SHEVA

http://www.aftonbladet.se/nyhe​ter/article13705190.ab

Kommer ni ihåg valpen som hittades i Mars i en sopsäck av en grupp dagis barn ? ja..jag har då inte glömt henne ! Nu har denna hemska djurplågare erkänt och "riskerar" 2 års fängelsestraff...först tänkte jag.. Nej två år är inte tillräckligt..han borde få många många år därtill.. sedan slog det mig.
I hans uttalande framgick att han spelat bort alla sina pengar på poker, inte hade mat och valpen var jobbig. Kan erkännandet varit för att få tak över huvudet och mat på bordet. Kan det medvetet varit att han ville åka in i fängelset ? Ska vi skattebelare betala detta åt honom nu ? du och jag ? Nej det bästa kanske hade vart att han fick vara "fri" förr eller senare börjar folk få nys om hans namn.. om det inte ligger ute på nätet redan nu, och han skulle mycket sannorlikt få sitt straff den vägen.

Hur som haver går det aldrig att spola tillbaka tiden ... Det Sheva fick vara med om i sitt allt för korta liv var nog så hemskt att ingen av oss en kan föreställa oss, Troligen är det mer av hennes vardag i rent lidande som aldrig vi kommer få veta något om. Jag önskar att djurplågare fick tillbaka sin egen tortyr.

Den här rasen / blandraser hamnar ofta vind för våg och det skriker i min kropp varje gång ett mail dimper ner i min mail box om förfrågningar från folk som rent av tröttnat på sina hundar, Som inte orkar den jobbiga valptiden, Som hotar med avlivning på valpar det bara haft i två veckor, Oftast är dom desperata... tar inte jag hunden så kommer den dagen efter inte finnas längre, Jag är deras sista chans efter att dom satt ut hunden för en 500 hundring på blocket någon dag innan och inte fått något svar, ( och får dom svar var hamnar dom då?) Jag kan inte ta emot allt och alla.. Jag kan inte rädda ens en liten % av denna mängd. Vad händer med dessa hundar efter jag har skickat ett nej svar ? Tar de till sig de tipps jag ger dom..troligtvis inte. Angagerar dom sig i att leta vidare troligtvis inte..
Det som gör mig så förbannad är dessa uppfödare.. hur i *svär* kunde dom sälja / lämna över hunden till någon som är så okapabel till att ta ansvar för hundens välbefinnande... en person som tror att den ska kunna ta hand om hunden hela dens 13-åriga liv.. men bara klarar två veckor...OCH hur kan dom INTE ta tillbaka hunden när de två veckor senare upptäcker detta ??? Hur kan de inte bry sig... ? Det är deras ansvar..det är dom som satt hunden till världen, det är deras ansvar att se till att den hamnar rätt, Alla kan göra misstag, Men har man väl gjort ett så rättar man väl till det fort som skjutton... Inte låter man en valp avlivas... Det finns människor med ett gott hjärta som angagerar sig i att städa upp sådana här misstag. Men just nu finns det mer misstag än vad någon människa klarar av att städa upp-..

Jag lider med denna tik.., och ja lider med alla hundar som är hamnar fel och jag önskar att jag kunde göra mer... att jag kunde påverka... att jag kunde sätta stopp ! Jag önskar att dessa hundar fick upprättelse.. jag önskar dom ett bättre nästa liv. Hundar köp och slängs som skräp, och misshandlas allt för ofta p.g.a okunskap och brist på empati och tålamod. Glöm aldrig att vi alla kan göra något.. tveka inte att anmäla om ni ser eller misstänker vanvård av djur. Blunda inte ! Just Sheva hade blivit torterad under en tid.. någon måste sett...?! Fega kräk säger jag bara som inte vågade stå upp mot en 21 årig pojk fjant, Dom borde också bli staffade.. medhjälp kallas det !

VILA I FRID SHEVA



When will they blame the humans ?


Saker och ting blir inte alltid som man har tänkt sig..

Tyvärr blev det ingen utställnings debut för Crixus i helgen som var , Samma morgon ( lördagen ) vaknade han med ögoninflammation ! kan det bli mer typiskt ? och komma mer olägligt ? Eftersom ögoninflammation smittar samt att han självklart inte var i sitt bästa skick så stannade vi hema, Mycket trist ! Men vi fortsätter med stå tränandet hos Gerad och sedan kör vi igen. Titus som skulle passas av en vän... fick åka dit iallafall, Inte för att han igentligen behövde passas utanför att han var så efterlängtat, De förlorade sin egen hund för ett tag sedan , Och efter det är de så tomt.. tur att de kan låna våra grisar ibland ! De får sin beskärda dos av hundlängtan stillad och Titus blir bortskämd med bus och mys ;) Det gillas starkt !

Jag och Crixus på träning hos Gerad :)
(ursäkta att den blev så suddig men bilden var tagen långt ifrån)



Bus hund !



Han får fortfarande plats i knät :) ( 5 månader )



Här måste jag också visa upp världens finaste Spartacus ( nu mera Hector ) som bara blir vackrare och vackrare för varje dag som går, En kille som tar en stor plats i våra hjärtan !
Jag säger bara MUMS ! <3




Idag tänker jag lite extra på Rasmus, vet inte varför.. för er som inte vet så hade vi Rasmus för ett par år sedan innan vi skaffade Alvin... Tyvärr så kom aldrig Rasmus och Smilla överens och därför var det sist in först ut som gällde.. jag fick ge upp min stora kärlek för att Jennifer skulle få behålla "sin" katt.. det var skit jobbigt... och då och då tänker jag på denna katt som satte spår i mitt hjärata för resten av mitt liv, Han flyttade till Gotland och LYCKOS dom säger jag bara !





Flame som valp..med Rasmus..




















RSS 2.0