Sös ( Insulin pump )

I dag befann jag mig på sös kl 08.00 för att ha pump genomgång, Efter det var det dags att koppla på pumpen och sedan fick jag så mycket information om pumpens alla knappar och funktioner så jag trodde att min hjärna skulle sprängas i bitar, efter 4 timmars avancerade instruktioner var jag lika förvirrad som innan , Det var infektions set , slangar, nålar.. en annan blodsocker mätare än den jag är van vid , larm, kommandon, fel sökningar, menyer efter menyer , program på internet, cd skivor , support m.m kanske en kopp kaffe hade hjälpt men det fanns det inte tid för. Till sist skulle jag in till läkarna som konstaterade att min struma verkar vara på väg tillbaka,  sköldkörten var något förstorad igen. Ingen medecin krävs just nu, Utan det kan lägga sig igen ! Vilket jag håller tummarna för. Har även fått magkatarr och går det inte över av sig själv så blir det remiss vidare för gastriskopi, Nu gäller det att dra ner på fet mat, kaffe och att stressa lite mindre.. undrar om min klocka tillåter det...?

Sedan jag kom hem med pumpen har sockret legat bra ( jippi) något lågt ibland men inte högt. Jag har vart lite nervös över hur jag ska klara detta själv, Men jag tror att det nödvändigaste gick in i min tröga hjärna :)
Det fanns menyer som jag helt enkelt inte ville veta av som "kolhydrat intag och beräkning" samt insulin med procent o.s.v Jag var mycket bestämd vid att jag bara klarade av infon om hur jag överlever dygnet till i morgon, För då kommer jag tillbaka. För mycket info för mig gör mig bara förvirrad. De där är enligt mig överkurs och får ta´s när jag är mer varm i kläderna :)

När jag kom hem sommnade jag på soffan några timmar och sedan var det dags att städa... tvätt i överflöd , disk, dammsugning, och skura golven var ett måste...

I natt skall jag upp och ta prover.. då och då , får ställa klockan, Och i morgon bitti ska jag som sagt tillbaka till mitt andra hem sös :)

Nu är jag helt slut... så ni får ursäkta om meningarna kanske inte är så sammanhängande.. ville bara göra en uppdatering om läget ! Micke har redan sommnat och nu är det äntligen min tur...

Sov så gott *

 


Gillar....


Idag är en bättre dag

För idag är det LÖRDAG !!!!

Jag & Micke ska till Nacka forum och köpa vinter skor, Och Jennifer ska på middag och sedan bio och se " Dumma mig " Med sin pojkvän Oscar :)

I Morgon bär det av tillbaka till Andy´s lekland, Men denna gång har jag och Micke planer på att mest sitta i fiket och slappa med en kaffe latte, Förra helgen vart det alldeles för svettigt..även för oss ! Därför tar vi med en lek kamrat till Jennifer..Så får dom springa runnt bäst fan dom vill haha !


Trevlig helg mina vänner !



Snö koas är den rätta rubriken för idag..

Vaknade i morse och fick inte alls ( som alla andra ) någon som hellst myskännsla i kroppen när jag tittade ut genom fönstret och såg SNÖ ! Och värre blev det...När jag och Jennifer satte första foten i den s.k snönn märkte vi att det inte var snö utan slask ! Djup slask dessutom, Samt att de vita flingorna som seglade ner från himmlen igentligen var mer likt regn droppar än snö flingor. Kallt och blött med förseningar i busstrafiken tog det oss en evighet att komma till Jennifers skola.
Jag trodde jag skulle tappa fötterna ( som var nedtryckta i ett par gympa skor fulla med slask och is ) när jag pussade Jennifer hej då och begav mig hemåt igen,
i över en timma fick jag sitta ute i kylan för nu var inte bussarna bara försenade utan också inställda, Väl hemma tog det en evighet att få upp värmen igen, Då fötterna totalt dommnat bort av smärta och håret hängde ned i form av istappar . Tanken slog mig att bryta av dom för att få mig en gratis klippning, Men som tur var hade fingrarna tappat styrkan som hade behövts.
Allt i pappersform som jag hade tryckt ned i jackfickan såg ut som jag hade råkat slängt in dom i tvättmaskinen, Nästan inget var av något större värde, Förutom mitt pass ! De ligger nu under värmepumpen där jag själv spenderade de första timmarna av dagen.

Efter det damp jag ner i soffan helt slut och har sovit i flera timmar, Nu är jag uppe igen och genast kommer alla "måsten" över mig, Jag ska få min insulin pump inkopplad på Tisdag.. , Jag måste läsa på och lära mig alla funktioner innan dess.

I går var sotarn här med fler otrevliga överraskningar och dömde ut alla husets spisar, d.v.s ved spisen, Kakelugnen och öppna spisen. Obrukbara med andra ord. ( Nej här ska vi minsann inte få någon mysfaktor ) Det läcker ut rök ur skorstenen både i trappan , hela övervåningen och på vinden, Kakelugnen hade släppt från väggen, stenar hade släppt innuti m.m m.m han hade aldrig sett något liknande, Själv stod man brevid och suckade att "alltid är det något"
Att åtgärda detta skulle innebära en helrenovering med andra ord. Bara att byta ut kakelugnen skulle gå på 40-tusen kr, Sedan skulle ett rör behöva monteras inuti skorstenen för att inte rök ska läcka ut och det skulle kosta några tusen kr per meter ( och han räknade ut att de var ca 8 meter ) alternativt att bara ordna röret i skorstenen och sedan plombera kakelugnen och ved ugnen i köket, ( dom går alla tre på samma skorsten)
Men här tar pengarna slut för våran del, Bara sotning och besiktningen gick på våra sista tusenlappar,
Får se vad hyresvärden säger om detta.. förmodligen kommer det få vara som det är, Dom är iallafall fina att titta på .

Inte nog med det upptäcker jag att lilla Totte våran Dvv rex har fått för långa framtänder, Han har alternativt helt plöttsligt utvecklat ett underbett, Att slipa ned dom här fyra tänderna går på 2500 kr, OM han har underbett kommer det att behövas göras en gång i månaden, Alternativt avlivning eller dra ut framtänderna för 5000 kr,
att söva en kanin en gång i månaden känns inte rätt...  Har bokat tid hos vetrinären på onsdag får se vad dom säger. Är det underbett så kommer han tas bort 14 veckor gammal,
"Våran vanliga otur "
kanske den här bloggen borde heta , Tidsmarginalen är nästan skrattretande då jag förmodligen kommer få hem en kaninhona från tyskland till Totte på Måndag som han skulle gå i avel med, Men kaniner med bettfel kan inte gå i avel, Orsaken är nästan alltid ärftlig, Så GRATTIS till mig. Inte får jag tag i tjejen som är i tyskland heller och kan säga att jag lägger ner avels planerna för ett tag. Så kommer en TOPP hona till mig på måndag och det visar sig att totte har bettfel, Måste jag på något sätt få tag på en hanne för avel sedan. Och eftersom rasen är så ovanlig i sverige är alla släkt med varandra och inavel är inget för mig, Det betyder kort och gott att jag måste åka utomlands och hämta hem en passande hanne till honan sedan. HAHAHA  kill me !
Hade jag velat ha en sällskapskanin hade jag valt vilken kanin som hellst.. inte en hona av den här rasen från tyskland !

Nu håller jag tummarna för att tottes tänder bara växt för långt och att de hjälper att klippa ner dom och att detta aldrig återkommer igen, Men min magkännsla säger något annat.

Nej det har vart mycket nu... på tok för mycket nu....

En tvättande totte.... och nej hans ögon är inte röda utan blå :)



Kan inte säga annat än att han rockar :)

" Jennifer´s kommentar : Är det där ens en riktig människa ? "



Jag skämms !

Men det är igentligen inte mitt fel att jag inte skrivit på länge, Våran "nya" dator ( för mig är en dator fortfarande ny när den är ett år men jag lever väl kvar på 1900 talet eller något) krachade ! Hela moderkortet hade brunnit och det skulle kosta ca 5000 att reparera, Köpte den för 7500 kr för ett år sedan så jag kände inte riktigt att de var värt det ! Alla bilderna kunde iallafall sparas ner på en disk, Så allt gick inte förlorat även om det var mycket.  I samma veva började det spraka om elementen på övervåningen och gnistor slog åt alla håll och kanter, Mitt i natten fick Micke och jag sitta med en skruvmejsel och pannlampa för att montera bort alla element från väggarna , sedan blev det värmepump för hela slanten.

Behöver jag tillägga att en olycka sälla kommer ensam när sedan diskmaskinen brakade sönder , Inte nog med det.. när reperations killen kom ut och hade lyckats ordna felet så sa han att det inte skulle gå på garanti´n.. för att det inte fanns någon garanti, FÖR att diskmaskinen var över 5 år gammal, (det kunde han se på nr på diskmaskinens ovansida) Jag satte i halsen och höll på att svimma.. Den här diskmaskinen köpte min mamma ( tillsammans med en tvättmaskin ) från coop på värmdö till mig i födelsedags present för snart 2 år sedan, ( garantin gäller i två år ) den kostade precis som datorn 7500 kr och måste alltså då varit 3 år vid köpet !!!!!!????????? Kan ni förstå... vad en 3 årig diskmaskin hade kostat på blocket !? 500 kanske...?! Vi hade blivit grund lurade ! Vi tog fakturan med oss som vi fick av reperations snubben och alla papper på när vi hade köpt diskmaskinen..kvitton o.s.v tillsammans med papper där den felaktiga åldern på diskmaskinen stod samt nu de nya papprerna som bevisade den gamla diskmaskinens rätta ålder och åkte till coop. (eftersom dom vägrade svara i telefonen) Väl på coop fick vi vänta på att få hjälp i över 45 min ! efter det fick vi vänta ytterligare 60 min på att dom skulle söka chefen, Efter många om och men, Kom en chef, Inte den riktiga utan någon som var insatt för stunden, Han tittade på alla papprerna kliade sig på hakan och höll med om att ett stort fel hade begåtts.. Den nya diskmaskinen som vi hade köpt måste ha bytts ut till en annan äldre , Man kan jue undra vart den nya maskinen har tagit vägen... han sa iallafall att vi borde få mellanskillnaden tillbaka, Och att de skulle betala fakturan, De kopierade alla papper och sa att de skulle betala fakturan på en gång, Och ringa tillbaka dagen efter för att diskutera en ersättning, Behöver jag säga att de aldrig ringde tillbaka ??? en månad senare kom en påminnelse på fakturan och "chefen" på coop har inte gått att nå, Hur kan sådana här stora företag lura folk på det här viset ?? Vi har nu själva betalat fakturan som var på ca 1500 kr, men de här måste vara den sämsta affären som någonsin gjorts.. 7500 kr för en 3 årig diskmaskin utan garanti + 1500 kr för reperation av maskinen som nu var 5 år gammal, Hade vi vetat de hade vi jue aldrig ens reparerat den... Fy för Coop !

En annan mycket lustig affär utan service är Rusta ! Micke köpte sin 4-de ( Förså 4-de!!!) motorsåg av tydligen ett kännt och bra märke som inte fungerade när han kom hem, Han vände tillbaka med motorsågen och kvittot i höggsta hugg och bad om att få en ny, Men det gick inte, Dom uppmanade honom att han var tvungen att ta motorsågen och åka med den till sundbyberg för att de skulle genomsöka vad som kunde vara felet, Först efter det kunde han få en ny eller pengarna tillbaka, Micke försökte förklara att han hade köpt den bara några min innan , att den inte var andvänd och att vi omöjligt kunnat åstakomma felet, Men det spelade ingen roll, De var Mickes uppgift att åka ända till sundbyberg där dom hade sin inlämmnings central av verktyg.
Micke vägrade.. åkte hem med motorsågen och kvittot och ringde konsumentverket.. Efter allt strul med coop så orkar man lixom inte längre, Dom berättade iallafall att Rusta inte hade något sådant i sundbyberg utan att där man felsöker verktyg / maskiner ligger vägg i vägg med rusta ! Tänk om Micke nu hade suttit och åkt så långt.. till något som inte ens fanns ?! Dom i telefonen uppmanade honom att åka tillbaka till rusta och kräva en ny motorsåg eller pengarna tillbaka, Att felsöka trasiga maskiner är inte kundens problem. Efter mycket diskutioner  fick Micke pengarna tillbaka av den sura tanten. Och jag kan lova att vi ALDRIG handlar varken på Rusta eller Coop på värmdö igen. 

Så här har vi några av våra penga problem just nu... och därför lånar jag en dator av pappa för att jag helt enkelt inte har råd att skaffa en egen. Oväntade utgifter är det värsta som finns.

På den här tiden sedan jag hörde av mig sist, Har vi firat min mamma som fyllde 60 år, Vi åkte findlandsbåt (birka paradise) Åt god mat och dansade :) Det var kul att träffa syrrorna och släktingar som man inte träffar så ofta samt mammas roliga kompisar :)
Lite nervös var jag under resans gång då jag aldrig tidigare har vart ifrån hundarna så länge 24 timmar !!!! ( om det inte vart för att jag legat på sjukhus eller så)
juste sjukhus ja... förra tisdagen fick jag åka in med ambulans p.g.a högt socker med ketoner, Blev riktigt sjuk och kräktes som en galning, Ambulans personalen här i gustavsberg är tyvärr helt ïnkompitenta, Och jag undrar varför bara jag och micke alltid råka ut för sådant här... Dom vägrade helt enkelt att ta med mig in, De frågade dumma frågor som " hur kan du veta att du har diabetes?" Hur kan du veta att sockret är högt ?? Hur kan du veta att du har ketoner ??" När jag berättade att man mäter värderna själv hema blev dom förvånade och hade aldrig hört talas om det förut ...inte heller ketoner för den delen, Och bara en sådan sak att de rekomenderade Micke när han ringde 112 att ge mig socker, ( fast problemet var att jag låg högt och inte lågt) det bevisar hur lite dom vet... det är läskigt.. Dom tror att man bara kan bli dålig av lågt socker.. och de tror att man bara kan ha diabetes om man är överviktig...
Efter MINST 40 min tjaffs här hema skjussar ambulansen in mig, Jag kräktes av ketonerna på vägen in och hon som satt med mig i ambulansen envisades med att tro att jag var ÅKSJUK ! det är sinnesjukt.
När jag kom in var jag så dålig att jag nästan inte var vid medvetandet, Men någon väntan behövde jag inte vara med om, När jag kom in blev det intensiven direkt och sedan upp på diabetesmottagningen , och efter 3 dagar med dropp som renade blodet från gifter och några B-vitamin sprutor för levern var jag bra igen. 
Hade jag fått komma in med ambulalansen direkt hade ketonförgiftningen gått att stoppa i tid, Och jag hade inte hunnit bli så sjuk. Min läkare har mailat personalen och uppmanat dom att hoppa på en och en annan utbildning när det gäller diabetes vård som faktiskt är en av våra vanligaste sjukdommar.

Molly har fått somna in i morfars hem 13 år gammal, Vi kände att det var dags ! och att hon inte skulle må bra i vinter med sina leder som inte kunde bli annat än sämmre. Hon gav oss massor med fina år tillsammans. Och friskare hund har jag aldrig och kommer jag nog aldrig mer att stöta på, Morfar är just nu i spanien en månad och vilar upp sig, Där slipper han känna tomheten också. Vi tänker på henne varje dag och nu vet vi att hon slipper ha ont. Farmor tar nog hand om lilla Molly där uppe !

Nu blev det mycket att skriva.. och massor för er att läsa, Så är det när man missar att blogga på länge och lixom måste skriva i kapp sig, Mycket har hänt som sagt och inte ens hälften får igentligen plats här, Vissa saker är dessutom alldeles för privat, Men det här var vad jag hade att bjuda på idag.. skitsnack med andra ord ;)

PUss


RSS 2.0