Nu är vintern här :)

Nu har det vart påsk. Och Jennifer har legat magsjuk i 6 dagar !! Men idag har hon inte kräkts sedan i morse så nu äntligen vänder det nog . Hon är mycket piggare. Hon och Micke har gjort gipps figurer och målat dom. Hon har också orkat bygga lego slott och målat en tavla :)

I påsk ägget fick hon
:

* En sparbössa
* 2 Filmer (utav Micke)
* En gosse djurs hund
* En ängel
* En tröjja
* En klänning
Och en massa godis som hon får vänta med tills magen är bättre... Det här var förståss inte från mig utan från påsk haren ;)


Mickes påsk ägg bestod av godis, Kärleks spel, Rosor, 2 te koppar.

I lördags lagade Micke värsta gorm´e middan :) Med kött i kantarell sås och en massa grädde, Bakad potatis, avokado med rom, och världens godaste sallad !

Stackars Jennifer har bara sovit av och till hela helgen, Jag var i mölnvik och shoppade loss lite, Behövde komma hemifrån lite, Köpte några tröjjor och lite annat till Jennifer.
Nu har det äntligen kommit snö. Hoppas den ligger kvar det är jue så mysigt! Mira bara älskar det och stackars Jennifer har inte kunnat vara ute i det ännu... Hon sitter i fönstret och tittar med längtande blick.


Idag var hund tränaren här och jag fick visa upp framstegen Mira har gjort sen hon var här sist. Nu är det träning som gäller utomhus på att hon ska lära sig ignorera andra hundar ordentligt, alltså passivitets träning. Vi ska också sitta i centrum ca 15 min bland bussar och folk ( Ganska trist träning) Men nyttig. Vi ska också träna mer med att hon ska hämta blodsocker mätaren , men nu från t.e.x micke och överlämmna den till mig. Vi ska också träna på att hon ska lägga den direkt i min hand och inte släppa den brevid som det kan bli ibland. Ska snart börja träna henne med spår lina så hon blir bättre på inkallning , med vissa stör moment.
Som ni ser är det en del att göra. Men det är kul när man ser framstegen !

Här hema har vi bytt ut vår trasiga ruta och satt in ny, Vi har fått nya dörrknopppar på alla skåp och i morgon kommer en ny spis. (så att dom som flyttar in får fräsha grejjer)
I veckan ska vi gå ner på värmdö bostäder och välja tapeter.

Det som kommer göras i vår nya lägenhet innan vi flyttar in är :

* Nya klick golv i alla rum ( förutom vardagsrum )
* Om målat i badrum
* Lägga in nytt golv i badrummet ( istället för plast mattan som ligger där )
* Nya tapeter i alla rum
* Nya bänk skivor i kök (trä)
* Ny spis
* Ny blandare
* Nya fönsterbrädor i alla rum
* Ny glas ruta i sovrum
* Slipat golv i vardags rum
* Trä pall på balkongen

Så ska vi köpa ny tv bänk och nytt vardagsrums bord...
Just nu sitter vi och letar efter golv också... har inte riktigt bestämt oss för vilket vi vill ha ännu.

Innan vi flyttar härifrån är det bara tre väggar som måste målas om (p.g.a smilla har rivit på dom)

Ne  nu ska jag lägga mig framför tv´n.. har ont i magen.. jäkla ägglossning.
Kram
image47







Magsjukan går runnt runnt runnt... runnt runnt ruuuunnt!

Hej

Nu är det snart påsk,
Och Jennifer har gått in i sin andra magsjuka... hon hade en för ca 2 veckor sedan, Och i natt började hon kräkas igen.. Den här gången är det en betydligt mer kraftfull bacill hon har åkt på. Hon har kräks ca var 20 min sedan i natt kl 02. Hon sover och kräks om vart annat och är rätt slut ! Jag med måste jag säga.

Nu har vi fått ett datum på när Jennifers egna lilla påsk hare annländer, Och det blir lördagen den 5 -april.
Han har växt lite nu och öronen har börjat lägga sig till "rätta" han ser för rolig ut nu när ett fortfarande står och ett är hängande!  Lägger upp bilder på det här nedan
.

Mormor är i sthlm för att besöka Jennifer mig Ullis och lilla Alva men eftersom Jennifer åkte på magsjukan får vi träffa mormor vid ett senare tillfälle helt enkelt... tyvärr .

Idag har jag vart på fotvård... det visade sig att jag fått en nervskada på höger fot som gör att den domnar av ibland.. det kommer tydligen bli värre med tiden , Och det börjar alltid med bara den ena.. och sedan blir det båda , Tillslut blir balansen dålig.. och sista skedet är att man inte kan gå alls... det är en komplikation av högt blodsocker  * snyft * Men banne den som ger sig... Hoppet är det sista som lämnar grodan som man brukar säga. Tydligen har detta uppstått nu p.g.a jag inte hållt i gång fötterna med långa prommenader sedan Baylize dog, Med Mira blir det jue bara kortisar än så länge.  Sedan om det här tar 10 år eller 1 år innan de blir som värst går inte att svara på så det är ingenting att deppa ihop för i förtid så att säga.

Nu ska jag kolla till lasagnen som står i ugnen och väntar på att få bli uppäten.

image44
image45image46 Glad påsk på er allihopa !

shopping on the internet ;)

Hej hopp.....

Idag har jag verkligen tagit det lugnt för första gången på länge. Har haft så fullt upp ett tag så man ibland kan börja fundera på om man verkligen är sjukskriven eller inte. I dag har jag iallafall sovit när jennifer var på dagis... tvättat lite och shoppat runnt på internet..saker till jennifers kanin.

Har b.l.a beställt en :

*Stor inomhus bur med måtten 150*75*64 cm
*En kanin toalett
*Kanin mat ( nån speciell typ av mat som gör att amoniak lukten från avföring och urin reduceras med 65 %) Intressant och se om det funkar)
* Mat skål med Stampe´s namn i guld text
* Kanin godis

Det som är kvar nu är Vatten flaska, spån, hö, (spån och hö är i princip redan fixat genom Mickes kompis )
Allt det här levereras om ca 2 veckor och allt som allt blev det runnt 2000 kr, Med rabatt på 15 %

Jennifer längtar verkligen tills stampe kommer hem, Hon har berättat för alla på dagis! Hon har också vart noga med att berätta att det är HENNES KANIN och OM någon kommer hem till henne måste dom minsann fråga om de får klappa först, Det är hon som bestämmer ! (damen vet vad hon vill med andra ord) Och varje morgon hon vaknar frågar hon "Kommer stampe idag" då får man försöka förklara den ut-tjatade repliken som går som på repeat " Nej det är en mååååååånad kvar... alltså inte idag..inte i morrn... och inte om en vecka.. Utan om 4 veckor"
Samma fråga kommer bara någon timme senare igen. Hahaha :)

Miras träning har gått super bra. Det vi har tränat på nu i två veckor sitter som berget. Så snart är det dags att hoppa på nästa grejj! hon har tappat så många tänder att jag nästan börjar tro att det är över nu :) Hon är så söt med sina gluggar haha. Svårt att äta har hon med stackaren! Vi har spart alla tänderna och lagt i en burk .

I morgon är Micke ledig och på fredag kommer mormor på besök ! Och sen är det påsk ! Jennifer har spanat in ett påsk ägg på OK Q8 med fjädrar som hon absolut SKA HA!!!!

Vi har fått fukt skada i badrummet det är bara att hoppas på att de börjar renoveras när vi flyttat ut !!!

Nu ska jag ut med Mira och sen ska jag sova...
Bloggen knasar och vill inte lägga upp bilder samt att de tog bort en del av texten så jag uppdaterar mer i morrn.
Suck

Gonatt*


Fransk Vädur

Hej

Natten till fredagen fick Jennifer JÄTTE hög feber, Så i helgen har vi bara tagit det lugnt, Vart och tittat lite på den nya lägenheten och börjat planera. hur vi ska måla och tapetsera + vart och vilket golv vi ska lägga in. I kväll är det melodifestivalen och popcorn som gäller.

Nu har vi också bokat vår nya "lilla" Familje medlem, Han är helt och hållet Jennifers och hon är överlycklig. (hon har längtat efter en kanin sedan marsvinen dog för två år sedan.  Han är en blå / vit Fransk vädur ! Och levereras från Jönköping om en månad :) Ur gullig och liten än så länge, Som vuxen kommer han väga mellan 7-9 kilo hehe vilken kloss va ??? Jennifer har redan bestämt namn till honom . Det blev stampe ! otippat va? Så nu ska vi snart börja bygga bur o.s.v På sommrarna kommer han få vara i en stor bur på vår nya balkong och på vintern inomhus. Rasen är lätta att göra rummrena så risken är nog stor att hon kommer få hoppa omkring som han vill typ jämt :)

Här kommer lite bilder på honom..Uppfödaren kommer uppdatera bilder vart efter han växer.
På dom här bilderna är han 4 veckor gamal.
image39image41image42image43 Vilken sötnos va ???

Trevlig helg på er !

Gärdet

Hej

Idag packade vi ner kyckling , potatis sallad , bananer kakor  saft å lite annat mumms och stack till gärdet för en picknick, Mycket bra träning för Mira att åka buss och tunnelbana vilket gick jätte bra. Hon var helt oberörd.
Väl framme på Gärdet tittade solen fram lite bakom molnen... det blåste en del och det var inte alls samma temperatur som det var här ute på värmdö i dag.
Stötte på Klara med hennes hund Winnie, Mira och hon busade en stund sedan var det dags för klara att bege sig hemåt för att plugga och vi gick vidare,

Jennifer tyckte att det var jätte roligt ! och så många olika hundraser som vi har träffat idag så har hon nästan lärt sig namnen på hälften, men helt plöttsligt så föll hon pladask för en stor hårig biard :) En sån ska hon ha när hon fyller 18 ! och hon ska minsann börja spara pengar redan nästa vecka hahaha*

Mira höll sig i en radie på 10 meter intill oss hela tiden och det var verkligen nyttit för henne att träffa så många olika hundar , stora som små. Alla hundar man träffar där e alltid så lugna och snälla så hon lekte jätte bra med alla.

I kväll har vi sett på melodifestivalen och ätit semmlor.. :) sånnt kan man jue bara inte få nog av. För ikväll var det bara jag och jennifer för oss själva. Micke kommer hem i morgon.
Det var riktigt mysigt, förutom att Jennifer började gråta *smile* kristian luuk berättade att han var osamms med
Björn Gustafsson och sjöng en liten klago sång där,
försökte förklara för jennifer att de inte var på riktigt men det tog en stund att förstå... att dom faktiskt inte var osamms jue..
så där satt hon med tårar i ögonen och sa kommer aldrig
Björn Gustafsson tillbaka till melodifestivalen igen ??????
sötnöt !!!

Det är trotts allt inte lätt att vara liten...

Längtar tills vi flyttar...det ska bli så skönt att komma i ordning... vi har jue en del annat inplanerat den här sommaren också, Ska jue till mormor och förhoppningsvis till Disney land paris :) Det blir en överaskning till Jennifer så småning om så.... schhhhh säg inget !!

Nu har jag precis badat och ska natt pinka Mira en sista gång och gå och lägga mig... Sov så gott allihopa

image36image37
Vacker som få....

Godmorgon ! Solen skiner !


Ja visst idag skiner faktiskt solen. Jennifer är hema från dagis, Och hon vaknade på strålande humör ! Vi har just ätit frukost och vart ute och tränat Mira på inkallning. Det går bättre och bättre.. Men gud vad de märks att hon är fågelhund... helt besatt i fåglar med andra ord.

( Idag bryter jag mina egna regler och lägger ut en bild på Jennifer )

image30 Glada lilla tok unge !!!!image31

Den senaste tiden har jag vart sjuk... från urinvägsinfektion till magsjuka. Så jag har för det mesta inte gjort speciellt mycket. Jag har mest bara tråkat med praktiska saker..som städning... Har haft visningar här..det var många som kom... ÄNTLIGEN är det överstökat! Nu är det bara att vänta och se när vi får flytta! Har redan dragit hit lite flytt kartonger!!! Det kommer bli så skönt när vi är på plats sen! Jag och min bästa vän Jennifer har världens bästa ideer :) Men än så länge är dom hemliga ! När båda vi flyttat till våra treor ska vi äntligen börja sätta dom i verk ! Kommer bli sååå spännande !!! Visst flint!!!

service hund tränaren vart här i tisdags, Hon var här i nästan tre timmar :) Vi gick igenom hur vi ska lägga upp schemat och träningen för framtiden, Sedan började vi öva in Mira på klicker.  Nu har vi fått två veckor på oss att träna in att hon ska plocka upp saker på golvet och ge till mig. Sedan ut ökar vi. Det går framåt! Hon är väldigt lättlärd, Redan på onsdag så kunde Mira det här 100 %  så nu får vi helt enkelt tjaaaata in de i två veckor och träna mer på inkallning o.s.v


Här är Mira på en bild då hon strax ska plocka upp halsbandet när jag ber om det
image32image33

Nu ska jag och jennifer göra oss i ordning,  Gå ut och gunga och sedan åka till Nacka

Får se vad vi hittar på i helgen... Hoppas vädret förtsätter vara fint... i så fall blir det nog picknick igen , Kanske ska åka ut till gärdet den här gången ?!
Någon som vill följa med ??

image34image35


Kram*




RSS 2.0