blåa, och vi hade fullt upp med att försöka tysta ner dom. Sedan fikade jag med grannen mitt emot på kvällen som är Oscars mamma, Jennifer och Oscar sparkcykolade för fullt och krockade..så nu är sparkcyckeln sönder ! :( men Jennifer och Oscar klarade sig oskadda.. som alltid haha.... Det är underbart med så mysiga grannar som man kan umgås med, Jennifer har också hunnit med två turer till Grisslinge .
Nu har Molly åkt hem, denna gång blev hon kvar lite längre än planerat och hon kommer nog bo mer hos oss i framtiden än hema hos min pappa eftersom dom inte har den tiden längre och hon trivs här. Så nu blir man med gammling igen. Inte oss emot hon är jue så snäll skruttan och det känns alltid lite tomt när hon har åkt.

Micke har också åkt. Så nu är det bara vi brudar hema och Stampe såklart... glömde att han är jue faktiskt en mann :)
Det känns ovant att helt plöttsligt leva som "ensamstående" igen.. man möter hinder i vardagen som inte är allt för lätta... det mesta är faktiskt knepigare att göra själv. Som att handla o.s.v  I dag t.e.x så gick alla proppar i hela lägenheten jag trodde jag skulle få ett smärre psykbryt men jag lyckades faktiskt grejja det själv. Det är bra för självförtroendet och ibland får jag en liten robinsson känsla som kryper in över mig HAHA!

Idag har jag gjort så mycket ärenden som jag hade planerat och allt går enligt shema. I morgon ska allt packas ner som tvättas just nu och tidigt på Onsdag morgon bär det av till Göteborg. Jag måste erkänna att jag är lite nervös för resan, Tänk om jag glömmer något livsviktigt..och jag tror att jag aldrig åkt så långt själv med Jennifer och nu har jag Flame med mig också men det kommer att gå bra. På söndag kommer Micke ner ! så då äntligen blir vi familj igen :) och det ska bli kul att träffa mamma och moster Anna och hennes kisse katter.

Apperopå Flame... stackarn har tappat päls. Hon har som sagt ätit antibiotika och solen går jue inte helt att undvika nu , även om man gör så gott det går. Så till följd av detta så har hon tappar pälsen vid revbenen och ser ut som en riktig skabb hund stackarn. Nu är iallafall antibiotikan slut och pälsen borde börja växa tillbaka .

Nej nu är det dags att ta tag i resten.

Puss


Sorgligt !

Vilken förlust ! Michael Jackson är död :(  jag är övertygad om att han var en mycket snäll männsika, Förmodligen för snäll, en sådann person som blev trampad på...som tyvärr blev utnyttjad av press och media som alla andra. Inte konstigt att han mådde dåligt. Världens mest kända människa som var först genom att plöjja vägen för alla andra. Som gav hur mycket pengar som hellst till välgörenhet , djur och barn och som bara ville vara "normal" men aldrig kunde bli. Musiken kommer aldrig dö ut. Han var min generations Elvis ! Och han har gjort massor för denna jord. Glömd blir han aldrig !







har försökt leta upp min favvo video men vet inte vad den heter, I musik videon går han på en gata och sjunger.. det är en lugn låt och det börjar regna har jag för mig.. Någon som har ett hum om vilken jag kanske kan mena ?? skulle bli jätte glad om ni kom med tipps.

säg goodbye to my little friend.

Nu ska ja ner till vårdcentralen för att ta bort min "efterhängsna leverfläck" som jag så illa svärt om i mina tidiagre inlägg.. varje gång jag ska ta bort den så har läkaren blivit sjuk eller vart hema med sjuka barn , det är som att den förbannade fläcken bara bestämt sig för att vara kvar ! MEN nu ska inget stoppa oss. Nu , IDAG kl 13.30 ska den bort. Efter 25 år och 7 månader vid min sida.

Känns nästan lite konstigt.. men än ska jag inte ta ut segern i förskott, vad som hellst kan jue hända på vägen dit som gör att det hela blir intställt för typ 100 de gången.
Jag är lite nervös... gör det ont ? hua...

BY BY leverfläck !

hot !

idag har det verkligen vart super varmt ! vi har mest vart hema och Jennifer har sprungit runnt på gården. Sedan gick vi en prommenad till skogen för att få oss lite skugga, Hundarna orkar inte gå annars. Men i skogen kryllade det av mygg så det var ingen höjjdare det heller. Så nu är jag full med myggbett som kliar så jag blir tokig.. men jag antar att det är de som hör sommaren till !
Flame är skendräktig, tuttarna hänger och hon har börjat tappa päls vid revbenen , ingen direkt vacker syn. Ska ge henne lax olja och hoppas på att det blir bättre.

Jag har kommit undefrund med att våra grannar har extremt dåligt minne eller så vill han rent av bara vara otrevlig. Som ni vet så har jag växt upp med våran hund Molly som nu är 12 år, men när hon var runnt 8-9 så fick hon flytta från mig hem till min pappa eftersom hon inte alls trivdes i det området vi bodde i. Nu har vi lite delad vårdnad kan man säga, Hon bor här i bland flera veckor i rad, ibland bara någon dag här och där. iallafall... varje gång Molly är här och jag går ut med hundarna så utbrister vår granne "men du har jue ny hund varje gång man ser dig" jag försöker förklara varje gång att det är Molly och hon bor hos oss i bland. Molly är 12 år och vi har inte gått och köpt oss någon ny GAMAL hund ! men han måste klart och tydligt säga " nej det där var inte dom hundarna du hade sist" och "du byter hundar som andra byter underkläder" *suck* är gubben senil ? varje gång han ser molly tror han att hon är olika hundar...

I morgon funderar jag på att åka till Grisslinge och sola och bada, Någon som vill följa med ?

Nu är det en vecka kvar tills vi åker till västkusten på semester wiiii , det kommer bli så himmla skönt. Är så trött på den här ön och allt där till.. Vill till krabbor och hav snäckor och ständer berg och resturanter, lugnet och torget. Vill vill åka idag!

Min lilla syster har fått hem en super liten kattunge på bara 6 veckor !!! så nu har hon minsann jobb framför sig med att ge ersättningsmjölk o.s.v förstår inte hur man bara kan skicka iväg så små kattungar. 12 veckor enligt lag EJ tidigare än så får de lämna sin mamma... människor människor !!! tur att min lilla syster tar väl hand om den lilla stackaren som blivit av med sin mamma och sina syskon alldeles för tidigt i livet.  Och tur att min lilla syster redan har en katt, så den lilla får växa upp med en annan katt och lära sig vett och ettikett iallafall...Om man inte vill ha kull efter sin katthona ..varför i hela friden kastrerar man inte , eller har katten inomhus ? ska det vara så svårt ??? varför kan inte folk ta sitt ansvar ? varför behandlar man djur så här... hur kan man med gott samvete sova på nätterna.. elr slänga ut sin katt när man tröttnat ?NEJ USH, ibland skäms jag över att vara människa..men försöker trotts allt göra det bästa av situationen. Katter är verkligen inte ens vatten värda i vissas ögon.

Här är den lilla sötnosen som tur var hamnade rätt ! och snart får man träffa henne.



kram*

Tjaba tjena hallå..vi säger så !

Wiii jag har ny dator !!! den var pris sänkt från 8000 kr till 4000 kr , en bärbar HP. Funkar super bra men det tar nog en stund innan man lär sig alla finesser :)

Nu är midsommar firandet över, Vi var på Ingarö med pappas fru´s släkt eller ja.. våran släkt :) Micke trivdes som fisken i vattnet, Flame skötte sig utmärkt trotts en massa barn , hundar o.s.v och Jennifer hade ett gott humör hela kvällen och somnade vid 23 -tiden. Det blev dans runnt midsommar stången , god mat och en massa lekar, tippsrunda, fiskdam och tävlingar. Jennifer vann tipps rundan så hon var överlycklig !
Här kommer lite bilder från firandet !

Pappa är trubadur och uppträdde ...


Coola bruden med kransen på sniskan :)








På middagen :













I går gick vi ut i solen och körde lite plocke pinn i skogen :)





Idag gick vi en prommis till Ekendals skolan och Jennifer klättrade i deras super roliga klätterställning sedan körde vi basket en stund. Efter det bestämde vi oss för att gå hem och göra TÅRTA... varför... hum.. nja... vi var SUGNA ! finns det någon bättre andledning ?





Nej.. den är inte stooooor alls :) Mumms fillebabba...


Nu är det dags att laga middag... Hörs i morgon.

Puss*

Ny dator på g !

Idag har jag vart på långprommis, Flame drog som en galning, hon hade nog igenligen behövt springa av sig lös, men så länge hon äter sin medecin så måste hon ta det lugnt..vilket inte hon alls gillar ! Jennifer sparkcycklade hela vägen och vi stannade där vi bodde förut och Jennifer fick leka en stund i sin "gamla" lekpark, Men vad hon har vuxigt ! Rutchkanan som hon älskade så mycket förut var helt plöttsligt jätte kort och ur tråkig.. gungan som hon inte kom upp på själv då, studdsade hon upp på nu. Vilken jätte skillnad! Vi satt där en stund och pratade gammla minnen, Och kom på att alla vi som bodde där då har flyttat.. ingen av oss bor kvar.. Danne, Jimmy och hunden gruffe som bodde över oss har flyttat, Rille har flyttat, Nicole & Jonas..mitt emot har flyttat , Grannen vägg i vägg med oss hade flyttat.
Vi var ett gäng då i samma åldrar som brukade fika i stort sätt varje dag och varje kväll, Jennifer kände allt och alla och var hon inte hema så var hon oftast uppe hos Danne och Jimmy och lärde sig boxas med boxningshandskar som var större än henne själv eller såg på trolltyg i tomteskogen, Hon älskade att umgås med de stora killarna. Hundvakt hade vi alltid. Vi turades om att ta ut varandras hundar vid behov och var det något som fattades i kylskåpet så var det bara att gå och låna en meter bort :) Vi hade kul tillsammans hyrde filmer och ställde upp för varandra i tid och otid. Jag minns den gammla tanten med taxen längst ner i trappen som alltid bakade super goda bullar till oss. Ja det var faktiskt en helt annan stämmning där än här och det kan man verkigen sakna. Här har man ingen kontak med grannarna ..nja ett hej kan väl slinka ut då och då, men mer än så blir det inte. 

Vi hann precis hem innan regnet började ösa ner, Jennifer fick slå sig ner framför sin favorit film "My little ponny" med en skål glass, och nu har hon hoppat i badet. Micke är redan hema som hade halv dag på jobbet.

I morgon är det Midsommarafton och jag hoppas att vädret blir bättre. Vi ska vara ute i stort sett hela dagen ! Vi ska fira hos ett par ingifta släktingar och det kommer bli hur mycket folk som hellst, Åker vid 11 tiden och kommer inte hem förens på kvällen, Flame ska med och det kommer verkligen bli nyttigt för henne ! snacka om social träning ! Barn, vuxna och hundar överallt !!!

I morgon bitti får jag också min nya dator WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!! Mer om det berättar jag i morrn. Nu ska ja ta upp Jennifer ur badet..

Hoppas ni alla får en super mysig midsommarafton !!! 


jag kräver inte att ni ska förstå..

I bland drar ett sådant sug in över mig.. som svarta stora moln, Som en orkan som vänder hela tillvaron upp och ner.. När man vill ha något så mycket som man inte kommer kunna få. Det blir en tomhet, en saknad en önskan som inte kommer falla in. Det blir inte bättre att gå omkring och föreställa sig bilden om hur det skulle kunna vara, för det är inget mer än självplågeri. Det hjälper inte att vara avundsjuk på andra som har haft ett val och lyckats, bara för att jag/vi inte har det. Det är frustrerande ! Jag vill inte bli bitter..
Man måste acceptera vissa saker i livet , men detta känns omöjligt. Mitt hjärta spricker !
Jag antar att det ända vi kan göra är att gå igenom sorgen tillsammans... vilket vi inte ens kan.. jag antar att ämmnet är för känsligt för att ens kunna pratas om.  Så vad ska man då ta sig till ? Känner mig så ensam med alla tankar och känslor.. och räddslan för att det aldrig blir mer än såhär , känns som att djävulen har satt klorna i mig.
Men kärleken övervinner allt ! Och jag är så tacksam för det jag har ! Det jag ber om är en gåva från gud.. en gåva som ingen borde ta för given ! En gåva som aldrig kommer ges till oss.


Tack för att ni finns !

Vaknade halvt blind idag, skulle igentligen till nacka sjukhus för att träffa fot specialisterna p.g.a mina nervskador i fötterna och få sulor till skona som skall hjälpa blodcirkulationen lite på traven. Men p.g.a mitt sky höga socker hade jag inget annat val än att stanna hema. Har mått illa hela dagen och det känns som att jag har ketoner men tyvärr så har min keton mätare slutat fungera så jag måste ringa sös i morgon och be om en ny, Har iallafall fått ner sockret nu som var på 25 när jag vaknade, Men jag är rädd att jag är påväg in i en syra förgiftning om jag inte får detta att vända nu. Kämpar hela tiden emot att inte kräkas av illamående, Och en så länge har det gått bra. Kräks jag så blir jag tvungen att åka in.

I morgon kommer Micke ta med sig min mobil till jobbet så är det något så kan ni nå mig på hem telefonen.

I dag ringde dom a.n.g att min skola som jag gick i , i 9-an skall ha en återträff, Jag vill absolut inte gå på något sätt, i hade ingen sammanhållning i klassen och jag minns knappt vad någon av dom hette, Vi umgicks inte ens efter skol tid whats so ever, Jag hade en kompis som ja umgicks med från klassen ingen mer,. Hur som haver så hade de utsett mig till kontaktperson för den här festen !!!!!!!! Och jag som inte ens ville gå! jag försökte slingra mig ur detta på alla sätt som gick men hon som ringde var väldigt bestämd över att de ända jag behövde göra var att logga in på "träff" sidan då och då och peppa folk till att komma på festen. + att mitt namn och nr ska stå med på inbjudningskorten, Jag försökte förklara att jag är sjuk , jag har varken intresset , eller energin att svara på frågor i telefonen o.s.v om den här träffen , och hur ska jag kunna peppa folk att gå på något jag själv inte ens vill gå på !?!? över min döda kropp att jag skulle möta alla dessa människor igen ! Men dom sa att ringde någon för info o.s.v så ska jag hänvisa till dom. Jag gick med på det. Varför förstår jag inte ! helt meningslöst tycker jag. Jag ska försöka maila dom i morgon och stå på mig om att de faktiskt får hitta en annan kontaktperson , jag är inte rätt för ämnet och kommer inte vara någon bra sådan. Jag är inte intresserad. Jag måste våga börja säga ifrån.. ett nej är ett nej. Kanske lättare att skriva detta i ett mail än att prata med den där envisa tjejen i telefonen.
ja ja nog om det.

Nu har jag sett säsongen sista "Desperate Houswifes" nu får jag vänta ända till hösten på nästa avsnitt.. men det var faktiskt en aning för förutsägbart här på slutet.. man visste ju vad som skulle hända. Lite trist.....

håller på att sälja lite urvuxna barn kläder på tradera och på skojs skull la jag upp en av Jennifers vinterjackor, Jag trodde aldrig att någon skulle lägga bud på en tjock jacka på våren , men fel hade jag ! Däremot de andra kläderna har ingen budat på ännu. Utan jackan är helt klart poppulärast och har haft hur många besökare som hellst.. hel mysko, det är jue inte ens något speciellt med den jackan. Nu håller vi tummarna att de börjar budas på de andra kläderna också men det är 8 dagar kvar så som vanligt kommer väl alla i sista sekunden innan auktionen tar slut.

Nu har flame börjat bli lite hängig igen och hon äter sin medecin. I Morgon ska hon börja inhalera kortisonet så får vi se om detta går vägen. Mycket påfrestande på hela familjen. Hon är bra i några dagar sedan sjunker hon lixom ner igen. Det är jobbigt att se, Hon är jue så ung och full av liv igentligen.
är hon snart 10 månader , väger 19.6 kilo och är 47,5 cm hög. Nu får hon snart inte bli högre, Tror att max höjjden är 48 på tikar om jag minns rätt. Skönt att hon växt så bra trotts att hon varit så sjuk i stort sätt hela sitt liv.

Tänk så liten hon var nyss !








Och så stor som hon har blivit nu, Otroligt vad snabbt de utvecklas !


Nej nu kryper jag ner i sängen. I morgon ska mickes mamma passa Jennifer en stund för jag ska iväg på lite ärenden och sedan tror jag att pappa kommer och hämtar Molly.



Ingen rubrik idag..men kanske i morgon.

Jag har lite ångest .. jag har beställt kläder till Jennifer från HM för 2000 kr...bara sommar kläder är det också.. kjolar, klänningar...shorts ..you name it..dessutom har hon jue så mycket kläder redan.. är det någon som behöver nya kläder så är det jue jag! Men det är jue så tråkigt att shoppa åt sig själv.. humf.. det blev som det blev... Jag antar att kläder kan man väl aldrig ha för mycket ut av :)

Orkar inte skriva idag ;) så här kommer lite bilder i stället !

Gamla Mollie Collie / Labrador



Ung och pansionär


Tok ungen bubblar fot bad , Jag tror att hon skulle kunna bubbla i timmar..
Flame undrar om det var ramlösa och tog sig faktiskt ett smak prov.



Inlåst bakom galler och bom med en vakt hund nedanför sängen , borde ungen hållas på plats. 
Godnattski :)
 


Lots of love ...




Ush vilken tråk helg !

Regnet fortsätter ösar ner, grått kallt och deprimerande ! Finns ingenting att göra. Den här helgen har jag tagit tag i våra gaderober, de såg ut som bombnedslag men nu är allt vikt (en stund til)

Flame ligger mest under täcket, snarkar och suckar, Micke sitter framför tv spelet och jag har passat barn, Jennifers kompisar Embla och Alva var här i dag. + lillaTyra. Underbara ungar ! Så snälla , omtänksamma och lugna ! Mickes mamma har också vart på besök en stund.

Det knackade just på dörren och det var foder från "Husse" som kom, beställde i går , dom är verkligen super snabba. Hade glömt att ta ut pengar så det blev en faktura, Självklart har Flame det dyraste fodret så nu är man 700 kr pankare !

I dag vid 17 tiden kommer Molly, Ska passa henne till Onsdag eftersom pappa ska ner till Göteborg och spela på Liseberg.  Flame blir nog glad över att gammel tanten kommer på besök några dagar, Eftersom det regnar blir hon jue så uttråkad annars. Så det är alltid bra att ha en kompis att vara tillsammans med.

Nej nu ska jag tråka vidare... Kom gärna med tipps på sysselsättning... Här blir det bara ett evigt suckandes och 100 koppar kaffe för mycket i ren tristess annars.

Jo förrsten vill påminna er om att skriv på namn insammlingslistan i det tidigare inlägget.
Som handlar om att Sverige också behöver djurpoliser. Eftersom våra poliser inte har tid att prioritera djuren och de vanvårds fall som dom får in. Gör djuren en tjänst och ge dom rätten till ett skydd!

Mina tjejer !



Klockan är 03.03 på natten....

Och jag sitter och facineras av min tokiga sambo som lagar amerikanska pankakor, ( Kan tillägga att han endast är iförd ett par kalsonger )

galnare familj får man nog leta efter.....




Sverige borde också ha djurpoliser !!!!

Alla som tittar på Animalplanet's   "Animal Cops"  och känner att det är fruktansvärt, och "tur att sånt inte händer här"        - Ni har fel!

Det händer här! Man har bara inte "resurser" att ta hand om saken!

Vi kräver att djurpoliser inrättas snarast, och att djurens liv räknas även i verkligheten, inte bara på pappret!

Varje dag lämnas djur till sitt öde att dö på egen hand. Övergivna av kännslokalla människor , Varje dag kampas hundar till döds för att ingen upptäcker det i tid. Jag önskar att det var högre straff för dessa brott, Men tyvärr har vi inte det i sverige. En bra börjar är att Sverige införskaffar sig djur poliser, Varför ska det bara finnas i andra länder men inte här ? Som att brotten inte skulle finnas i vårat land ?Varför blunda för djuren ?  Så många gånger som man fått ta hand om vanvårdade rädda och övergivna djur. Så är det ett bevis på att de finns.  Alla vet att det finns, oturlig nog har jag fått se mycket av den världen. Just för att jag bryr mig !!
 
För några år sedan satte jag ut min häst på foder, Något jag ångrar djupt.  Det var under tiden som jag var gravid och separerade med min dotters pappa, jag hade knappt tak över huvudet och hade inte råd att ta med mig hästen. Jag tänkte att en fodervärd skulle vara ett bra alternativ tills jag kommit på fötter. Jag hittade en familj på annons som var intresserade, De bodde på en stor gård och hade flera hästar. De var hema dygnet runnt och verkade ha den tid och kunskap som behövdes ! Jag var där och hällsade på och allt såg bra ut. Min häst flyttade dit och jag var även då och hällsade på några gånger. Eftersom hon verkade trivasså bra så bestämmde jag mig för att sälja hästen till dom, på avbetalning, Men då slutad dom och höra av sig och inga pengar kom in. Jag lät tiden gå lite eftersom jag inte hade något alternativ att kunna hämta tillbaka henne i alla fall, Efter ca 2 månader ringde polisen och frågade om jag ägde en häst som var uppstallad på denna gård. Och bad mig genast att ta hästen där ifrån. Grannarna hade då gjort en anmälan till polisen och som tur var så stod jag fortfarande som ägre. Vi ringde runnt och hittade en stall plats för 7000 kr i månaden som kunde ta emot henne omgående, Vi hyrde en häst transport och jag och min familj åkte för att hämta hem henne, Jag visste inte vad jag skulle få se, Men det var bland det värsta. Alla de andra hästarna hade dött i hagen och de hade polisen tranporterat bort, Min häst var så illa till tyglad att jag inte trodde att hon skulle överleva transporten ens. En magrare häst har jag aldrig sett, Familjen på gården var där men inte polisen och de hotade oss med gevär,
Mot all förmodan lyckades vi köra min häst till det här stallet där hon fick börja långsamt med foder för att magen inte skulle gå sönder, Hon röntgades och hade bruten rygg på tre ställen.
Jag tänkte hela tiden på de djur som fanns kvar på gården , de var minst 10 hundar , Inavlade som satt fast kedjade lite överallt , Deras barn sköt stackars kattungar med nöjje för att de inte skulle föröka sig !
Självklart gjordes en polis anmälan men jag blev aldrig ens kallad till förhör. Polisen hade inte resurser och tyckte att problemet nu var löst eftersom min häst hade blivit hämtad och var med livet i behåll. Dom hade viktigare saker att göra.
När min häst mådde bättre och hade lagt på sig hull så omplacerades hon som sällskaps häst till andra hästar,  Hon skulle aldrig någonsin gå att rida igen, Kort därefter slaktades hon , Kanske var det de bästa. Hon hade äntligen fått ro.

Vi behöver djurpoliser som har resurser , Vi behöver djurpoliser som bara prioriterar sådana här fall, Vi behöver dom , precis som vi behöver andra poliser. Folk ska inte komma undan bara för att de handlar om djur.
Saker och ting tystas ner. Men jag lovar er att sverige har precis som andra länder djurplågare. Bara att de inte "syns" lika mycket eftersom ingenting görs.

Jag ber er att skriva på namn insammlingen för djurpoliser i sverige. Gör djuren en tjänst att få något som borde vara deras rättighet. Ett djur skydd !


http://upprop.nu/TTEE

Tack på förhand !


skol avslutning..

Så mycket har hänt att jag inte har hunnit uppdatera alls.

Jag och Jennifer var på hörselkliniken och det gick ur dåligt. Ungen var tok spattig och hörsel testet blev bara blajj! hon stretade emot, grinade, gömmde sig bakom stolar o.s.v när äntligen testet var gjort satte sig doktorn ner med oss och sa att testet såg bra ut på så sätt att Jennifer ej lider av hörsel skada utan koncentrations svårigheter ! och därför skulle då de tidigare testerna blivit så dåliga, Vilket jag inte tror på en sekund, på de tidigare testerna har hon verkligen koncentrerat sig! och alla tolv testerna har gett exakt samma svar, Vi som igentligen äntligen skulle fått hörsel apparaten med oss hem, gick hem tomhänta ! eftersom ja var så envis och försökte gång på gång förkara att det verkligen har med dålig hörsel att göra så skulle hon prata med dom andra på kliniken om kanske en hörsel slinga kan vara ett alternativ i klassrummet för henne, Men det löser jue inte problemet hema eller ute. Men hörsel apparat blir det inte. Super irreterar åkte vi hem till min stora syster och hennes dotter för att få tänka på lite annat.
Väntar fortfarande på samtal från hörsel läkaren och lär nog få vänta några dagar till.

Jennifer har haft sin skol avslutning nu , Hon var blyg och försökte gömma sig bakom alla andra när hon var uppe på scen, men huvudsaken är jue att hon gick upp dit över hvud taget. Efter avslutningen gick vi på fika hos grannen, Hon är super trevlig ! jordgubbs tårta och choklad tårta blir man inte bortskämd med annars !
I tre veckor nu har hon varit skogs tokig och det var nog själva uppträdandet hon har vart nervös för, efter det släppte allt och hon blev sig själv igen. Hon har inte lyssnat över huvudtaget, Hon har vart totalt uppstressad , inte kunnat äta, inte kunnat sova , testar mitt tålamod till tusen och t.om. RYMT TILL CENTRUM ! ! ! ! Jag tror aldrig att jag någonsin varit så arg i hela mitt liv.

Nu är sommarlovet här och vi åker till Västkusten den 1 Juli :) det är en onsdag, Micke jobbar den veckan och kommer efter på söndagen. Än så länge öser regnet ner och någon sommarlovs kännsla har inte dykt upp ännu. Vart tog solen glassen stranden och jordgubbarna vägen ? Längtar !

I dag har vi vart på återbesök med Flame hos vetrinären, Trotts sin antibiotika kur så såg inte toncillerna tillräckligt bra ut, Hon ska fortsätta kuren 8 dagar till och inhalera kortison, Blir det inte bättre trotts detta så kommer toncillerna att opereras bort. Hon är också röd på trummhinnerna, Som tur är upptäkte vi det i tid och ska bara göra rent själva, så ska det förhoppningsvis vända av sig själv, Annars blir det en öron inflammation som pricken över i ´t på allt detta. Som ni förstår är hennes motstånds kraft i botten det är därför allt kommer , det ena efter det andra.
Hon måste bli frisk till semestern annars vet jag inte vad jag gör. Vi behöver verkligen få komma bort lite.


Här kommer bilder

Jennifer sminkad till en tiger på barnens dag !



Rosor till Micke från mig...


På Dellan, Mumsar lyx chocklad och glass.


Morfar, plast mormor Mia, Micke och spralliga Jennifer.


Självklart skulle hon gå i den stööörsta vattenpölen, Gummistövlar är en guda gåva.


På kvällen framför X-boxet. bil spel är inget för mjökiga töser, Tuff ungen som vägrar förlora !




Nej nu ska jag ta tag i tvätten...

Pöss*


Nu är valpkursen slut.

Den här helgen har vart full av massor av lek och bus. Jennifers kompis Embla sov över och de somnade inte förens vid 22 tiden, Annars var allt lugnt.
Nästa helg är det Alvas tur att sova över här :)



Idag har vi vart på sista valp kursen för Flame, ( Glänsaren som instruktören så fint kallade henne) Våran lilla vovvse är så jäkla duktig , jag och Micke är enormt imponerade , Vi körde en del inkallning med andra hundar runnt om som störde , gå fint i koppel och att gå vid sidan, Också sitta , ligga och stanna kvar med störningar ! Hon brydde sig inte om något alls förutom mig och micke :) Snart är det dags att börja fortsättningskurs men det blir nog till hösten då alla instruktörer är på semester under sommaren, Då är det lydnads klass 2 som gäller. Våran instruktör får barn i september så det blir någon annan som tar över hennes kurser.. Lite tråkigt för jag gillade henne, Men vem säger att den nya kommer vara sämre ?! :) Flame verkar piggare i dag och antibiotikan har verkligen fungerat bra, Hon får ha sele så att inget retar halsen, fisk och ris och uppblött foder, Nu har det äntligen vänt. Men det blir iallafall vetrinären i veckan för att se hur det ser ut innuti, Lilla flamman äter piller som om det vorre godis.


Micke fick ett tok ryck här på kvälls kvisten och bakar en sockerkaka. Och jag gick in på HM´s sida för att beställa massa nya sommarkläder och badkläder till Jennifer, När allt var klart så stängdes helt plöttsligt allting ner och allt som låg i varukorgen försvann, snacka om bittert ! så jag tog ett djupt andetag och försökte föra om hela beställningen. När jag hittat ungefär hälften av sakerna så kom ett "viktigt meddelande " upp i rutan " där det stod " om 4 min kommer vissa funktioner under sidan stängas ner p.g.a underhåll b.l.a shoppen , kassa, o.s.v"
Så jaha där sket det sig igen... hann inte göra klart och skicka iväg beställningen på dom 4 min så nu har jag gett upp och är bra irreterad ! Får örsöka göra ett nytt försök i morgon !
Jag hoppas inte att frakt tiden är alldeles för lång... bad säsongen är jue snart här och sommarlovet börjar på onsdag. Jag har tyvärr vart med om en frakt tid på nästan 3 månader innan på HM och går det inte på ca 14 dagar så kommer jag skit i det iallafall och åka och shoppa för hand så att säga :)

Har försökt få tag i pappsen hela dagen , tänkte bjuda honom på Jennifers avslutning men han spelar på skansen idag och har inte tid att svara... Han spelar och spelar... varje dag ska han spela.... get a life hahahhaa neee skojja ba*

I går satt jag och degade framför datorn och kom in på något helt galet....
Har ni hört talas om självlysande hundar ??? joo det finns faktiskt.. har tyvärr tappat bort länken.. men man hade incierat celler på någotvis i en beagle som då blev självlysande , valparna hon kommer få kommer också lysa i mörkret. Vart är vi på väg. Skrämmande !!!

Nej dags att göra lite te och smaska socker kaka. Det luktar super gott !
   

Hoppas ni haft en trevlig helg !


Kram*


 

Helg

Yes box nu är helgen här ! den började med tråkigt grått väder men nu verkar det trotts allt vända.

Flame har svarat bra på antibiotikan, men kräktes i går en gång. Men det känns verkligen som att det är på bättringsvägen ! Men eftersom hon har kräkts så vågade vetrinären inte sätta in starkare antiinflmmatorisk medecin i nuläget som de igentligen skulle göra.
Hon ska äta upp sin kur sen kommer hon få åka tillbaka nästa vecka , och då ska de gå ner i halsen och titta igen. Ser toncillerna fortfarande fula ut så funderar vet på att ta bort dom, Men vi får se helt enkelt, en dag i taget !

Kirre (
http://tasslyckan.blogg.se)  som födde upp Baylize har små chihuahua/phalene valpar och gissa om man är sugen ! Jennifer med sitt stora hundintresse vill jue så gärna ha något som hon skulle kunna träna agillity och åka på hundläger med i framtiden, Perfekt storlek , lättlärda och pigga skulle det kunna bli bättre?, Någon envis terrier skulle bli för svårt för henne som fösta hund. Men tyvärr sätter ekonomin käppar i hjulet !
Jag tror det skulle vara super kul och nyttigt för jennifer att ha detta som intresse, Hon behöver verkligen något att lägga sin engeri på som hon brinner för. Något som hon kan utvecklas och lära sig mer tillsammans med. Vilken 6 åring sitter på hundkurs i två timmar varje söndag och verkligen lär sig saker ?  jooo HON GÖR!  

Nu har Jennifer 2 dagar kvar i skolan sedan är det avslutning på onsdag och sen SOMMARLOV i nästan 2 1/2 månad.
Tyvärr har Micke bara semester i två veckor. Så vi åker nog ner till mamma tidigare så får han komma efter.  Men för det måste vi ha en kattvakt ! Någon som känner sig sugen ? :) Orka sitta här hela sommaren.. neeeej tack, roligare kan man jue faktiskt ha!
Jennifer är ute och leker med sin kompis Embla som ska sova över här tills i morgon. Dom fungerar riktigt bra tillsammans så länge dom är två och inte tre, för då blir det bara tjaffs :) tjejer tjejer !

ikväll blir det kyckling gryta till middag och sedan kommer vi slänga oss framför tv, En lugn hemma helg helt enkelt. Trotts att det är sveriges nationaldag.. men det verkar inte vara något som påverka oss :) det är säkert något firande på skansen som man kan se hemifrån med dagens teknologi !

Nej kaffe dags ! Hoppas ni alla får en super trevlig helg



Vakna nätter...

Idag är Klaras examens fest och jag kan inte komma :( ush ja vill jue inte missa att fira henne som har kämpat på så bra med skolan ! Du ska veta klara att jag är enorm stolt över dig ! du lyckas med allt ! och jag är hemskt ledsen att jag inte kan komma och fira detta, och jag som hade köpt världens snyggaste klänning att ha på mig *suck* Måste vara hema med sjuka Flame som kräktes upp sin antibiotika igår... I dag ska hon börja med starkare medecin , får se vad vetrinären säger när dom ringer. Att vara hema med sjuk hund är som att vara hema med sjukt barn .
Regnet öser ner ........

Nattens funderingar...

Om man måste tjata till sig kärlek... om den inte ges automatiskt... är den då slut ?




"God Loves Ugly"

You said that I wasn't pretty
So I just believed you
And you said that I wasn't special
So I lived that way
With critical gazes and brutal amazement
And how my reflection could be so imperfect
With all of my blemishes, how could somebody want me?

[Chorus]
But God loves ugly
He doesn't see the way I see
Oh god takes ugly
And turns it into to something that is beautiful
Apparently I'm beautiful
Cause you love me
Whoa, oh

I tried to clean up the outside
All shiny and new
Worked over time to thin up and look right
But inside I knew
That deep in the bottom were secrets I thought I could try to ignore
Old ghosts in my corridors
Never get tired of haunting the past that's in me

[Chorus]
But God loves ugly
He doesn't see the way I see
Oh god takes ugly
And turns it into to something that is beautiful
Apparently I'm so beautiful
Cause you love me

Help me believe why you love me
When I know you see
You see everything
Help me believe why you love me
When I know you see
Inside and you still say I'm beautiful

You're telling me I'm beautiful
Your screaming out I'm so beautiful
And I'm finding out I'm beautiful
You're making me so beautiful
And I can see I'm beautiful
Cause you love me
Whoa, oh

Cirkus..

De här var den sista musik videon som brittan gjorde, Innan hon så att säga gick in i väggen med droger och kaos och förändrades.
Hon har verkligen förändrats.. vissa tycker till det bättre. Men jag gillar nog mer den ärliga brittan som fanns förr.
Är det inte lite märkligt att i den här sista videon så dör hon, var hennes tanke kanske att det skulle bli en sista ?
Jag har alltid gillat brittan och jag är glad att hon fortfarande finns i livet.
Hon är ett prakt exempel på en person som inte klarade pressen, Och det är väl inte så konstigt.
Go brittny ! Go :)
Kunde hon göra allt ogjort så skulle hon nog det. Men hon var enormt ung när hon flög in i kändis skapet och kommer aldrig att kunna ta sig ur det igen.
Visa lite förståelse !


Är Din vovve en modell?

Jag tänkte tippsa er om VoB modellagentur för hundar i Sverige som just nu söker modeller :)

annonsen :


Om Du vill visa världen Din underbara hund, då har Du kommit till rätt ställe.


VI SÖKER FLER HUNDMODELLER I HELA VÅRT AVLÅNGA LAND!!


VoB är en modellagentur för husdjur som täcker hela Sverige. Vi är internetbaserat, med kontor i Stockholm och vi arrangerar djurmodeller för castings till olika typer av modell -uppdrag. När Du anmält Din hund till vår agentur kommer den att presenteras seriöst till alla de professionella medieföretag som vi samarbetar med och som regelbundet söker djurmodeller för olika kommersiella uppdrag;

Reklamfilmer
Modebilder
Foton till bildbyråer
TV och video
Konstnärliga foton
Catwalks m.m.


OBS - Just nu har vi uppdragsgivare som söker hundmodeller för reklamkampanjer - OBS

Det kostar endast 150 kr/ år att ha med sin hund i vår modellgrupp. Din hund kommer att presenteras med egen bild på vår hemsida och Du får ett medlemskort som visar att Din hund är officiell modell hos VoB.

Inbetalda medel till VoBs modellverksamhet går oförkortat till vårt huvudmål vilket är att ekonomiskt sponsra olika utländska hundhärbärgen och deras projekt. Om Du vill veta mera om dessa härbärgen och de olika projekten - kontakta oss!

VoB är en ideell verksamhet som drivs av Gemma S Mata, Professionell hundpsykolog som under många år arbetat med att hjälpa hundhärbärgen runt omkring i Europa. Dessa härbärgen gör ett fantastiskt arbete med att ta hand om nödlidande hundar som behöver omvårdnad och kärlek samt att omplacera dem till nya ägare. Ditt bidrag är mycket värdefullt och nödvändigt för alla de hemlösa hundar som inte har det så bra som våra egna i Sverige. Tillsammans kan vi göra en skillnad!


www.vildaochberomda.com
E-post: [email protected]
Tel: 073 - 509 33 70




Pris: 150 kr

Check it out !


hua...

Godmorgon !

Och gud vilket väder, det är som höst igen, grått kallt och såååå ruggigt ! Dessutom känner jag förkylningen komma krypandes både på mig och jennifer. Ush håll dig borta du sluga bacill.

Nu har jag lämnat jennifer i skolan och fått i Flame alla nödvändiga medeciner. Idag är hon relativt pigg och har varken kräkts eller hostat på hela natten.

Jag ska slänga mig framför tv en stund sedan är et min tur att börja svälja piller och börja koka fisk till vovvsen.

Hoppas ni alla får en underbar dag trotts kyla och vind.


Bye*

Livet går för fort när man har roligt.

Idag blev Flame sövd, gulle skruttan fick sin  spruta och sedan som en blixt från klar himmel rammlade hon ner i min famn och sov som en stock.  Jag behövde bara vänta lite mer än en timme sedan kom hon vinglandes ut i väntrummet.
De undersökte toncilerna som tydligen var riktigt infekterade fula och såriga, Så nu har hon fått börja med antibiotika, och sedan när hon slutat hosta och kräkas så ska hon få starkare medecin.
Man vet igentligen inte hur dom blev såhär.
Antingen började de vid luftrörs katarren och att kortisonen inte hjälpte hela vägen. Eller så har det börjat med toncillerna och sedan hade det gått ner i luftrören.
En sak vet vi iallafall och det är att fortsätter toncillerna att strula så går dom att operera bort.
I annat fall så kan hon kanske bara behöva inhalera kortison för att hålla sig frisk. Det kan fortfarande vara någon typ av astma som har gjort att toncillerna är så uppretade.

Skönt i allafall att de hittade någonting. Nu får vi hoppas att detta vänder.
Är totalt slut både fysiskt och psykiskt. Det har varit en riktig pers. Och totalt pank har man blivit på kuppen.
Men Nacka djurklinik är verkligen helt underbara, En stor guld medalj till dom för deras varma bemötande och grundliga undersökningar som dom gjort. Dom fullkomligt älskar Flame och hon älskar dom ! På morgonen när man kommer in med flame så lyser alla upp bakom disken och säger godmorgon älskling till Flame, De kom in trotts full ruch under hela går dagen för att kolla till henne, stoppa om henne med filtar och bjuda på kaffe. Så hon var verkligen i trygga händer.
Vetrinären kommer att ringa i morgon för att se hur natten har varit. 
Jag kan verkligen rekommendera Nacka djurklinik ! Jag kommer nog aldrig vända mig till en annan vetrinär igen !
Så fort Flame är frisk ska jag skicka ett tack kort och blommor !
När vi kom hem i dag efter narkosen var flame riktigt spak, Morrade på lilla smilla som hade saknat Flame så mycket. Stackars katten blev riktigt chockad och funderade nog på om vi hade fått hem fel hund ! :)



Jennifer är super glad i dag, För i morgon ska dom få leka i skolan hela dagen, inget "jobba alls" som hon säger :)
Hon har vart ganska glad på sistone , de har fungerat bra i klassen mellan tjejerna och hon längtar redan till att börja ettan och bli STOR ! Varför så brottom undrar jag.. men mmm.. det är inte mycket en mamma förstår kanske.

Jag kan inte förstå att min lilla tjej snart blir 7 år. Det känns lite läskigt.. det känns jue som att vi kom hem från BB i går. Men jag antar att det är så alla mammor känner. Tiden går alldeles för snabbt. Snart får Micke jaga bort påflugna killar och snart börjas det med smink , bindor och pms så det står härliga till.. Hur det ska gå med två pms monster i samma lägenhet det kommer nog bli helt galet. I allafall om hon ärver mina mens problem :(
Det märkliga är att Jennifer växer och utvecklas så det knakar, men jag står lixom stilla , jag förändras inte så mycket. tror man själv iallafall, men så är det inte.
Nu behöver jag aldrig någonsin visa legg längre på saker och ting och jämnför jag med bilder på mig själv bara 2-3 år bakåt så ser man stor skillnad. Men men jag ska allt åldras med stolthet. och jag ska försöka förbli a hot mama så länge jag kan . Att jag fick jennifer så tidigt har både sina för och nackdelar. Jag har nog alltid bara sett fördelar, men nu vet jag inte längre... Ja menar jag är fortfarande ung när hon flyttar hemifrån.. Vad ska jag göra då ?

Jaja..

Nog tjatat från mig idag. Nu ska jag smeta in ansiktet med anti rynk kräm och drömma mig tillbaka till tiden då jag var ung och dum, och inte hade något ansvar not sooo ever..
Men vad var det för liv ?

Livet började ju då jennifer föddes, Då puch up bh´n plöttsligt blev ett måste för att inte ha tuttarna hängandes ner i knävecken , Då nätterna blev utan sömn och då musiken byttes ut av ett barns skrik och dom högklackade skorna skänktes till uff och snabbt och bekvämt blev den ultimata lösningen...Då bajjs förstoppning potträning  totts barnvagnar eksem gråt och skratt blev mitt liv.. Då jag blev en bra förebild..och började tänka pedagogiskt och inte så svart eller vitt... Då livet slutade krettsa runt onödigt ting,. Då hon blev värd allting.
Det är klart en omställning, särskillt för en som precis fyllt 18, Men det var den bästa omställningen man kunde vart med om. Och hade jag chansen skulle jag gå igenom 9 månaders kräks graviditet med diverse problem, 32 timmars förlossning och långa ensamna nätter med mitt nyfödda barn, så skulle jag göra det utan att klaga. För jag har facit i hand nu. Och det är värt det !
Men snälla gud sakta ner lite ... det går alldeles för fort när man har roligt !

Jennifer 3 år.


Jennifer 6 år...


Är smörgås gurka bara för men ?

För jag kan inte få upp burken !!!






Uppdatering om Flame kommer ikväll.

trä smak i rumpan!

Jag är totalt slut, och tänkte bara göra en snabb uppdatering innan jag hoppar i säng !

I morse åkte ja in med flame, Dom tog blodprover som inte visade några tecken på infektion,eller vita blodkroppar.. de röntgade vanlig röntgen som inte visade någonting, samt kontrast röntgen för att se om något kan ha fastnat i luftrören magsäcken eller var som hellst.. men ikke.., Lyssnade på hjärta och lungor men allt såg bra ut, Men hon kräktes och hostade konstant, Hon fick vättska i dropp samt medecin för illamåendet, Hon var totalt utslagen och vetrinärerna var nog riktigt komfunderade, Hon var enormt medtagen, vinglig och slö. Fick spendera 8 timmar på en trä stol, och bara sitta och stirra på klockan, Efter hon hade fått i sig droppet så vaknade hon till och blev lite pigg för en stund och kunde t.om. kissa ! ... Men mycket ork har hon inte. Fick åka hem över natten, Och kl 9 i morgon bitti ska vi vara tillbaka, då ska hon sövas och de ska kika ner i halsen på toncillerna.
Det gör så ont i matte hjärtat.. hon är jue så liten och hjälplös...
Dom måste hitta felet...
Allt pekar nu mer och mer att hon har astma,Är det inget fel på toncillerna blir det kortison tabletter igen och sedan får hon inhalera kortison , troligen resten av sitt liv, Har man tur kan det tydligen
Jag hör av mig i morgon.

Nu måste ja sova en stund...



Kram*


*sliten*

Herre vilken natt ! Micke satt med Flame till 02.00 och sedan fick han lägga sig i vardagsrummet och jag tog över.
Hon kräks utan avbrott och nu måste jag sticka in till vetrinären igen...

Hör av mig senare !

RSS 2.0