Flame är jätte sjuk nu.. :(

Tyvärr har Flame blivit riktigt sjuk igen, Hostar oavbrutet tills hon kräks, På bara 5 min hade hon kräkts 11 gånger. Vi åkte in till vetrinären i torsdags då vi kunde få en akut tid ! Dom lyssnade på lungorna som inte alls lät bra, Men däremot såg det bra ut på röntgen. Dom misstänker kroniksk luftkatarr som betyder astma ! Vi blev hemskickade med rådet att prova att avmaska ifall det skulle kunna vara något så enkelt som mask, Om hostan inte lagt sig till i morgon så ska vi få åka in och spola igenom lungorna under sövning för att se om de kan få ut något som fastnat, Men jag tror varken att det är mask eller något som fastnat då hon har hostat till och från sedan vi köpte henne.

Om hon får en diagnos med Astma så kommer dom nästa vecka sätta in en kortison behandling med tabletter en vecka (eftersom det är de hon svarat på innan) och sedan kommer hon få inhalera kortison resten av sitt liv. Vilket känns riktigt skrämmande eftersom kortison har sådana biverkniningar. Dom säger att inhalerar man kortison så blir det inte biverkningar på hela kroppen utan bara på vissa delar,
Jag trodde att hostan tydde på hjärtat men de har lyssnat många gånger och det verkar inte vara där problemet sitter utan i lungorna.

Ush hur mycket ska man orka. Jag med min diabetes, Jennifer med sina hörsel problem och Flame med sina problem med lungor och luftrör. Jag håller hela tiden tummarna nu att det är något så enkelt som mask.
Men kan hon verkligen ha haft så många OLIKA saker hela tiden som gett samma symptom ?
Kan hon ha haft kennelhosta, luftrörskatarr , och mask ? de är inte omöjligt, Men det låter nästan för bisarrt.

Nu har hon bara hostat några fåtal gånger, Och hostmedecinen har kickat in så hon får behålla den vätska och avmaskningsmedel hon får i sig. Nu sover hon som en stock, Det har hon inte kunnat gjort på flera dagar, för så fort hon lägger sig ner så kräks hon....Hundkursen får vi skippa, Och jag är riktgt orolig för hur detta kommer sluta. Jag vill bara att de ska hitta felet !!! Att gå och nojja såhär är skit jobbigt.  Och för att inte tala om hur Flame mår, 8 månader och kan inte leva sitt liv som en hund ska kunna, Det måste vända !

I dag är det nyckelvikens dag, Och eftersom vi inte kan lämna Flame så fick Jennifer följa med grannarna dit, Jätte skysst av dom.
I går var vi i centrum en stund och jennifer fick ansiktsmålning och rida ponny vilket hon älskar.
Nu har hon klipps sig också,. Hon bestämde själv vilken frissyr hon ville ha och hon är jätte stolt. Självförtroendet sköt i höjden. Bild på det kommer.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe .

Kram*

Nä men shit vad långt det blev...

Förlåt kära läsare för att jag försvann ett par dagar, Just nu har jag en period där jag inte har någon ork att skriva, Det är hela tiden så mycket annat,. läkar besök , medeciner, massor av möten i jennifers skola inför lovet o.s.v o.s.v Börja gärna prenumera på min blog genom Bloglovin så missar du aldrig ett inlägg, Och slipper gå in och kika hela tiden om det har dykt upp något nytt ! Självklart är jag alltid glad för att ni finns med mig, Någon stanns ..vem eller vilka ni nu är. Så även om jag kanske inte har speciellt mycket ork just nu så hoppas jag att ni finns kvar, När skriv kraften kommer tillbaka ! :)
Klicka på bloglovin ikonen längst ner i inlägget och följ mig !



Idag känner jag mig totalt utpumpad ! det skulle nästan kunna vara något.. hum perverst.. men det är det inte !
Och jag vet inte hur det gick till !?!
jag har nämnligen vart hos Jennifers öron läkare... Fast det var inte en öron läkare jag träffade , utan första gången man kommer till den här kliniken måste man först träffa en kurator och en psykolog innan man går vidare , för att berätta vad barnet har lätt och svårt med o.s.v
Men som psykologer gör bäst bombade dom mig med frågor tills jag knappt visste vad jag själv hette, Tillslut kände jag mig helt blottad, ung och dum..osäker och tänkte vad skjotton har detta med hörseln att göra ? Helt plöttsligt visste dom nästan hela historien om både mitt och Jennifers liv, Och det känns konstigt..och obehagligt... varför ska dom veta allt det där.. ja menar.. till vilken nytta ? för några minuter kände jag mig svettig och en aning paranoid.. hum vem jobbar ni för ..vilka är ni..?
Sedan vände det som på en fem öring och dom sa att Jennifer har haft svårt att koncentrera sig på hörsel testerna???!!! Enligt läkaren på karolinska ...och att det nog kan bero på att hon hade det jobbigt av och till när hon var mindre.  För dom barnen har svårt med koncentrationen !

För det första så har jag aldrig sett Jennifer så koncentrerad som vid hörseltesterna, Ja efter en timme så tappar hon koncentrationen , vem skulle inte de. Men innan dess så sitter hon blixt stilla, Spänner hela kroppen , axlarna upphöjda och stirrar rätt in i väggen, Så koncentrerad är hon, Hon ger mig inte ens en blick. Och så fort hon hört ett pip så trycker hon eller lägger en kloss. Hon har särkert gjort detta test på karolinska mer än 10 gånger ! Med EXAKT samma resultat!!!!!!!! Varför tvekar dom fortfarande ?
Dom tycker att hennes kurva är ovanlig !?! vad dom menade med det fick jag inte svar på,. Och dom vill göra om testerna flera gånger... just med tanke på det jag berättat om henne så styrker det mer att hon kan ha vart okoncentrerad vid testerna ?!?
Suck.
Det positiva av allt det här är var att man märkte att personalen som arbetade där älskade barn, Redan när jag satt i väntrumet så fick man en varm kännsla när dom sprang runnt och busade med barnen. Så det kändes otroligt skönt.
Jag fick också en mycket vänligt bemötande. Trotts att det kan vara en aning irreterande när man känner att man måste gå igenom samma sak om och om ingen.
Ska det vara så svårt att ge henne hör apparaten ?????

Efter mötet så åkte jag och hällsade på stora syster och lilla Alva, Vi ses inte så ofta och det blev en snabb visit.
Var tvungen att åka hem och ta hand om hunden, Dessutom hade jag glömt sprutan hema så det va lite brottom.
Så här ser min super trötta mensiga hund ut just nu... som har blivit alldeles för stoor för sin favorit stol :)




I morgon ska jennifer till frisören för första gången !!! Hon vill klippa kort hår som MORMOR !!! Är ungen från vettet :)
Vi får se hur mycket jag tillåter att dom klipper men det kommer förmodligen inte bli mycket. Och hon kommer förmodligen vara rosenrasande av ilska när vi går därifrån...men så är det att vara mamma..
Det är oftast inte speciellt tacksamt..
Själv har jag inte haft råd att gå till frisören på flera år, Själv har jag fått lära mig att istället vända och vrida de negativa till det positiva.
Haha !
t.e.x " även om mitt hår är slitet och trassligt som tuggummin när det är blött så är det iallafall LÅNGT och torrt när det är torrt " :)
" Även om kläderna är gamla och totalt ute så är dom bekväma och mysiga "
"Även om skorna är gamla så slipper jag sko skav som jag skulle fått av nya ! och även om jag aldrig kan gå i hög klackat längre så räddar jag min rygg"
pröva du med :) experten har talat *

Nu till något annat, Ett tag nu så har vi bara ätit sund mat för att se om detta rättar till sockret, Jag har inte ätit något onyttigt alls. Men nej sockret är inte bättre över huvudtaget..
På i princip bara bönor och sallad har sockret legat lika högt som om jag skulle svullat ett kilo godis eller ätit handburgare med pommes!!!! och är sockret över 10 så går man automatiskt ner i vikt. Under 10 så går man upp !
Om 100 år kommer det säkert fram att diabetes och mat inte alls har något med varandra att göra. Utan "sockret" är hormon styrt eller något annat fuffelns.
Jag tänkte att blir sockret bättre så kommer jag gå upp i vikt wiiiii, ( Jag hatar min smala tråd kropp), Jag vill ha former !!!
Men i stället blev sockret HÖGRE och jag går ner i vikt mera.. t.o.m mamma reagerade.. så nu är det nog slut på SUND mat.
Men vad ska ja då äta... ? Vad ska jag leva på som sockret inte blir högt av ??
Vatten ??????? ah det blir jag nog fheeeeeetare av ??
Dietist SÖKES !

Detta är ex på vad vi ätit

Aouboginer (vet ej om det stavas så) fyllda med köttfärs, och Potatis sallad


Kyckling gryta med kokos mjölk grönsaker coucous m.m


Indisk mat, Köttfärs rätt med bönor sallad, pita bröd + majjs.



Glöm inte att prenumera på min blogg !
Klicka på bilden...

Follow Ladymon

Peace out



Du får inte...

Den här texten är så otroligt ärlig... precis så som man känner...



Du får inte knacka på min dörr
Om du inte är beredd att komma in
Du får inte göra om mitt namn
Och börja kalla mig för din
Och du får inte vandra på min väg
Utan att visa mig ditt mål
Och inte stjäla av min godhet
För att fylla upp ditt hål

Och du får inte riva mina murar
Som jag omsorgsfullt har byggt
Om du inte skyddar mina drömmar
Så att jag kan somna tryggt
Och du får inte ha mig som en dröm
När jag vill va din verklighet
Och du får inte säga att du hoppas
Om du inte tror du vet

Men du får ta den tid du behöver
För att förstå vad är det du vill
Du får be en bön att tiden
Du behöver räcker till
Och du får samla dina tankar
Så att två själar kan få ro
Och så att allting som vi lovade
Oss själva, kan få gro

Du får inte andas på min panna
Och inte få mig falla mer
Om du inte sen kan stå för
All den oreda du ger
Och du får inte röra vid mitt hjärta
Som om allt var uppenbart
Men jag önskar inget hellre
Än att du gör allt emot mig snart

Aaaahhhh...
Aaaahhhh...
Åååhhh

Du får ta den tid du behöver
(För att förstå vad det är du vill)
Vad är det du vill?
Du får be en bön att tiden
Du behöver räcker till
Och du får samla dina tankar
(Så att två själar kan få ro)
Och så att allting som vi lovade
Oss själva (kan få gro)

Du får ta den tid du behöver
För att förstå vad det är du vill
(Vad är det du vill?)
Du får be en bön att tiden
Du behöver räcker till
Och du får samla dina tankar
Så att två själar kan få ro
Och så att allting som vi lovade
Oss själva (kan få gro)

Och du får inte röra vid mitt hjärta
Som om allt var uppenbart
Men jag önskar inget hellre
Än att du gör allt emot mig snart

Pappas 63 års fest

Kom hem från stan ganska sent i går. Vi var helt slut allihopa. Men det var mycket trevligt att fira lilla pappa, Vi var på en turkisk resturang. Jätte mysigt.

Här kommer lite bilder från gårdagen !












Jag var jätte sugen på kaffe på slutet och bestämmde mig för att pröva någonting nytt !
Turkiskt kaffe.. DET SKULLE JA INTE HA GJORT, Det luktade bränt papper/ plast och smakade skit..! mjöligt ush och blä.
Fråga mig inte varför handen ser så stor ut på kortet, jag har faktiskt ingen aning, Vi satt och skrattade åt det länge.



Idag är alla lediga, och det är grått ute, vet inte riktigt vad man ska sysselsätta sig med.

I grannskapet är alla fulla... dom går omkring och vinglar med sina öl mitt på dagen, Jennifer & Micke såg just en kille kräktes från sin balkong ner till balkongen under... Vi bor verkligen in tha getto. Alkis ghetto.
suck* vill härifrån... detta är inte OKEY !


Jennifers första 14-tis kommentar*

Det blev en tidig morgon och redan kl 07 gick bussen, Jag skulle till Nacka sjukhus på ögonbotten kontroll.
Fick först några klickar bedövnings salva i ögonen och sedan efter det svidande droppar, det såg ut som att man stor gråtit i en vecka.

Efter det var det dags för undersökningen, Fick sätta mig med ansiktet i någon slags makin från en annan planet, öppna ögonen så mycket det gick...strirra och INTE blinka. Sedan kom en pinne åkandes mot ögonen ända fram till ögat, rätt obehagligt måste jag säga, de var så när ögonen så jag kände pinnen stöta i under dom övre ögonfransarna ! Blää... sedan kom världens starkaste sken !! det var svårt att inte kisa och blinka ! men jag klarade det med nöd och näppe. Det läskiga var när jag sedan skulle titta åt olika håll, ögonen ville lixom inte hänga med och sedan såg jag på något mystiskt sätt hur det såg ut på insidan av ögonen..det speglade sig så ja såg det hon såg som satt och gjorde kontollen.. blodrött med en massa grenar..ungefär som ett träd , Äckligt !
Hittade en bild på en normal ögon botten och detta var exakt det jag såg.. fast fler grenar så att säga !




Efter detta fick jag treva mig framåt för att hitta till hem, såg typ ingenting! ljuskänslig som skjutton och jag bad till gud att det skulle trilla ner ett par sol glasögon från himmlen, men tyvärr , Tog ett steg i taget och förskte kisa så gott det gick. Medans tårarna rann konstant. Puppilerna var så vidgade att dom som såg mig nog misstänkte att jag gick på droger. Väl på bussen ringde jag min pappa som var vid båten så jag hoppade av där för att ta en fika och hoppades på att ögonen skulle repa sig lite, tyvärr skulle det ta flera timmar sa doktorn så jag satt där ett tag.
Pappa fyller 63 år idag så nu har jag hämtat Jennifer och så fort Micke kommer hem ska vi in till stan och äta på resturang .
Nu är ögonen relativt normala igen.
Resultatet av ögonen blev iallafall 17 på det ena och 23 på det andra.
mellan 10 och 20 är normalt så jag var på gränsfall. Det man oroar sig över är starr som man kan få av diabetesen och nervskador, dessutom är det ärftligt och min pappa har det. Det ska heller aldrig skillja mellan 5 (vad det nu heter på ögonen) och det skillde 6 på mina...
får man samma resultat 2 gånger på rad så får man beta blockerare , eller laser behandling.
Men att göra en ny koll är tydligen inget akut utan det ska göras om ett år, då de också ska göra en mer grundlig undersökning. Jag är inte speciellt orolig. Jag vet mycket väl att sådana här kompikationer kommer förr eller senare när man har diabetes , Det räknar jag med. Jag är bara glad så länge jag slipper... och har ben och fötter kvar :) så att jag kan gå ut och gå.

Nej nu ska jag ta hand om disken och slänga i mig en macka. Sedan är det dags att piffa till sig lite inför kvällen.
För sedan blir det KALAAAAAAAAAS!




Jennifers första 14-tis kommentar kom nyss

" ASSÅ MAMMA !!! JAG LACKAR "


Att få vara mamma åt ett barn

Idag är dagen då min dotter ska pröva på att gå i ETTAN !!! troligen kommer hon ha växt flera meter som person när jag hämtar henne. Men att lämna henne var inte lika lätt, Hon krympte ungefär till teskedsgumman och tårarna sprutade, stackars liten ! Fröken fick hålla fast henne i famnen och jag fick försöka så smidigt som möjligt lirka mig ur hennes grepp, Jag tror bestämt att hon hade klister i fingrarna ,
Sedan kommer man med dom här små meninsglösa orden som hon igentligen inte ens hörde " jag kommer sen det kommer gå jätte bra ...o.s.v " ändå säger man dom...kanske för sin egen skull.. att det här är inte så farligt...jag kommer jue sen och då är allt över.. bara några timmar kvar..

Börjar raska hemåt med bestämda steg men igentligen är det bara fejk för jag vet att hon fortfarande kan se mig ! Jag är inte alls bestämd, Jag är en toffel mamma , jag är känslig för gråt, har ett blödigt hjärta och jag har nästan lika stor seperations ångest och är rädd för nya saker som hon, Jag vet vad hon går igenom. Alla har vi varit där.. men kanske inte på samma sätt.
Jag kollar på klockan.. 20 min tog det att försöka trösta och kramas innan jag gav upp och gick... Nu är det bara 7 timmar och 40 min kvar så är hon hämtad ! YES !

Tyvärr vet jag att hon inte kommer vara speceillt positiv och säga YES när jag kommer och hämtar... Hon kommer vara sur på mig ändå tills i morgon.. hon kommer gå där med blicken i marken suckandes , och lite smått gnällig och spydig kommer hon nog också att vara. Och det kommer strö på..skulden ... att det är mitt fel att jag gick... så klart att det är. Jag bestämmer jue över vad jag själv gör... jag är en vuxen människa.. inte hon,. hum...

Sen kommer jag få svårt att sova i natt, för allt är mitt fel.. det är mitt fel att jag gick.. att hon inte åt middag, att hon har fått ont i magen och diarre, och att  hon vägrar somna själv.
Allt detta för en dålig start på morgonen.
Förmodligen kommer hon ta upp detta på min döds bädd lixom för att påminna mig en sista gång...
Förmodligen kommer detta vara det allvarligaste som hänt henne.. den mest fasansfulla upplevelsen, där hon inte fick de hon behövde som mest , sitt mammas stöd och trygghet , Nej hon blev avisad i denna hemska situation. Hon fick klara sig utan sin mamma, Hon fick prova på att gå i ettan själv.
Är jag en dålig mamma nu ? isådana fall är det vardags mat !

eller är allt detta skrivet med en klick ironi ?

Jag vet vad man ska göra när ett barn reagerar i sådana här situationen, Man får inte dra ut på det. För barnets bästa är det bara att gå. snabbt och smärtfritt.. så fort man vänt på klacken är allt glömt. men stannar man och tycker synd om barnet en stund lixom matas ångesten och det blir mycket mer laddat och långdraget.
Hjärtat skriker att man inte vill gå ifrån sitt barn när det är ledset. Det känns inte ens naturligt. Hon behöver jue mig ? jag sviker jue ! Hallååååååååå..

Men hjärnan säger något helt annat.. och jag antar att man ibland måste lägga hjärtat åt sidan även när det gäller ens barn och försök agera lite proffensionellt :)
Det är jue trotts allt det kärleksfullaste arbetet man kan ha, Att vara mamma åt ett barn.


Har så tråkigt* :(

Känner mig otålig och rastlös, Det regnar ute och det ända som finns att göra är att fixa disken och tvätten.. Ja VILL INTE ! jag vill göra något annat ! Vad vet jag inte.. Känner mig alldeles sprallig och stressig och framför allt LONLEY ! vill klättra på väggarna..klättra i gardinerna..slita av mitt hår, bita på naglarna, göra 500 armhävningar och hänga upp och ner i tak lampan ! telefonen är alldeles tyst, inte en kotte som ringer. Flame sover och här sitter jag. Har klickat runnt på nätet så jag börjar tappa känseln i fingertopparna.. vill inte se på tv..får inte ro. Vad ska jag göra må´n troooo!!!
Göra kullerbyttor i sängen ? måla tå naglarna ? tuppera håret ? klämma por maskar ? dansa balett ? näää de kommer iallafall sluta med att jag hänger TVÄTT !!! gah.
Morr *


Det är inte min dag i dag...

Ush säger jag bara... vilken morgon !

Jennifer vaknade på sin sämsta sida, Ville inte äta frukost ville inte klä på sig ville inte borsta tänderna ..ville ingenting ! Hunden gick runt och pep , med sin förbannade mensverk. ...och jag med en sprängande dunkande huvudverk. Springer i väg med Jennifer till skolan och lyckas komma i tid, trotts allt.

På vägen hem känns det som att någon slänger en sten i huvet på mig. Jag tittar upp ..kan det varit en kotte..? men från vilket träd ? det närmaste trädet är flera meter bort.. värst vad den där spottar kottar..tänte jag helt snurrig och ologisk...
Tar handen i håret och vad tror ni att det var JOOOO FÅGEL BAJJS!!!! Super mysigt ...förtvivlad ringer jag micke som är på jobbet.. vad han ska göra åt saken vet jag inte.. Men jag antar att det var lite sympati jag var ute efter. Han hade inte tid!!!!!!! men gav mig ett tips att dra på mig luvan så att ingen såg det.
Drog på mig luvan och fortsatte gå hem, bajjset rann nedför axeln på mig, Fick stanna flera gånger för att inte kräkas. Försökte tänka på annat...
När jag kom hem slängde jag huvet under kranen, och andvände en hel shampo flaska..skulle behövt en till. 

När jag var klar och hade lugnat mig lite, slog det mig...var fan är hunden ? jag hade glömt att slänga på henne tik skyddet när vi kom in...
Följer dom blod droppande spåren runnt i hela lägenheten ... upp på stols dynor ..i sängen... o.s.v Grattis Lina... ! Bara att börja torka hund mens !!!!!!!!

Efter detta så har det rullat på med det ena efter det andra. Men det är nästan för bisarrt att skriva om.. vem vet.. kanske det blir en bok om denna dagen.. en dags bok. Vad sägs som det ?
Huvudverken har inte direkt blivit bättre. Och jag har inte hunnit få i mig någon frukost, spruta, medeciner eller morgon cigg ännu.
Ska ta tag i detta nu,...sedan


Pust*

Är Malena en man ?

Sådär nu börjar helgen lida mot sitt slut. En riktig slappar helg. Jennifer har haft kompisar här och levt loppan. Vädret har vart kanon och Flame har börjat löpa så hon springer runnt här med blöjjan på. Idag har hon mest deppat och sovit. Nu är hon en stor tjej , tiden har gått så otroligt snabbt. Vet inte om det kanske blir ett avbrott nu på hundkursen, det skulle vara så synd. Men men så där blir det ibland.



Jag antar att det var många som såg Eurovision Song Contest igår , vi bullade upp i soffan med godis ostbågar och annat gott och satt och skrattade åt det ena bidraget som var galnare än det andra, Sån där musik faller mig inte i smaken alls överhuvudtaget ändå är det ett "måste" att sitta och titta. Jennifer somade vid 22 tiden och hon hejjade såklart på sverige, Vilket jag tyckte lät gräsligt, Som en höna som satt nått i halsen..och innerst inne har jag en liten tanke... kan det vara så att Malena igentligen är en man? skratta du.. men det har faktiskt hänt förut ! "hon" är stor och lång..med enormt stora fötter och händer , bas röst som skär sig i högre toner...mmmm...

Skulle det inte vara bra om dom tävlande hade en sång röst åtminstone ? att skaka rumpan i klänningar som man bara ser på flickor i skriskor tävligar får mig inte riktigt att gå i gång. Men nja.. det verkar jue funka på de flesta..men kanske inte hela vägen !
Ett stort Grattis iallafall till Norges Rybak som utan tvekan drog hem segern, Han sopade mattan helt enkelt med de resterande tävlande och de flesta håller med om att rätt låt vann. Tyvärr minns jag den inte ens själv :)
för mig låter alla ungefär detsamma... fast mmm..hönan malena stod väl ut med sin opera...och Jennifer går runt här och sjunger låten så gott det går... och jag kan faktiskt lova att hon låter bättre än orginalet...och mycket mycket sötare !





Nej slut tjatat för mig.. Nu är det dags att lägga barn och ro om sin man för en stund. Hoppas att ni haft en super trevlig helg!
Pöss!




diggar denna....


Nej nej nej..de får inte vara sant..

Nu har min mamma vart här i två dagar, och nu har hon åkt vidare ! Det var jätte trevligt att ha henne här, Vi passade på att slänga en gamal byrå på tippen eftersom hon har bil, Sedan var mamma med jennifer i skolan, Sen har vi handlat, ätit lunch i mölnvik gått på prommenader o.s.v så på två dagar har vi trotts allt hunnit med en hel del.

Idag är det disco i Jennifers skola och hon skulle självklart ha sin blå prinsess klänning på sig :) så fin . Lite nervös tror jag allt att hon var. Min underbara skrutta som har behandlat mig som luft i två dagar när mormor var här, Men det är tillåtet...mormor är jue hennes favorit !

Jag är mycket bekymrad i dag.. Flame har slutat med kortisonen... och BÖRJAT HOSTA igen... har ring vetrinären som ska ringa upp senare... mina egna tankar skenar iväg.. kan detta vara något kroniskt ? Herre gud.. jag trodde turen hade vänt..... :( som sagt mycket bekymrad och ledsen känner jag mig just nu..... det var just detta som inte fick hända.. En hund kan inte leva på kortison hur mycket som hellst..de klarar inte biverningarna i längden...
jag vet inte vad jag ska säga... förutom att Flame måste bli frisk ! Någonting måste jue funka.

Mitt socker har åkt upp och ner som en jojjo.. har jue montan nu som ställer till det.. åker ner till 2,0 och sedan upp till 27. Inte bra alls...
och jag känner mig rätt slut.

Men solen skiner och man får ta en sak i taget.. Nu känns det som att vetrinären är prioritet nr 1.

Puss*

För många hundar har olämpliga ägare !

"För många hundar har olämpliga ägare"

Karlstad :  Att hundar attackerar hundar blir allt vanligare.
Det uppger Hasse Ericson som handlägger tillsynsärenden kring hundar på polisen i Karlstad.
- För många hundar införskaffas av olämpliga ägare.


· Den svenska hundansvarsutredningen definierar kamphund på detta sätt: "Hund - oavsett ras - som tränats eller tränas med syfte att den ska bli framgångsrik i slagsmål med andra hundar.

Utredningen använder också begreppet "hund av kamphundsras". Det är en hund tillhörande någon av de raser till vilka kamphundar historiskt hört. Exempel på sådana raser är bullterrier, amerikansk staffordshire (amstaff), amerikansk pitbullterrier (pitbull) och engelsk bulldog."

· Enligt Svenska kennelklubben kan kamphund betyda en hund som i ett historiskt perspektiv använts för olika typer av kamper men som idag används som familjehund.

• Svenska kennelklubben anger att nästan alla hundar kan bli aggressiva om de behandlas illa. Kombineras hundraser där den ena avlats för stor arbetslust med hög grad av uthållighet (till exempel ursprungliga kamphundar) och den andra i vaktsyfte mot människor (till exempel traditionella vakthundar) kan avkomman tänkas bli mycket farlig med hög kamplust kopplad till aggressivitet inriktad mot människa.

*Källa VF Nyheter*


God morgon Måndag,

Stackars Micke fick åka på hundkursen själv igår. Jag och Jennifer stannade hema och tog skydd från ovädret.. men sedan klarnade det upp och blev riktigt varmt iallafall, Så Micke och Flame hade tur.
Dom hade tränat på att Flame skulle ligga lös och han kastade pinnar runnt och brevid henne utan att hon skulle springa fram, Vilket hon inte gjorde. Sedan hade dom tränat på "sida" Det hade gått super bra.

Och nu över til den efterhängsna leverfläcken !!! Förra veckan skulle jag ta bort en leverfläck som jag haft i många herrans år, Men läkaren var hema med sjukt barn så jag fick en ny tid som var idag, Men då har jag för ont i lederna för att kunna gå dit :( så lever fläcken är kvar..det känns verkligen som att det går troll i detta. MORR ! Har tänkt ta bort den i flera år,.... men på något konstigt sätt så sitter den alltid kvar.

Idag kommer min mamma på besök och stannar i två dagar, Det skulle igentligen bli en suprice till Jennifer men i morse kunde jag inte hålla mig från att berätta och hon blev jätte glad.
Så på något sätt måste jag försöka traggla mig fram på vingliga ben och städa så gott det går här hema
.


Varnig för sommarplågan!


Varnig för sommarplågan!


Tant lina var på hugget idag.

I går kväll somnade jag med världens magvärk ! Magen var stor som en luft ballong och det kändes som att den skulle sprängas vilken sekund som hellst. Vaknade några gånger under natten och jämrade mig lite, somnade om och vaknade av ett underbart ljud av dammsugaren vid 10 tiden. Micke var i full gång med att städa och Jennifer satt och målade :)

Jag tog ett långt bad , på ca 2 timmar. och lekte spa för mig själv med ansiktmasken och body skrubben i högsta hugg.
Riktigt skönt. Känner mig som en ny person !

Efter det gick vi till centrum för att köpa lördags godis. Medans Micke gick in på konsum satt jag och väntade utanför med Jennifer och Flame. ca 4-5 killar mellan 10 och 12 år frågade en gubbe om han kunde köpa ut cigaretter, vilket han gjorde. När Micke kom ut kunde jag inte hålla mig från att gå fram till den här farbrorn och förklara ett och annat. Jag blev rasande över kommentarerna jag fick tillbaka .  Han sa t.e.x " Men vad skulle du sälv ha gjort om dom frågade dig?"
Ja inte fasen skulle jag gjort som du, för då skulle jag inte stå här om jag tycker att de du gjorde var rätt !
" Men när började du själv röka då "  sa han, Vilket inte ens hörde till saken, Men inte innan jag var 18.
Om inte sådana som han fans skulle inte 10 åringar ens kunna börja röka över huvudtaget. Om ingen köpte ut till dessa barn skulle det inte finnas sådana här problem.
Snart är Jennifer i den åldern ...och jag ber till gud att OM hon frågar någon om de kan köpa ut, att de föregår med gott exempel och har ett sunt förnuft att säga nej.
Jag förklarade väldigt tydligt för gubben att han borde skämmas och att han skulle vara glad att jag inte ringde polisen. Men nästa gång gör jag det.

Jag hade nog inte reagerat lika kraftigt om barnen hade vart 16 elr 17, Men 10 åringar på spark cycklar ... det är bara för mycket. Har du ingen som hellst moral i kroppen gubbe ????


Ingen är perfekt...

Jag är en person med ett ganska så starkt kontroll behov, Jag har många rutiner som jag följer till punkt och pricka när jag är hema själv. Jag antar att det är sådant man skapar sig när man är hema och sjukskriven för att få dagarna att gå och för att få saker och ting gjorda, Annars är det nog lätt att man bara slappar istället. I bland känns det som att jag jobbar hemifrån. Och ibland känner jag mig nästan utbränd. Det är jag själv som sätter en stämpel  "måsten" på allting. Det känns som att det mesta hänger på mina axlar och det är mitt ansvar att se till att saker och ting blir gjorda.
Slappar jag en stund framför tv´n så får jag skuldkännslor, för det finns ju så mycket annat som igentligen behöver göras. Hur mycket man än "arbetar" så blir man aldrig klar, Det är en frustrerande kännsla, Att alltid jobba emot klockan, och aldrig känna att man har åstakommit något. För dagen efter börjar samma visa igen. Det är ett ekorr hjul som snurrar runt runt och det är bara att hänga på så gott det går. Jag förstår inte vart tiden tar vägen. Dagarna och veckorna och åren går så otroligt snabbt. Nu är det fredag igen !  
Och hemmet ser precis ut som alltid....
Så mycket tid och energi som man lägger ner på tvätt , dammsugning, disk, plockning, vikning, bäddning, skura golv, städa burar, o.s.v o.s.v så borde det synas en skillnad, men det gör det inte.  Jag antar att jag inte är något bra på att att "jobba hemifrån" jag antar att det inte riktigt är min grejj helt enkelt. Jag borde ha ett skinande hem ständigt som jag håller på. Det borde nästan se pedantiskt rent ut. Men det gör det inte.
I bland känns det meningslöst,

Jag tror också det är lätt att man börjar fokusera på saker som sitt hem för att slippa fokusera på det jag är igentigen är sjukskriven för. Jag vill inte tänka på att jag är sjuk, Även om sjukdommen alltid kommer finnas här och flåsa mig i nacken . Jag vill inte se mig själv som sjuk. Jag vill inte tänka på det. Även om den alltid gör sig själv påminnd.
Jag vill hellst lådsas som att jag är frisk. Och bara har en ledig dag från jobbet.. i morgon är jag tillbaka igen. Tillbaka till det liv jag hade innan jag blev sjuk. Ett jobb med mening , Ett jobb med massor att se fram emot när man stiger upp på morgonen. Ett jobb där jag har arbets kamrater, Som jag trivs med. Folk som uppskattar och ser ens insatts.

Hur länge till ska jag vara sjukskriven..., hur länge till ska jag "jobba hemifrån" hur länge till måste jag gå upp på morgonen utan att ha något att se fram emot under dagen ? Hur länge ska jag behöva ha denna enformiga vardag utan någon som hellst kontakt me omvärlden.
Jag vill göra så mycket i livet som inte min kropp inte tillåter. Jag känner mig fånge i mig själv. Och jag längtar ut.
Jag skulle göra nästan vad som hellst för att få bara en frisk dag till i mitt liv. En frisk dag då jag kan göra precis vad som hellst.

Tänk vad mycket man inte uppskattar när man är frisk. Vardags kännslor som man helt enkelt inte ens reflekterar över. Saker man tog för givet. Jag trodde att jag alltid skulle vara frisk och dö gamal och grå i min säng.
Aldrig trodde jag att jag skulle bli sjuk, Inte på detta sätt. Inte på något sätt så att det skulle handikappa mitt liv så mycket som det gör.
Jag kan inte acceptera min sjukdom.. Jag kan bara inte , Jag vägrar, Det måste komma ett botemedel ! Jag försöker hela tiden stå ut, för snart blir jag frisk igen. Jag har självkart en isikt om att det aldrig kommer att hända. Men den blåser jag mer än gärna bort.
För då känns det som att jag bara vill ge upp.
Utan min dotter och min festman skulle jag gett upp. Jag skulle inte ta en spruta till i mitt liv. Jag skulle inte kämpa mer.
Jag skulle inte gå igenom dessa dagar.
Men jag gör det. För deras skull. Jag kämpar på och försöker i regel inte vara till någon belastning, även om jag är det. Jag håller det mesta för mig själv. Jag klagar inte inför dom ja älskar mest.
Min dotter hjälper mig utan att jag ens ber om det. Hon och min festman har blivit mina ögon när jag inte ser. Mina ben när jag inte kan gå. Dom stöttar mig och hjälper mig i dom allra värsta dagarna utan att veta om det. Och utan att kräva någonting tillbaka. Det är en självklarhet för dom ...
Jag vill klara mig själv, Jag vill inte få hjälp. Även om jag vissa dagar måste ha det. Jag vill orka mer..så Micke kan göra mindre.

Jag vet... nu gnäller jag. Jag borde vara lycklig ! Jag har en underbar familj, Underbara husdjur. Och visst är jag lycklig ! Men vissa dagar också fruktansvärt olycklig.
Dom flesta som insjuknar i någon kronisk sjukdom frågar sig nog " varför just jag" Det finns inget svar. Men om jag bara kunde acceptera läget kanske jag skulle kunna ta mig fram på lättare ben. Om jag levde lite mer i nuet istället för att oroa mig för framtiden med komplikationer o.s.v skulle allt bli så mycket lättare.
Det är något jag själv måste kämpa för . Dagarna veckorna och åren går.
Och jag är så otroligt tacksam för det jag har ! Och jag är för det mesta positiv. Men det måste också vara tillåtet att vara ledsen ibland. Och det måte vara tillåtet att gnälla lite extra...som jag gör nu.
För ingen är perfekt,

Kram*


Min hund kan inte simma...

Idag blev det en ralativt lång prommenad med hundarna, Då jag fick med mig Sara och hennes bäst Gunvald på en sväng.

Tog lite bilder på Gunvalds kärlek till lera :)
Damen Flame gillar inte att bli smutsig.... :) Och står och kikar på sidan om, på sin GRIS till man !















Efter prommenaden bestämde vi oss för att gå ner till sjön för att försöka bada hundarna rena,
men till min stora fasa kunde inte Flame simma !!! Hon gick jätte duktigt ner i vatten men sedan när hon inte bottnade längre så började hon sparka med bakbena och hamnade på så sätt upp och NER ! Rumpan var alltså på vattenytan och huvudet neråt ! Hon förstod inte att hon skulle simma med frambenen också , Stackarn. Jag räknade sekunderna som hon var under ytan , men hoppades på att hon skulle lösa detta själv, annars var jag beredd att hoppa i. Efter 4 sekunder kom hon upp och jag drog upp henne på land.
Att gå ner i vattnet är nog inget hon gör på ett tag, då hon måste fått en smärre chock.
Flytväst nästa gång kanske ?

Efter så åkte hon rakt in i duchen. Och nu sover hon som en stock. Själv är jag ganska trött och skulle behöva gå och vila en stund. Sockret är på 20 nu.. inte bra alls. Men jag måste verkligen ta tag i städningen vare sig jag vill eller inte. oooorkaaaaa


Grattis Klara

Idag vill jag passa på att hällsa GRATTIS till Klara som fyller 26 år !
Jag hoppas du fick en underbar dag, Trotts en massa plugg ! Kram från oss !





Igår var vi på hundkurs och Flame glänste som den stjärna hon är ! Flame är väldigt lätt att ha att göra med , väldigt lättlärd och kontakt sökande. Ingenting är lixom ett problem för denna underbara lilla dam. Vi tränade mycket på hundmöten och att gå fint i koppel.
Jennifer följde med så jag och Micke varvade mellan att träna flame och att läsa bok för Jennifer.
Jag var lite orolig innan att Jennifer skulle ledsna och inte klara av att sitta stilla i hela två timmar och att det skulle bli soppa av alltihop, Men det gick hur bra som hellst och hon lyssnade och lärde sig t.o.m en del och hon vill följa med nästa gång också ! Så det gick över alla förväntningar ! Det påminnde mig om när jag var i hennes ålder och följde med min mamma på hundkurs, Då med våran jätte till Dalmatiner hane som vi hade, Det var där hela mitt hundintresse startade och det har aldrig svalnat sedan dess. Det finns alltid en hunger att lära sig mer !


Här kommer lite bilder från går dagen !







Tossiga unge på bussen hem


Vacker vår bild...


Jätte mask...

Hej

Det var ett tag sedan sist, Känns som att man har haft fullt upp med den ena och det andra.

Jag var med Jennifer hos hörseldoktorn och gjorde tester, Och nu har dom lovat att hon ska få hörapparater innan sommaren så att hon har den innan hon börjar ettan, Äntligen fick vi en läkare som gick igenom alla de tidigare testerna och tog detta på allvar. Vi kommer få en ny kallelse inom 3 veckor till en annan klinik för just barn med hörsel skador. Sedan blir det att avgjuta hennes öra för att få en hörselapparat som passar, Jag och Micke kommer även få gå en kurs för att lära oss mer om hörselskadade barn, Samt att det blir möte med skolan och de kommer troligtvis få en hörsel slinga i klassrummet så att hon hör bättre även om hon skulle befinna sig längst bak i rummet. Äntligen börjar det hända grejjer och det känns så skönt ! Det kommer bli sådan förändring för alla oss och inte minst för min dotter!!!!
ÄNTLIGEN blir det förrändring.

I går firade vi valborg hema, Vi gick aldrig till brasan eftersom dom har fyverkerier där , och Jennifer är hemskt rädd för sådant, Så vi firade hema med lite middag och mys.

Molly är jue här som sagt så idag har vi vart på långprommenad i solen , så himmla skönt ! Molly pinnar på trotts sin ålder. Och jag och micke fick en smärre chock när vi höll på att trampa på en JÄTTE STOR huggorm på ängen ! Fy faaaan säger jag bara, den var inte gullig överhuvudtaget... när den ringlade i väg kände ja en smärre attack av illamående... och vi gick vidare med lite mindre lugn i sinnet och en aning paranojja !
Som tur var hade vi kopplat Flame 2 sekunder innan, Annars vette skjutton hur hon hade reagerat på denna jätte mask, Troligen hade hon sprungit fram för att leka..och det hade kunnat gå riktigt illa... uuuush,.

Nu ska ja slänga mig framför Humor galan !
Glöm inte att bli världsförälder !
Och för guds skull akta er för ormar !!!!


RSS 2.0