Valborg !

Igår blev det sagt och gjort en inne dag, Hundarna fick springa av sig en snabbis i skogen och sedan kom Mikaela på besök.

Vi satt i köket och sippade på kaffet när Jennifer var ute och gungade med sin kompis, Helt plöttsligt ser Mikaela hur kompisen flyger av gungan och landar på huvudet/nacken/axeln. Vi sprang ner och såg att nyckelbenet var brutet. Det stod rätt upp :( men attans vilken tuff tjej ! Vi ledde hem henne till hennes mamma, Gav henne alvedon och sedan var det bara att ringa ambulansen. Mamman blev otroligt chockad och rädd och föll ner på hallgolvet. Tur att vi var där ! Och fick saker och ting gjorda.
Fortfarande har dom inte kommit hem från sjukhuset så man börjar jue undra vad som händer där igentligen. Ska nog ringa snart och kolla läget.
Tycker så synd om lill tjejen !
Från och med nu sitter man och gungar !!!

Idag är det valborg och jag undrar om det blir någon brasa här nere i hammnen ? I så fall ska vi dit. Klart Jennifer ska få se lite eld :)
I morgon ska vi på födelsedagsfirande hos en vän jag haft i 15 år. Det kommer bli så trevligt att träffa hennes vänner och släkt igen.

Nej nu ska jag ta tag i tvätten, Idag hoppas jag få lite svar på blodproverna.

Hör av mig "later" och önskar er en trevlig valborg så länge!





Känner mig som 80 år.

Idag har de vart en riktig skit dag hitills, Ont i lederna och obeskrivligt trött, Tog timmar att bara komma ur sängen. Huvudvärk , socker som åker upp och ner som en bergodalbana. Jag är så less, Vill bara vara som du. Jag vill orka också.
Nu skiner solen ute, men idag är mitt liv inomhus, Tur att det finns fönster. Kaffe och att världens finaste tjej snart kommer hem från skolan.





Imponerad!

I går var jag på sös, (diabetes mottagningen) värderna var sämmre än vanligt.. Sockret hade stigit ganska markant, Och jag hade lite för mycket kolestrol och blodfetter. Så nu blir det fisk och sallad den närmaste veckan för att se om det sjunker. Det är inget bra att ha höga värden på de här när man har diabetes , Det innebär ytterligare en större risk för blodproppar o.s.v .. Inte nog med detta..nu krävde dom ÄNNU fler blodprover. Dom ska kolla på hur mina binjurar producerar kortisol och om jag möjligen kan ha någon B12 brist, Med tanke på hur ont jag haft i skelettet sista tiden. Känns som om man har bäckenuppluckring på nätterna. Inge kul alls.
Så i morse bar det av tillbaka till labbet, och ut som vanligt kom man sönderstucken och blåmärkerna börjar redan ta form.

Men igår var inte bara en jobbig dag, Micke kom hem med blommor till mig, Den karl kan verkligen överraska :) Jag blev överlycklig ! Lite romantik i vardagen behöver man alltid, Och nu luktar hela köket rosor.
Och så fick min allra bästa vän svar på ultraljudet, Det blir en liten pojke precis som hon trodde, jag kan inte beskriva i ord hur glad jag är !! Det är så HÄFTIGT!



                                                                                                                                 
Tänkte passa på att kasta in en bildbomb igen :)

Asta



Flame och en av kiddsen



Inte så lätt att sitta upp på ett halt golv



Alvin , Smilla och hela gänget sover tillsammans*



Asta undrar varför kattungen inte vill dia på henne också :)





Flame & Asta fick en var sitt rosa ben, Deras favorit smak !



Girly girl



Flame drömmer sig bort om den dagen hon kanske har fått egna bebisar



Alvin sover med sina små



Det är så otroligt fint att se hur alla djuren lixom hjälps åt. Dom är som en stor familj nu när kattungarna kommit.
Alvin finns alltid vid deras sida, Han passar dom när dom är ute och kryper och när Smilla behöver vara "barnfri" Flame och Asta är så försiktiga och duktiga med dom små, Alltid är någon hos dom! Är det inte Smilla så är det Alvin.. är Alvin och äter så är Flame eller Asta där, Tänk vad det underlättar att vara flera, Särskillt när det är flera små! Dom gör ett fantastiskt jobb allihopa. Och aldrig trodde jag att de skulle hjälpas åt såhär och jag har aldrig sett något liknande !! Jag är minst sagt imponerad !




Nu ska jag sätta mig en stund i solen på balkongen. Om jag står ut, Grannens hund ligger ute och skäller så jag snart får fnatt, Ska det vara så svårt att tysta ner hunden eller helt enkelt ta in den om den inte kan uppföra sig?

Ska inte klaga !

Bounce var tok grymma igår !! Vilket drag!
MEN vi hade fått platser högst upp i globen och jag som har höjd skräck satt första 30 min med svindel..de kröp i hela kroppen och jag mådde illa. Efter en stund hade jag vant mig och kunde njuta av showen, Lite sorgligt kändes det i slutet eftersom de här var det sista dom gjorde, Nu slittras dom.. törs man hoppas på en comeback ? :)

I morgon blir kattungarna 3 veckor, Och nu börjar det hända saker. Dom sitter upp och följer en med blicken. Dom blir bara sötare och sötare för varje dag som går. Och fort går det !











Jennifer har en kompis här och dom står som "vanligt" framför tv´n med en varsin mikrofon och sjunger till Mikael Jackson. Efter en hel dag ute kanske dom har drabbats av sol sting ?
Tvättmaskinen går i ett och om några timmar är helgen över.
Det har vart en bra helg, Jag har hunnit färga håret , Jennifer har lekt med kompisar, Och jag och Micke har fått lite vuxentid för oss själva ! SAMT en efterlängtad sovmorgon. Den här helgen har vart våran helg. Och jag ska inte klaga :) Sådana här helger behövs.. men finns möjlighet allt för sällan....

Tack S & T som tog hand om Jennifer och hundarna!!!! Ni är GULD värda!!! <3



Solen skiner !

Hade tänkt blogga i solen på balkongen  men thiii fick jag, Hur jag än vrider och väder på datorn så blir det omöjligt att tyda vad som är på skärmen. Helt idiotiskt. Det ser kolsvart ut ! Fick ge upp och gå in. Kanske lika bra .. turk musiken som dånar ut från balkongen från huset brevid hade gjort mig galen efter en stund. Inte just för att det är turk musik.. utan för att det är samma låtar om och om igen.

Igår var vi och firade "stora" Alva som fyllde år ! Hon fick ett ursnyggt halsband av oss, Som jag tyvärr inte hann fota, Eftersom fint folk kommer sent.. så levde vi självklart upp till våra ord och kom ungefär när alla andra började gå hem. Efter det förljde jag med de tre "S"-en ut :)  Inte långt hemifrån dock ! Det blev lite bacardi breeze på den lokala alkis krogen :) 

 i morse var Micke uppe med tuppen och åkte och fiskade ! Jennifer har vart ute och cyklat men kom hem gråtandes för att hon inte fick vara med dom andra barnen i "hemliga klubben" vad less jag är på dessa gårds intriger, Varför kan inte barn bara hålla samms och vara snälla med varandra ?! Inte minns jag att det var så där mycket bråk och tjaffs med andra barn när jag var liten.. Vi lekte burken på gården i stan och ingen kände sig utanför, Jag minns faktiskt inte ett enda bråk som föräldrarna fick ingripa i !
om någon timme ska vi till stallet, Jennifer har prov idag :) ridläraren kommer ställa ett antal frågor till varje barn och klarar man det så får man ett märke, som bevisar ens hästkunskaper :) 
Efter det ska vi hem. Äta middag..göra oss i ordning... långprommis med hundarna.. e.v färga håret.. lämmna av jennifer och sedan dra på Bounce !! Det kommer bli GRYMT !

Passar på att slänga in lite nya bilder på dom små !

Sötaste ungen i världen ! 

 

Pappa Alvin passar sina små



Flickorna !


The last Bounce*

Efter 12 år tillsammans ska Bounce läggas ner, Och deras sista framträdande blir på globen . Biljetterna började släppas redan för ett år sedan, Och detta fick jag reda på igår.. uppträder gör dom i helgen! Ute i sista minuten som vanligt, Men fick tag på biljetter ! Inte världens bästa platser, Men jag är där iallafall, Så på lördag blir det ÖS! kommer förmodligen gråta när slutet närmar sig, Jag har alltid älskat Bounce och gök boet som jag såg sist var helt fenomenalt ! ååå vad jag lääängtar tills lördag!


Fin besök !

Idag har jag stor städat och sedan vart ute på långprommis med hundarna.. Dom sprang som galningar, Speciellt Flame i det snöiga ovädret !! :( Ingen hög mysfaktor alls.

Efter det kom syster yster och sötaste Alva på besök, Det blev fika bus och stojj, Jennifer var lite små nervös över att alva skulle ta sönder hennes saker men hon var duktig och delade med sig iallafall, Jennifer som har tjatat om en lille syster i tid och otid har nu ändrat sig... " jag vill ha en lillebror istället ! "  Alva är så himmla söt, Orden sprutar ur hennes mun och hon har verkligen blivit stor... hon är ingen bebis längre.. Nu är hon ett barn! Hon påminner så himmla mycket om Jennifer i den åldern ! Hon har en vilja av stål ... mamma Ullis kommer få det tufft :) been there done that.. och det är långt ifrån över ! och tur är jue det ! vad skulle jag annars angagera hela min vakna tid i ?
Micke kom hem tidigare från jobbet idag, och osocial som han var begav han sig direkt ut till garaget.. någonting skulle byggas i bilen.. fråga mig inte vad ?!
Här kommer lite bilder från idag !

Alva super glad över att Smilla ville sitta brevid henne på stolen !




Full fart framåt !



Tror aldrig någonsin Jennifer kommer tröttna på sin white board...



Finaste stora syster



Efter Ullis och Alva hade åkt hem , Var det dags att börja med middagen. Idag blir det korvstroganoff och Jennifer som nu bytt inriktning (Från att bli prinsessa när hon blir stor till att istället bli kock) hjälpte gärna till.
Här skär hon falukorven och Asta sitter och hoppas på att något gott ska trilla ner.



Det var allt för nu,  dags att börja ta tag i tvätten.

KRAM*


I morgon blir kattungarna 2 veckor !

Nu har dom öppnat ögonen allihopa och det ser riktigt roligt ut :) ögonen lixom går i kors! Om de inte sover eller äter så kryper de omkring som små sälar..och övar på att stå på darriga ben. Här kommer en liten uppdatering på hur våra små sötnosar växer :)

Enda flickan i kullen


Den "död födda" som återuppstod, Har fått en lite rolig form på huvudet eftersom jag var tvungen att dra ut honom, Men får hoppas att de lägger sig, Eller inte :) De ger honom karaktär! Vi får se om han kommer växa ikapp dom andra, eller om han alltid kommer vara en liten tanig sak :)


Herr mulvad ?


Och en riktig liten bus kille. Den vildaste av dom alla :)


Idag har jag hämtat ut handtag till köksluckorna som jag hade beställt, Det blev handtag gjorda i brons. Sedan var det bara att bege sig hemmåt och börja skruva, Bort med de gammla och på med det nya.
Här är resultatet !





Och så här ser köket ut i sin helhet, Nu sitter allt där det ska :)




De var allt för nu.

KRAM*

En jobbig period i mitt liv är här, Men INTE för att stanna!

Lågtryck och huvudverken kommer som ett brev på posten ! Idag är det Fredag och jag hämtade Jennifer tidigt från skolan, Trodde vi behövde lite extra mor & dotter tid tillsammans , men det låg inte i hennes intresse, Ut på gården for hon som en raket när vi kom hem, Och kompisarna är det ända som gäller just nu ! I morgon är det ridskola, Och söndagen är än så länge oplanerad, Skulle träffat syster yster och hennes lilla Alvis men det blev inställt. Får se vart vi tar oss !
Åt luch med pappa på en kina resturang i dag och har sedan dess klunkat kaffe i takt med att tankarna snurrar runnt runnt. Det är mycket att tänka på just nu, Allting verkar hända på en gång, Och jag vet knappt vad som är vad längre. En sak är säkert... ingenting är som det ser ut och otrevliga överraskningar fortsätter att rulla in.

Nu kan jag bara längta efter sol och värme, Speciellt när man sitter och tittar på bilder på lill strumpan i shorts från förra sommaren... snart snart... är vi där igen!


blind styre...

Helt slut.. HELT slut!!!

Dagen har gått i djurens tecken. Först har jag duschat av den gamle kaninen Stampe. Vart ute med hundarna på långprommis i skogen samt lite träning..och efter det åkte jag in till östermalm på ett möte.. som började kl 18. Ännu ett möte som handlade om hund :) och deras små upptåg!
Kom inte hem förens efter 21 tiden. Jennifer sov ..så jag har inte sett skymten av henne idag, (jo 15 min på morgonen innan skolan) Smällde i mig en alldeles för sen middag kollade igenom mailen och nu tänker jag kasta mig och mitt höga socker i säng. För jag ser i stort sätt nada !

Puss*


Mycket fascinerande !

Måste bara visa den här ... mannen...döskallen.. kvinnan... hästen :) Mycket imponerande ! (Påminner dessutom om ett ex till mig haha! :)


Våra kids*

Här är det full rulle i barnkammaren och sötnosarna växer så det knakar, Bara 3 dagar efter födseln och dom är dubbla storleken.
Smilla och Alvin är världens bästa föräldrar, Och det ska tvättas snuttas och tas om hand alla dygnets 24 timmar.
Men Flame är nog värst utav dom alla ! Hon kan inte sova.. inte äta.. inte koppla av från dom små en minut. Så fort dom piper kommer hon flygandes som en raket genom hela lägenheten. Hon piper nog mer än vad kattungarna gör och dessutom har hon börjat löpa IGEN, fast att det bara var 3 månader sedan sist. Hormonerna SPRAKAR i den stackars hunden !






Två mycket stolta föräldrar !










Vilken dag !

I morse skulle Jennifer till fritids eftersom jag igentligen hade över tusen saker att göra. Men när Jennifer gick upp så hoppade Molly efter ur jennifers säng, Rammlade i golvet snurrade runnt på rygg och kunde inte ställa sig.
Jag var övertygad över att hennes bakben hade hoppat ur led, För det var så det såg ut och ringde efter hjälp. Jennifer och jag försökte en och en få på oss kläder samtidigt som vi försökte hålla Molly stilla. De slutade med att Micke åkte från sitt jobb, och hans mamma gjorde lika dant. Efter vägen mötte vi upp pappas fru, Och vi gjorde klart för jennifer att vi INTE skulle få med oss Molly hem igen. Hon blev sämmre och sämmre efter vägen och jag misstänkte inte längre att benen var ur led , Utan vi alla trodde att hon hade fått en stroke. Hela kroppen drog åt vänster, Man fick stötta henne i bilen för att hon ens skulle kunna ligga, eftersom hon började snurra åt vänster så fort man tappade greppet, Man började fundera på alla 13 åren man fått tillsammans. Och att man ändå skulle vara tacksam över att det hela gick så snabbt.. hon har inte varit sjuk någon längre tid. Och iförrgår sprang hon lös och lekte med dom andra hundarna. 

När vi kom fram fick hon rullas in på en bår och dom konstaterade balans sjukan. Ingen vet säkert. men enligt dom var stroke /hjärnblödning nästan en omöjlighet, de kan dom tydligen bara drabbas av ett hårt slag mot huvudet tex om de blivit påkörda av en bil. Och eftersom Molly kräktes ett par gånger kvällen innan så styrker det misstankarna om att det har med balansen att göra. Då hon troligtvis var yr redan då.
Nu ligger Molly hema hos pappa och hans fru och de ska hålla henne under observation. Bara gammla hundar drabbas av detta och brukar ha visat goda tecken inom en vecka, Sedan kan de bli helt återställda , förutom lite skönhetsfel så som att huvudet är en aning snett. Det viktigaste för oss är att hon inte lider och vi kommer ge det några dagar för att se om det blir någon förändring, Om inte annat så kommer hon få sommna in. Som det är nu, kan hon inte ligga, stå, gå, kissa, sitta, själv utan man måste hålla i henne heeela tiden. Det är inte värdigt, inte ens i ett slutskede i livet.

Molly för några dagar sedan...


När vi kom hem mitt på dagen var det bara att slänga i oss frukosten, då slog det mig att jag inte ens ringt fritids och sagt att jennifer inte kunde komma. Men med den paniken vi hade i morse var det en omöjlighet !!

Efter ha satt mig ner några minuter med kaffe koppen i handen och chocken började lägga sig så hör jag ett pipande från sovrummet !!! KATTUNGAR!!! Ja sprang in och hittade en blöt liten rackare som Smilla låg på och den andra var på väg ut men hade fastnat.. död. Jag gav det några minuter och började sedan agera barnmorska och drog ut den livlösa ungen, Den var kall och stel och jag la den på en handuk brevid för nu var nr 3 på gång. Den kom ut utan problem.. då slog det mig, den "döda" kattungen var jue fullt utvecklad, Den måste dött i förlossningen... inte i magen.. och förlossningen var jue för bara 5 min sedan !!! Jag började gnugga kattungen och "slungade" den i luften med huvudet mellan fingrarna för att få ut slem som kan ha fastnat i luftvägarna. Efter det gjorde jag "mun mot mun metoden" och efter 5 minuter till så gapade den efter andan !!! Jag fortsatte och sedan började den pipa och gny, Den mjuknade i kroppen och fick lite blodcirkulation och värme och tro det eller ej nu ligger den där och diar, 10 min minst var den död... utan ett andetag.. stel kall och orörlig...
4 blev det allt som allt och den sista kom också ut helt okomplicerat !

Här kommer en bild på Smilla och Alvin som togs bara 15 min före förlossningen :) jag blev helt chockad när jag såg dom och var tvungen att ta en bild, Dom är vänner igen !! Efter allt bråkande dom imellan sista tiden ...Så var det som att dom kände på sig att nu var det dags.. Dags att bli föräldrar tillsammans :)




Här är resultatet 4 mörka skönheter ! en av dom är ev sköldpadd.



VILKEN DAG!!!!

ZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Påsken

Påsken firades hema hos pappa och hans fru Mia, Där blev det lammstek och påskäggsletande !
I våran familj har vi alltid haft som tradition att "påskharen" gömmer lappar med ledtrådar som man sedan följer fram till ägget. Jennifer älskar detta, Och det gjorde även jag och syster yster när vi var små.












HAHA inte lätt att le med svinkoppor runnt munnen, men försöker vända svin fria sidan till.
Jag bjuder på den :)




Mumsig sockerfri efterätt som Mia hade gjort !



Och sist men inte minst Smilla i sina väntans dagar !



Nu är det inte långt kvar..........



Här sitter framtida "pappa" Alvin och surar, Han har blivit riktigt elak sedan kastreringen ! Han attackerar smilla i tid och otid, bitts och skriker dag som natt...NON STOP ! Det måste vara hormonförändringen... Smilla behöver lugn och ro och vi får separera katterna så mycket som möjligt.




De var allt för nu !!!

Kram*



En dag i vårsolen...

Idag åkte vi hem till pappa och hans fru i hammarbysjöstad och åt lunch ! Jennifer ville inte gå därifrån men vi fick trösta henne med att vi ska tillbaka i morgon och fira påsk, Måla lite ägg och äta påskmat ! tillslut gav hon med sig ! Vi lånade med oss pappas bil och Molly och så åkte vi ut på djurgården till en Hundrastgård på Waldermasudde. Där fick hundarna (Molly Asta och Flame) springa av sig i vår solen , och Flame fick en liten pudelblandis som beundrare, Jennifer hittade en massa fina klätterträd, Och en jätte pöl med vatten , Som tur är hade hon gummistövlarna på. Så inget stoppade henne !

På hemvägen tog vi en sväng förbi Mickes mamma och sedan köpte vi Thai mat och åkte hem, Nu är Micke i full gång med att snickra trösklar och Jennifer sitter och mummsar godis framför Pettson och findus.

Imorgon ska vi slå på stooort (innan vi åker till pappa) och åka till Brommas djuraffär. Sveriges STÖRSTA djuraffär !! Vilket paradis för sådana djur tokar som vi !!

Nu till något tråkigt...

För några veckor sedan fick Jennifer en liten guld hamster som hon döpte till Mårten. Jennifer och mårten är bästa vänner !!! och idag fann vi plöttsligt Alvin i mårtens bur. Glasrutan uppe på terrariet låg i delar och Alvin var i fullgång att försöka få tag i mårten som hade vart smart nog och gömmt sig i sitt lilla hus, Efter ren panik och nästan hjärtinfrakt från min sida så var Alvin ute ur rummet och vi lyfte på hustet. Mårten var kvar, men blödde lite. Inget större sår eller skador men desvärre lider han just nu av en jätte chock. Han rör sig inte utan är alldeles stel, Vi har stoppat om mårten och släkt i Jennifers rum. Men ska jag vara helt ärlig så tror jag inte att han lever länge till utan kommer troligtvis dö av chocken i natt...
Hur ska jennifer klara detta ?? :( På påskafton å allt :(
Håll tummarna nu att lilla Mårten tar sig igenom detta och kommer ut på andra sidan som en starkare och gladare Hamster ! :)

RSS 2.0