Röntgen KLAR!

Äntligen är stressdagen över !

Jennifer har vart med Fritids och badat, Den badgalningen blev överlycklig när hon fick veta att dom skulle gå iväg, och jag fick stressa hem och hämta arm puffarna ! Det är verkligen kul att dom passar på att göra sådana här saker när möjligheten finns!
Nu ska tydligen vädret bli sämmre...

I dag har jag vart och klippt mig + färgat håret, det blev typ ingen skillnad, men fick bort lite av den röda nyansen + att jag blev på lurad att köpa en spray som skyddar mot UV, ( för uv-ljuset gör mitt hår rödare )
Men men dom är så trevliga och duktiga där så dom kommer undan med det mesta hahaha ! Det spelar lixom ingen roll hur mycket de färgar och grejjar... det synns inget på mig.. mycket mysko. Så på svaret om det blev bra eller dåligt kan jag bara enkelt säga att det ser precis ut som innan.
Och någon före och efter bild är meningslöst att ta :)

Efter det var det dags för Flame att HD & ED röntgas, lill tjejen blir alltid rätt spak av lugnande och gläffste på i stort sätt allt och alla, Men det gick bra iallafall och nu väntar vi på resultatet från SKK,
Uppfödaren följde med och hjälpte till att tjuvkika lite på röntgen plåtarna, Och vi har gissat på A eller B på den ena , Den andra är tveksam men förmodligen blir det B eller C ,
  Tack Petra för att du följde med oss !!!
Det är så skönt att ha det avklarat !

Nu ligger Flame äntligen och sover efter ett oroligt vankade fram och tillbaka på vinglande ben med ett OAVBRUTET pipande ! Och jag ska passa på att göra henne sällskap. Gonattski*



hoho..

Kämpig dag, Om några minuter skall jennifer lämnas på fritids, Hundarna skall ut, jag ska iväg och klippa mig / färga håret, sedan skall Flame HD & ED röntgas, Håll tummarna nu att höger HD är lika bra som vänster, Jag gissar på att den är sämre :( Måtte jag då ha fel !!!  Hoppas ni får en underbar stressfri dag i solen !!!


Nu är det dags..

För lilla "Thea" att flytta hemmifrån ! Ca kl 17 idag blir hon hämtad av sin nya underbara familj.

tänk att 12 veckor har gått så fort

Vi önskar dig all lycka i livet lilla Thea !!!!



Tack till dig, och dig och dig och dig och dig och dig..... !!!

På sista tiden har jag märkt att fler och fler läser min blogg även om det INTE syns i statestiken !

Och jag blir lika paff som glad när folk kommer fram ute och säger " jag läser din blogg"

jag vet oftast inte vad jag ska svara på den kommentaren bara... " Okey vad roligt " låter på något sätt en aning drygt... :)
Och dryg vill ja inte låta !

Jag är en person som alltid stannat i bakrunden, Vill hellst inte synas.. och vill hellst inte märkas alls. Någon annan behöver platsen bättre än mig och jag förblir hellst anonym...

Jag började med bloggen för min dotter skull, För att hon skulle kunna gå tillbaka och se hur livet var, För tiden går så otroligt fort när barnen är små och gammla minnen ersätts med nya, Men efter hand har jag börjat skriva också för min skull och för eran...
och just för att jag inte är anonym här så finns det saker som måste utebli, tankar åsikter minnen och händelser som jag skulle vilja dela med mig av men inte kan !

Så även om jag inte vet vad jag ska svara, Så ska ni veta att jag är verkligen glad för att ni finns , Och jag tycker verkligen att det är ROLIGT att ni läser !!! Även om jag kan känna mig avklädd när jag blir igenkänd, Varför vet jag inte, Jag skriver jue ingenting som jag inte skulle stå för.
Ni är en drivkraft att orka fortsätta skriva !

Därför vill jag TACKA FÖR ATT NI FINNS OCH FÖR ATT NI LÄSER !
Och för att ni får mig att rodna :)






är tvungen att skicka med en låt som jag diggar....!!!
det finns inte en dålig låt på hela skivan !!





Grisslinge...

I går var vi på grisslinge, precis rätta stället om solen gassar ! Finns det något mysigare än att köpa en mjuk glass och en latte på dellan och sedan bara ligga och steka bland massa underbara barn ?
S var där med sina tre barn, Vi hade med oss Jennifer & Oscar... Fullt ös medvetslös med andra ord !

Micke och Tyra sitter och diskuterar ( Tyra hade just kallat micke för FHETT MED FUL)



Jennifer skakar och är blå men det är inget som någonsin kommer erkännas..



Tyra är glad ( Antar att det var hon som fick sista ordet..)



Micke är trött och utslagen



Jennifer är BAD GALEN !

Vad vorre livet utan armpuffar och en badboll?



Slut på meddelandet


Siggesta gård

Våra planer gick i stöpet för midsommarafton, och den firades på Siggesta gård. Men det var inte fy skam det heller, Där hade dom ponnyridning, fiskdam , fotbollsgolf, minigolf, och självklart dans runnt midsommar stången där Jennifers stråk lärare spelade.
Det var en bra dag, Men stek hett !!! och massor med folk. Ska igentligen inte klaga på värmen. När hade vi en varm midsommar sist utan regn ? Det var bara det att man igentligen satt och suktade efter stranden... det gick inte att hitta en tillstymmelse till skugga på hela siggesta. Och jag började känna mig mer och mer irreterad desstu längre jag var där, att stå mitt i en svettig folkmassa kanske inte riktigt var min grejj. Men man fick offra sig för laget. Och i slut ändan så var det faktiskt ganska trevligt :=)

Här kommer en mega bild BOMB !






Fågelskrämmorna lämnade ingen oberörd...







Jennifer hittade en JÄTTE STOR te kopp !



Jennifer leker papparattzi :)





Fiskdamm !



Världens sötaste lilla "häst"









Mat



MERA MAT :)



Världens bästa kille och världens bästaste vovvse



Far & son



Och ÄNNU MERA MAT



Jag vet att jag har vart ganska usel på att uppdatera på sista tiden.. Kan nog skylla på det härliga vädret. Men jag ska bli bättre :)
Nu är det en kopp te som gäller... så hörs vi i morgon. Hoppas att ni fick erat midsommar mys och sov så gott*



Fri

Och utan sensor har jag och Jennifer spenderat halva dagen på vårdcentralen, Jennifer skulle dit för att få remiss till Nacka där dom skall göra ett test om nickel allergi, Jag tog blodprover (som vanligt) och hade en tid hos läkaren för mitt knä som varken blivit bättre eller sämmre sedan Flame sprang in i knävecket på mig i full fart så jag flög som en vante i skyn. Det gjore inte så ont första dagarna men sedan har det börjat göra ont när jag går. På baksidan av knät och dom kontaterade att korsbandet var skadat, stukning / vridning av knät samt att ledbandet var skadat eller av !! Fick knata raka spåret till sjukgymnast efteråt som tog in mig direkt, Jag slapp stå i kö med väntetider på flera veckor. Fick lite övningar som skall göras, där i mellan ska benet vila, Om några veckor skall jag träna där och har inte smärtan lagt sig så kan det bli operation.. i så fall blir hela sommaren förstörd. Jag har otroligt nog inte haft sååå ont. Inte legat och gråtit eller så, Ingen svullnad o.s.v dom sa att alla reagerar olika, En del har knän som svullnar upp som fotbollar efter en sådan här sak, En del inte. Klumpiga klumpiga hund !!!! Det är så typiskt henne att ramma sådär. Och nu får hon sitt straff, Inga långa prommenader på ett tag.

Och nu till ågot helt annat. I går flyttade " herr Mulvad" till sitt nya hem på Gotland. Jag trodde inte alls att det skulle bli så kännslosamt som det faktiskt blev, Jag var jue så upp över öronen glad över att dom verkade vara så kärleksfulla och bra människor som kom. Men strax innan han skulle hoppa in i transportburen så hoppade han ur deras famn och sprang in till pappa Alvin som låg och sov i Jennifers säng. Han hoppade upp och slickade Alvin i hela ansiktet som att säga hej då, Det var faktiskt en rätt sorglig kännsla. Efter det hoppade han ner från sängen som att han var färdig. Gick fram till oss och väntade på att bli upplyft igen. Tårarna forsade när dom hade stängt dörren. Inte för min skull utan för att jag skillda kattfamiljen åt, Men så är djurens lag. Det är dags att flytta hemifrån.
Fick ett mail idag där dom nya ägarna berättade att resan hade gått jätte bra, Och att han hade älskat att åka bil , Och träffa hundar i djurhytten på båten. Tuff som han är så går han och fräser åt dom vuxna katterna där hema. 
Men har funnit sig där med dom och verkar trivas. 

Idag kom nästa familj hit för att titta på honan " Thea" och nu är hon tingad och flyttar på Måndag, Bättre familj kunde man verkligen inte hitta och jag tvekar inte en sekund på att dom är dom rätta!!  Hon kommer också bo i hus och ha möjlighet till att gå ut som äldre, Dom har också två katter precis som den familjen som tog "Mulvaden" å det kommer bli kul för henne att få kattkompisar, ( Även om dom kanske inte blir vänner över en natt) Dom hade tre barn som kommer ge henne massor med uppmärksamhet och alla verkade så lugna och trygga. Ett passande hem för damen med andra ord.

Jag är så glad att kattungarna får sådana bra hem, Det är det viktigaste när man föder upp en kull, Det är ens ansvar , Och man kan inte vara nog så nogrann med att hitta rätta hemmet ! Det känns tryggt att jag har lyckats så bra !

Den lilla pojken som är otingad "döpte" jag idag till Melvin :) (Bill & Bull låter som elaka katter) Smilla Alvin och Melvin är väl fint? Jag är så sugen på att ha kvar honom. Men så blir det nog inte. När det rätta hemmet dyker upp för honom med kommer det inte kännas mer än rätt att han också ska få flytta hemifrån..

Idag har Micke och Jennifer vart med hundarna vid sjön, och Flame har badat som vanligt :) Det går inte en dag utan att hon får simma, Och bättre träning för muskler och leder finns nog inte.

I morgon funderar jag på att åka och hällsa på Mickes mamma med hundvalpen Lok och ta en fika. 
Snart är det midsommar afton, Det skall firas på Siggesta gård. Och på lördag blir det gröna lund. Vet bara inte hur jag ska kunna åka någonting med mitt knä, Det kanske inte är det bästa att göra i det här läget. Att snurra upp och ner och slängas hit och dit känns inte som en hit. Jag kommer väl få stå kvar på marken och se Jennifer och Micke skratta och ha roligt. Vem vet.. kankse inte kärlekstunneln är så pjåkig trotts allt.

Jag hoppas att ni haft en underbar dag i solen. Nu är det dags för mig att avbryta Micke i sitt arbetande / planering och hoppa i sängen. har haft en allt bra med stressig dag i dag !


GODNATTSKI !!! 



Här är "Thea" en dag gammal, herre vad tiden går snabbt !



Sensorn gör mig tokig..

Eftersom sensorn tar ett blodprov var 5 - de min och piper när sockret inte ligger bra, Så betyder det alltså att den piper var 5-de min! Dag som natt. Det gör mig snart galen. Har inte sovit någonting och börjar bli riktigt irreterad. Men idag är sista dagen, I morgon ska den tillbaka och det ska kännas så skönt att dra ut "spiken" ur rumpan som jag kallar det (nålen) Vilken frihetes kännsla !

Såg ni det bröllopet mellan kronprinsessan Viktoria och Prinsen Daniel igår ??? Det var så vackert så jag nästan började gråta ! Där var det verkligen äkta kärlek ! Precis som det skall vara ! Jag tycker det är underbart att hon valt en man av folket :) Prinsen´s Daniels tal fick mig att fälla några tårar fast att jag försökte stå emot, Dom har verkligen något speciellt dom två ! Satt fastklistrad framför tv´n hela kvällen, Pansionärs varning kanske...

Nu börjar flytten närma sig och jag blir hel snurrig av allt som skall göras ! Flyttlådor här.. förrådet där.. HUR GÖR MAN ?

I morgon flyttar "Herr Mulvad" hemifrån till Gotland ! Det känns lite pirrigt och nervöst för mig. Hoppas hoppas att han får ett bra hem. Dom verkar kunna erbjuda honom det absolut bästa men man är jue kanske alltid lite osäker när man satt ett litet liv till världen och ska placera den hos någon man tycker verkar vettig. Jag är jue inte den som litar på folk i första taget....
problemet är nog att jag inte träffat dom här personerna ! Jag skulle aldrig låtit någon tinga en kattunge utan träff, Men dom här bor jue som sagt på Gotland och kan jue inte åka hur många vändor som hellst heller. Det kommer nog kännas bättre i morgon när man får träffa dom.

Snart ska Flame HD & ED röntgas... det är också ett pirr moment i mitt liv. Vill få det gjort nu ! Någonting säger mig att resultatet kommer bli sådär. Har en kännsla att höger kommer vara sämre än vänster. Hoppas jag har fel ! Det är jue typiskt mig att vara så negativ. Men är man beredd på det värsta kan man bara bli glad om det är bättre, Och slipper bli besviken ! En taktik som har följt mig genom livet på gott och ont.

Nej nu ska jag dyka ner i en flyttlåda igen. Hoppas ni har haft en underbar helg !


Herr Mulvad har fått ett hem :)

Nu har jag fått min sensor som skall mäta blodsockeret var 5-de minut. Det är för att läkarna skall få ett hum om vad som igentligen händer under nätterna..

Hittade lite info om den på nätet..

Kontinuerlig glukosmätning i realtid med Guardian RT innebär att man bär en sensor i underhudsfettet (fettvävnaden). Sensorn fästs enkelt av patienten eller vårdpersonal. Vanligen sätts den på magen och man bär den dygnet runt, på jobbet, i skolan, när man sover och duschar. Sensorn känner av glukoshalten i vävnaden. Den skickar sedan uppgifter om glukosvärdet via radiovågor till monitorn och värdet kan läsas av var femte minut i displayen. Monitorn är lätt och smidig att bära med sig i byxlinningen eller fickan. Guardian RT kan direkt avläsa glukosvärdet under hela dygnet, vilket
innebär att patienten hela tiden får kunskap om i vilken riktning blodsockret är på
väg.

Det funkar väl okey i det stora hela, Men inatt har varken jag eller Micke fått någon sömn överhuvudtaget !! Den har tjutit var 15 min av att sockret var  för lågt, Och då var det bara att stänga av larmet och upp och äta. jag hann inte mer än att lägga mig ner så var det dags igen. På måndag skall den tillbaka till SöS igen.

Såhär ser det ut (Bild hämtad från google)






Idag ska jag bara vara hema, Jag tar en ledig dag från blodprover o.s.v och Sara kanske skulle komma på en fika.
Nu har vi besiktigat lägenheten och den var utan anmärkningar, Jag förvånas varje gång hur trevlig den här besiktningsmannen är, Har jue hört ett och annat. Det enda vi behöver göra är att sätta igen skåpet där diskmaskinen har stått, Och måla den skåpluckan svart, Men det är jue en sjävklarhet.
I går hade vi visning på lägenheten och vi överöstes med smicker om hur fin den var. Det var kul faktiskt. Vi är tvär stolta ! Och inte någon har tackat nej, ( Förutom Flames uppfödare och hennes kompis som fick möjlighet att bo kvar ) Hoppas bara att någon kan flytta in så snart som möjligt, Så vi slipper alla dessa dubbla hyror.

En av kattungarna , Den tjockaste och busigaste " herr mulvad" är nu tingad ! ( Väntar bara på att se pengarna på kontot) sedan flyttar han på Måndag till GOTLAND ! Han kommer få det ur mysigt, Bo i hus med två andra katter :) Vi kommer dock att sakna honom något kopiöst, Särskillt hans lilla bror ! Dom två är verkligen bondade.. och jag hade hellst sålt dom två tillsammans.. :( Tänk vad 12 veckor går snabbt.. nyss låg dom här kalla och kletiga i min hand..
Och redan nu är det dags att flytta hemifrån...

MULLE mulvad till höger.. " Tingad"







Kort inlägg...

Nu är skolavslutningen avklarad ! jennifer sjöng så fint och såg ut som en liten prinsessa !

Lägenheten är knappt bebolig just nu ( Kan man säga så?) de målas.. läggs lister.. spacklas och grejjas i vart ända rum ! Det finns ingenstanns att vara ... MORR !

Idag är jag tok förkyld och missar halvbrorsan´s student :(

Har klippt lugg också förresten-.. Vad tycks ?






Sommarlovet närmar sig....

Solen skiner och värmen är här... skolavslutningen närmar sig..och Jennifers ben är fulla med blåmärken . På gott och ont ÄR det trotts allt ett sommartecken...
I helgen köpte vi världens sötaste klänning till Jennifers skolavslutning, Vit med lite glitter på. Hon kommer vara så söt. (Som alltid)

Idag kom Jennifer hem med bandage på foten. Hon hade gungat och hoppat av och där av vrickat foten och fått bandage av skolsyster som skall sitta på tills fredag... Så nu blir det lugna bullar, Hur det nu skall gå till?!?





Jennifer har ritat en jätte fin teckning på en kille som åkte skateboard på gatan brevid ... på väg till rondellen..
Någon som känner sig träffad ?




Bild från förra helgen..

Godis ätande efter barnkalas...



Tv spelande...





Kattgräs odling...



Knäpp bild på Flame. Hon ser ut att vilja ta min öl..



Det var allt för nu !

Dags att dra fram snabel draken...


Tankar....

Idag är det Fredag, solen skiner och jag är ensam hema med alla djur. Jennifer ska bli hämtat i skolan av en granne och hans son och följa med dom hem och leka. I går var vi där och fikade. Jag berättade att vi skulle flytta och det kändes faktiskt rätt jobbigt ! Det som är bra är att vi har anknytningar hit iallafall, Jennifer kommer gå kvar i skolan, Jag har mina läkarkontakter här i centrum och mina vänner. Så vi kommer ses ändå. Men det är klart... det blir inte samma sak.

Det här med flytten har börjat sprida sig i grannskapet som malaria, och alla kommer fram och undrar vad som sker. Jag får nästan en liten tår i ögat när dom säger att det kommer bli så tråkigt utan oss. Man kan säga mycket om det här området eller den här gatan, Men dom vi har haft kontakt med alltså barnfamiljerna är helt otroliga ! Dom finns alltid där, och ställer upp om det är något. Precis som vi har ställt upp på dom.
Området har ett dåligt rykte. Men det var över förväntan att bo här !!! Visst finns det ungdommar..fester o.s.v men det är det väl överallt.. vi har inte märkt av att det skulle vara värre här än någon annanstanns!
De dåliga rycktet håller i sig från förr, Då var området stökigt ! Nu är det mer barnfamiljer här än någonting annat. Och jag skulle aldrig tveka på att flytta hit igen iframtiden. Det negativa med området är att ha hund här, Det är inte lätt ! Ni vet hur jag klagat i tidigare blogg inlägg... på ilskna lösa hundar som gång på gång attackerat våra.

Det kommer bli skönt att flytta till hus... I hallen står nu 9 banan kartonger och väntar på att fyllas...
Jag längtar lite... sammtidigt som att jag då och då blir lite rädd.. lite villsen.. Jag gillar inte förändringar. Men detta kommer bli en bra förändring för hela familjen ! och jag vet att jag kommer trivas när vi kommer dit.

Idag ska Micke ut med jobbet... det kommer förmodligen bli rätt sent. Dom skulle köra gokart och sedan vidare till gröna lund.
I morgon ska en pojke från Jennifers klass komma och leka. Han har inte varit här förut så det kommer bli jätte roligt. Men också full rulle ! Dom två är riktigt vilda tillsammans, Och det gäller att dämpa dämpa dämpa för att inte allt ska sluta i KAOS! Vi funderar på att åka till Nyckelvikens 4-h gård ha picknick och titta på lite djur... det ska bli fint väder och jag är less på att sitta hema.

Nu ska jag ta tag i tvättberget och sedan får jag för skjutton hitta på något vettigare att göra !!!



Jag är stolt !

Min älskade vän Jennifer "Flis" har äntligen fått sin första mini-människa ! Och han är sååå vacker så du anar inte!!! Han fick namnet Elias och förlossningen tog inte mer än 5 timmar och allt verkar ha gått bra ! Ja visste att du kunde ! Min duktiga duktiga Flis !!! Tänk att nu finns han här, helt pöttsligt... är det inte märkligt ? En gåva från gud som har så mycket kärlek att ge... och så mycket kärlek som du kommer att få Flis från lilla Elias, Detta är bara början. Början på ett helt nytt liv. Tillsammans med er !

Jag är så glad för din skull, Jag är så glad för er skull, Och jag tvivlar inte en sekund på att detta var ödet. Detta var meningen !
Massor av kärlek till er...

Nu är ni en familj !!!


╔♫═╗╔╗ ♥
╚╗╔╝║║♫═╦╦╦╔╗
╔╝╚╗♫╚╣║║║║╔╣ ♥
╚═♫╝╚═╩═╩♫╩═╝ U 4ever



Vi gjorde det !

Jag hoppade !

Nu är vi husägare i 5-10 år framåt ! F.r.o.m 16/7
Huset ligger i Stavsnäs By " Bullerbyn" är 145 kvadrat för att vara exakt, Högt till tak som i gammla stan. Personligt och mysigt, med tre kaminer/öppna spisar. Två badrum , ett av dom är nyrenoverat med golv värme m.m 4 sovrum + en matsal och ett vardagsrum. Jätte fina trä golv överallt... parketten kan slänga sig i väggen :)  Stor trädgård och snart står där en utlovad lekstuga till Jennifer.
Vi ska bygga veranda runnt huset också. Och ägaren frågade om jag inte ville bedriva min hundverksamhet där, Det tål att tänkas på. Det viktigaste är.. att möjligeheterna finns till i stort sätt vad som hellst !

Det har kännts rätt jobbigt innan beslutet togs. Men nu är allt påskrivet och klart. Ingen återvändo...Nu kör vi ! Och ni är välkommna att hällsa på oss !

Snart ska jag och Jennifer iväg till VB och skriva på nästa kontrakt.. Nu ska vi avsäga oss lägenheten.. det kommer kännas rätt tugnt, Har ändå trivts bättre än vad man kan föreställa sig iförväg att trivas i detta område.
Det är massor med barnfamiljer som bor runnt om, Och Jennifer och jag har vänner åt alla håll man tittar.

Jennifer är hema från skolan idag p.g.a förkylning , Och vi sitter och håller tummarna så hårt vi kan ! Min bästa och äldsta vän ska få sitt första barn, Dom har precis åkt in till BB, Hon är så nervös och jag känner verkligen med henne, Det gör nästan lite ont i mig också.
Jag hoppas att barnmorskorna är snälla med henne så att hon känner sig trygg , Och allt går bra så hon får sin lilla son i famnen så snart som möjligt.
Jag kommer ihåg att jag faktiskt inte var ett dugg nervös inför förlossningen, Jag var stor och tung och ville bara " få ut det" sedan valde jag all bedövning som fanns och kände inte ett dugg. Snabbt gick det också ! och efteråt sa jag att jag kunde fött 10 barn till på en gång när vi ändå höll på. Haha.

Jag önskar att min bästa vän får en sådan förlossning som jag fick ! För då har hon oroat sig i onödan...


RSS 2.0