Jag är på bättringsvägen :)

I går var vi på ridskolan, Jennifer var jätte duktig och Micke behövde inte hålla i hästen utan sprang brevid.  Hon skulle rida lätt, UTAN stigbyglar ! hur enkelt är det ? Själv satt man och domderade lite på läktaren med hundarna , Hängig och frussen . Jennifer fick mycket bra kritik av sin lärare, Och man märker verkligen hur hon har börjat ta detta på allvar och alltid gör sitt bästa ! Hon är helt orädd nu också !
Efter det var det dags att sadla av hästen och borsta, Han var på dåligt humör och förökte ta sig ett litet naffs i både mig och Jennifer men det gick bra ändå. Han har ju utseendet på sin sida, Han måste vara stallets absolut sötaste häst ! :)

Vi köpte Sushi på hemvägen mest bara för att prova på. Jag har ätit de en gång för många år sedan och då tyckte jag att de smakade jätte illa. De tyckte jag nu med.. eller det tyckte vi alla. Så Micke gjorde lasange istället. Nu har vi iallafall gett sushi´n en ärlig chans ! Och det är verkligen ingenting för oss.

Idag har jag legat i sängen nästan hela dan , Läst en hel bok som heter Hundens språk & Flockliv, Och nu har jag börjat läsa en bok om "Stressade hundar" mycket intressant.

Nu ska jag ta och ringa min kompis Klara och uppdatera lite om vad som sker i hennes liv , medans Jennifer sitter och snaskar godis framför "Ponny akuten" på tv. I morgon ska Jennifer vara ledig , vi ska på hörseltest igen.






På hemvägen.. trötta och frusna till tusen...




De var allt för nu... !!!

Film kväll....

I kväll har vi haft Fredags mys ! Micke hyrde barnfilmen G-FORCE , Disneys FETASTE action rulle :) som handlar om specialtränade marsvin som kämpar för att rädda världen ! medans Micke satt och gladdes åt hur bra filmen var gjord och alla special effekter satt jag och Jennifer mest och beundrade de sötaste och självklart fetaste marsvinet Hurley, Som kunde göra vad som hellst för en tårtbit. Han var helt klart charmig !

Nu har vi mumsat i oss semlor och Jennifer har hoppat i säng. Nu är det vuxentid som gäller...och självklart har Micke hyrt en rysare, *ärligt* vet jag inte om jag ser fram emot detta.. jag kommer ligga vaken hela natten och inte kunna sova. Och det är MICKES fel !! ... för mig hade det igentligen räckt med barnfilmen... :)
filmen som kommer att få mig att ligga vaken hela natten heter "Welcome to the jungle" och på baksidan står det så fint "
i djungeln kan ingen höra dig skriiiika"
Nä men illa för grannarna då att jag inte är i djungeln ! för mitt skrik lär dom inte missa.


 Håll mig i handen för nu kör vi !


TREVLIG HELG !


Give it to me right or don't give it to me at all..


Jag har vart duktig...

fast att det igentligen känns som att jag ligger för döden.. blå i ansiktet.. EJ VIT utan BLÅ ! Så tog jag mitt förnuft och mina sista kraften och rullade ner för snigel backen till Centrum. Var tvungen ! Mitt sista hopp ligger på apoteket just nu !

Där inhandlade jag Sinova ( mot bihålorna), Ipren, och Kang Jang (mot förkylnings symptom) näs-spray & näs olja samt hostmedecin ! Så nu ska förkylnings bacilluskerna få sig en omgång de sent ska glömma...

När jag ändå stod där allmänt snurrig och fummlade lite för mig själv kom jag på !!!.... hostade inte Jennifer i morse ?? jo visst skjutton gjorde hon det en gång... stackars barn nu har jag smittat henne.. ! började plocka på mig barn alvedon och vitaminer, Nu är jag förberedd... jag ska försvara mitt stackars barn, Så fort hon kommer hem från skolan ska hon få sig en dos eskimå vitaminer och sedan blir det en lungn kväll... detta skall besegras innan det ens bryter ut ordentligt.

Efter det gick jag in på konsum.. köpte lite tröst kakor till mig.. den nya ballerina kladdkaka och ett var sitt ben till hundarna. De börjar bli ganska understimmulerade ! Och jag kunde inte komma på något mer fantasifullt för stunden...Inne på konsum träffade jag på en "bekant" som fick en smärre chock när hon såg mig. Tog 3 steg bakåt och utbrast " VAD DU SER UT"
-ja jo.. jag är lite sjuk... har feber... (försökte att inte ta det personligt för då vet jag att dom där konstiga grimarserna kommer )
det blev lite ytligt prat ... på DISTANS och sedan kilade hon vidare..

2 sekunder senare utaför konsum träffar jag på ett tio-tal bekanta.. men ingen ens stannar... fast att jag ser dom djupt i ögonen..så fortsätter dom bara gå.. en efter en... utan ett hej ens...
då slog det mig.. Ingen känner igen mig..utan smink.. i min nya blåa hudfärg...
Jag är ANONYM !!!
vilken underbart härlig kännsla !!! jag är som i extas och energin tar mig hela vägen uppför backen och hem.

väl hema mätte jag tempen till 40 grader...  behöver jag säga mer ?

Jennifer i morse framför bollibompa med sin frukost, frukt mackor och yoghurt.


Lite av de jag lyckades komma över på apoteket...



Asta nöjd och sysselsatt ( en stund iallafall)


Här blir tydligen inga barn gjorda..... :(

Vaknade nyss.. det skulle jag inte ha gjort ! klampar in helt virrig i köket och möts av blod bajjs och kiss...
SMILLA har fått missfall :(



Angripen av bacilusker !

Kände mig tung i kroppen i går... mycket riktigt var någonting på gång. Sommnade helt utslagen vid 23 tiden på kvällen och vaknade 01 på natten med hög feber ont överallt och snorig/täppt.
Idag skulle jag på ett läkarbesök på morgonen och eftersom Micke hade tagit ledigt från jobbet och skulle följa med så var det bara att pallra sig upp kl 6. Det var tufft kan jag säga, Det kändes som man kämpade i motvind. Men vi kom iallafall fram i tid. Men nej då hade läkaren "missförstått" tiden och var inte där !!! Trotts att det var hon som skrivit upp tiden åt mig på en lapp, irreterad var det bara att ta sig hem igen .. uppför snigel backen utan en tillstymmelse till luft i lungorna.
Nu är Micke på jobbet och jag ska slänga mig i bingen med mina sängvärmande pälsar (hundarna) Och totalt förtränga att de igentligen är dags att städa diska och hänga tvätt.



Snö snö mera snö...

Fotade lite under förra veckan som jag totalt glömt bort att ladda upp. Så här kommer lite eftersläntare,

Fettisdagen :

MUMMS !



Tok ungen



Förvirrad mamma ( Är hem diiiitåt ?)



Tjejerna förstod ganska snabbt att det är omöjligt att gunga. Nu gällde det bara att ta sig därifrån också..





Jennifer kom med en påse, Hon hade slängt skräp från sitt rum, Och gissa vem som mer låg där i ?!
Om det var medvetet eller omedvetet lär jag aldrig få reda på :)




Middags soppa, Gjord på grönsaker och rotfrukter, Satt fint efter en dag ute i snön...


De här är fan inte klokt!!!

När är detta över ? Alla affärerna är stängda p.g.a rasrisk ! De går inte att köpa mat, hämta ut medeciner m.m de går inte heller att ta sig någonstanns eftersom pressbyron är stängd så kan man inte få tag i bussremsa. Håller på att bli tokig !!! Var glada ni som har körkort och kan åka och handla på andra ställen... här lär man ju svälta ihjäl och få insulin brist snart !

å vad jag ser fram emot middan som kommer bestå av mackor då hela skafferiet är länsat nu......

GAAAAAAAAAAH !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiiii*

YES !!!!

Jag kom in på Hunddagisutbildningen !!! den börjar 1/3 !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Så nu blir det plugga av !

(Uppskjutet )

Hörde den här i helgen hos Cissi och måste bara dela med mig ! Den är jue underbar!


Syraförgiftning...

I tre dagar nu har jag haft början på en syraförgiftning. Mätte ketonerna i urinet som var SKY höga. Har varit så trött att jag nästan fallit in i koma och har mått illa som skjutton..
Har knappt sett har knappt hört.. och har knappt uppfattat saker och ting.. men nu för tiden är man rätt van vid att hålla masken och bara spela med. De hjälper inte att klaga.. Folket tror väl snart att jag är hypokondriker,
Jag vägrade åka in på sjukan om jag inte började kräkas. Har inte tid.. och har inte lust ( Har redan legat där alldeles för mycket under mina 26 år) För jag vet att när jag väl börjar kräkas vid en sådan här förgiftning är koma´n nära. Och då skulle jag åkt in med il fart.. Men jag lyckades låta bli och ketonerna har nu sjunkigt, från Large 160, till Trace 5. Faran är alltså inte helt över ännu, Men jag är bombsäker på att detta lägger sig. Jag har aldrig lyckats bota mig själv från en syraförgiftning förut och är rätt stolt över mig själv. Vänder det och ketonerna höjjs igen kommer jag självklart åka in. Men just nu ser det ljust ut ! och jag mår mycket bättre !

ketonerna mäter man genom en urin sticka sedan läser man av färgen såhär...






För er som inte vet vad Syraförgiftning är eller innebär så kommer lite info :

Syraförgiftning (koma)

Syraförgiftning (ketoacidos) utvecklas mycket långsammare än en insulinchock och är betydligt ovanligare. Situationen är det motsatta: vid insulinchock är blodsockret för lågt, vid syraförgiftning är blodsockret mycket högt.

Om en typ 1-daiebtiker är utan insulin i mer än ett dygn fortsätter blodsockret att stiga och det läcker ut socker och ketoner (syror) i urinen. Insulinbristen resulterar först i syraförgiftning och till sist är medvetslöshet, koma, ett faktum. Typiska symtom är syraförgiftning är trötthet, illamående, buksmärta, rödaktig hud, acetonlukt vid utandning, djup och kippande andning, i extrema fall sömnighet och medvetanderubbningar och till sist medvetslöshet, koma, som är ett livshotande tillstånd och alltid kräver akut sjukhusvård. Redan en misstanke om syraförgiftning är orsak nog att ta kontakt med sjukhus eller hälsovårdscentral. Då detta ofta tyvärr har en dödlig utgång.



Idag har jag skickat iväg en ansökan till en utbildning.. 



HUNDDAGISUTBILDNING - 2 v intensivkurs


HUNDDAGISUTBILDNING Halva kostnaden, halva tiden.


NÄSTA UTBILDNINGSSTART  15/3 !

Länsstyrelsen kräver idag särskild utbildning för dig som vill starta hundverksamhet.

Denna hunddagisutbildning är praktiskt inriktad. Med teoretiska avsnitt förbereder du dig inför varje dags praktik och omvandlar effektivt kunskaper till färdigheter och ett sunt ledarskap.

Du lär dig hantera en hundflock, läsa individer, rangordning och förutse beteenden. Önskade som oönskade.

Etologi, läran om djurs beteende, är i centrum för utbildningen.

Utbildningen sker i Aurora Hundtjänst mobila hundfritids och inkluderar studiebesök hos traditionellt hunddagis och ett i hemmiljö.

Utbildningen ger:

40 timmar instruktörsledd praktik varav 16 timmar flockhantering
6 timmar instruktörsledd teori
30 timmar eget arbete
Daglig teoriläxa inför varje dags övningar

Innehåll:

Praktik
Inskolning
Raskunskap
Djurtransport
Hundsjukvård
Första hjälpen
Smittspridning
Stress hos hund
Avtal & Tillstånd
Praktisk flockhantering
Pedagogik & Säkerhet
Djurskyddslagstiftningen
Hundens beteendebehov och etologi
Problemhundar och problemhundsägare

Anmälan sker via mail tillsammans med personligt brev. Löpande kursstarter ojämna veckor.

Max 2 deltagare per utbildningsomgång.


Eftersom det är Max 2 deltagare per utbildningsomgång så har jag tyvärr inga större chanser att komma med. Men det skadade jue inte att testa. Så brevet är iväg skickas. Nu håller vi tummarna att jag åtminstone får ett svar :)



Det var allt för nu..

PUSS!

Kan tårar ta slut ?

Idag är en riktig skit dag, En sådan där dag som man vaknar med tårar i ögonen och känner sig jävligt ensam och utfryst på den här satans ön !!!
Jag passar inte in här...

Idag sover jag nog bort skiten.. hoppas på att morgondagen blir lättare att ta sig igenom..



Morgon prommenad

Nu är gammla 14 åriga Molly här på besök, Eftersom pappa och Mia har åkt till Spanien. Men åldern verkar inte ha någon siffra när man tittar på henne ! Visst är hon stel när hon är nyvaken och höfterna står kors och tvärs. Men mer levnads glad rackare finns nog ändå inte. Hon blir som en valp på nytt när hon kommer hit, Och man får verkligen påminna henne själv om att hon måste ta det lite lugnt..för att hon är gammal. Men molly håller INTE med !

Hennes motto är :
Det ska vara gott att leva, Annars kan det kvitta !



Hon hänger på dom andra i full fart !



Rullar sig i snönn !





Kompisar i vått och torrt !



Världens finaste Flame







Gräver efter något....



Asta började frysa, Dags att gå hem











Ska man skratta eller ska man gråta ?

Vi människor blir bara latare och latare, Visst så långt är jag med. Men detta måste bara ta priset! Jag trodde att det var ett skämt , men ikke !!! hundbajs-selen Poo trap har nu marknadsförts i 38 länder enligt tidningen "HUND liv" Och det känns MYCKET skrämmande !




Baby boo

Nu har katt rackarna parat sig , Och ungarna blir beräknade den 6 April :)





Pappa Alvin när han var liten med sina syskon





Syster Adele

 

Alvin´s bror anton



Håll tummarna nu att det blev en lyckad parning !


Söndag

Idag träffade jag min Klara på en fika i stan, utan hundar och ungar för en gångs skull , och det kändes som att det behövdes ! det var super trevligt att kunna sitta i lugn och ro och prata över en kaffe latte , Jag önskar den tiden fanns lite oftare, Men tyvärr ställer oftast dessa kroppsliga åkommorna till det, och det kan vara svårt att komma iväg hemmifrån.
Hon var snäll och körde hem mig när tandverken började komma krypandes, och det uppskattades verkligen.

Här är världens finaste Klara !



Vi två i bilen



Micke har lagat världens godaste middag ! Det blev revbensknäck, potatis och ungs grönsaker. Oscar var här på middag och det har vart världens bus på Jennifers rum som nu ser ut som ett smärre bombnedslag. Nu ska dom få lite chocklad pudding och sedan är det dags att göra kväller....för helgen lider mot sitt slut.


The voice

Kan inte annat än skratta nu när the voice har gjort sin "mycke seriösa" musik video :)

Mig får dom iallafall att VAKNA på morgonen !


BILDBOMB från semestern i Lysekil

Hej !

Det var länge sedan jag kikade in här, Och nu när jag har en stund över innan jag ska hämmta jennifer i skolan så tänkte jag uppdatera med lite bilder från semestern i Lysekil, När Micke gjorde sin intensiv kurs, Han har klarat teori provet och har nu bara uppkörningen kvar. Håll tummarna för att det går bra! För sedan blir det andra bullar ! :)








Micke , Flame, Asta och Tindra.



Min underbara sötnöt



Min vackra syster yster



Flame ligger och jäser på soffan ( Inte lätt att löpa)



Mormor och Asta, två tröttmössor



Micke trött efter kursen



Flame ville självklart också sitta i mormors knä



Jennifer och Flame myser






På bowling banan.. bilder in action !



'







En uppklädd donna i mormors högklackade skor :)






De var allt för nu, De kan hända att fler semester bilder kommer upp senare !
Nu måste jag kila. TJOOOO

RSS 2.0