STÅL UNGE here i come !

Idag fick jag äntligen komma till vårdcentralen , tidigare när jag har ringt så har en sur sköterska svarat i telefonen som vägrat låta mig komma och träffa en läkare, "Svinkoppor" försvinner av sig själv har hon sagt och sedan slängt på luren i örat. Men idag när jag ringde var det en sjuksköterska som faktiskt lyssnade och bokade upp mig till en tid. När jag träffade läkaren fick jag standard kommentaren ! " Men varför har du inte kommit tidigare?? Även om vi behandlar nu i ett så sent skede kan det hända att det kommer tillbaka.. du skulle kommit för länge sedan"

jaja.. nu har jag illafall fått en bamsekur med antibiotika och diverse krämer som jag ska hålla på med i minst 10 dagar... Vill bara bli av med skiten nu. Är less på att knappt kunna äta för att de sitter i hop med mungipan. Ingen sömn får man heller eftersom det kliar och svider oavbrutet ! Men nu ska de jävlarna tas!

Smillas mage har växt de senaste dygnen.. och guess what ??? var det inte tarmrörelser jag kände så ligger det nog små bebisar där i och sparkar ! Dock inte så många för sååå stooor är hon inte, Tänk att Alvin kanske blir pappa.. iallafall en gång i livet !! Ush vad besviken jag kommer bli om det inte är något nu.. men.. det ÄR DET!
Kan någon i så fall förklara hennes missfall ??

Jennifer fick vara hema från skolan idag, Hon har hostat och haft ont i halsen. Och i två dagar har hon dessutom testat mitt tålamod till tusen. Helt plöttsligt är det som att alla "nej" betyder "ja" och sedan tjat tjat tjat när jag håller fast vid mitt NEJ!!!! och sedan helt plöttsligt gör hon som hon själv ville iallafall,
Idag fick jag ryta i från , från tårna och förklara ett och annat !! " NEJ är NEJ och inte ja du får lyssna på mig annars kommer inte jag lyssna på dig " Jag slängde dessutom igen dörren med sådan kraft att jag trodde hon skulle reagera att där hade hon minsann gått för långt men ut genom dörren kom hon.. -
  mamma jag tänker iallafall bla bla bla.

Gissa om jag blir arg trött och irreterad.. är de dehär som är FÖR PUPERTETEN ??? Kaxigheten... "jag skiter i dig attityden " dessa blå himmlande ögon som snurrar runnt runnt och suckandet..i kapp med en dryghet som är bland det värsta jag vet !!! jag börjar bli riktigt sliten redan nu. Ibland känner man sig maktlös och överkörd!!! sedan peppar man sig in i det sista " Jag är vuxen HON är ett barn..Jag bestämmer" Men det är inte lätt alltid. Hon har en otroligt stark vilja !!! STÅL UNGE ! hoppas hon andvänder det rätt i framtiden..för det kommer ta henne långt ! Jag själv får hålla fast i väggen när det stormar och stå pall för det mesta, Men det och djupa andetag från min sida hör livet till !






 


SVINISAR !

Träning med asta är nu ett faktum och vi tränar så mycket vi kan ! dagligen ! Och hon gör framsteg. I helgen kommer även en mycket god vän som är utbildad i det mesta när det gäller hund och ska hjälpa oss vidare.
Idag har hon åkt buss tunnelbana och lekt med andra hundar i rastgård. Så länge man är inne i stan sköter hon sig galant ! , Men problemen kommer direkt tillbaka när vi kommer ut till ön. I stan blir det FÖR mycket intryck.. så mycket att hon inte kan sortera eller har makt att bete sig som en galning mot alla hundar och människor hon möter. Men här.. möter man kanske en hund på 20 min och hon blir rabbiat! Men skam den som ger sig. Jag vet att hon KAN !

Nu till det mest störan och idiotiskaste jag vart med om på länge ! Jag har fått svinkoppor!!!!!! Ett stort område runnt munnen är som skinnflått och det BRINNER SVIDER OCH KLIAR!! så jag håller på att bli tokig ! Kan knappt äta heller eftersom detta är kopplat till munngipan !!!
Beställde en hamburgare idag till lunch.. kunde jag gjort något mer klumpigt val av mat ?? det fick bli hamburgare med plast bestick och jag gav upp efter halva.

Nu är Micke och hjälper en kompis att handla och jag ska börja laga mat. Jennifer är och leker med den nya granntjejen som ska början tvåan i hennes skola. Super kul att hon har fått ännu en vän !

Det var allt för nu.

BYE *



Please help us

Det här med Asta börjar verkligen gå åt skogen.. trotts träning kärlek och trygghet blir hennes utfall och rabbiata skällande mot folk och hundmöten bara värre och värre. Jag känner mig misslyckad, Och skulle behöva några dagars avlastning... men vem skulle orka eller stå ut med detta beteende ?
Hon blev bättre förut.. slutade med dummheterna ca 4 dagar men sedan dess har det blivit värre.
Folk börjar bli irreterade i området och tror atomatiskt att flame också är "farlig" trotts att hon alltid håller sig lugn vid min sida. Hennes ras får ta mycket skit och jag ville verkligen bevisa med henne att dom här hundarna kan vara otroligt fina lydiga familjehundar, vilket hon är. Men de ser inte folk.

Var ute för ca två timmar sedan och mötte en tant som asta började skälla febrilit på, Tanten stannade upp och vågade inte gå förbi, Hundarna var kopplade och så liten som Asta är behöver ingen oroa sig för att hon skulle kunna dra omkull mig och attakera, Utan hon skäller inte mer än så, Tanten stirrade surt på hundarna och sa till mig att så agressiva hundar borde inte få finnas, Hon påstod också att Flame hade sprungit lös i bostadsområdet här om dagen och att folk blir rädda. ( vilket hon absolut inte har ) är flame lös så är hon det långt in i skogen, Inte i bostadsområdet. Diskutionen föll genast över på vilken ras flame var och dom inte borde få finnas i vanliga familjer o.s.v
Flame är inte ett dugg ouppfostrad, Hon har inga problem , utan är väldigt lätt att ha att göra med, Ändå är det hon hela tiden som får skit för hur Asta beteer sig !!! De ser en nipprig hund och förväntar sig det värsta av den andre, Det är jue trotts allt en KAMP HUND!
Jag försöker att inte ta åt mig, Ändå går jag hem och stor bölar.
Varför varför varför kan man aldrig få lite credd för att man tar sånna här hundar som Asta under sina vingar, För tro mig det är inte lätt ! Man tränar och försöker få till en positiv utveckling på hunden, Man lägger ner hela sin själ och all sin ork. Och så får man skit från omgivningen . Ingen har valt att hunden ska bli en problem hund, Man försöker göra allt i sin kraft för att de inte ska vara så, Förstår inte folk att man kämpar ???
ett litet leende på folks läppar när man kommer gående med hundarna skulle uppmuntra mig till att orka fortsätta. Men glåpord och dumma kommentarer oftast om Flame sätter sig som ett eko i mitt huvud. Hon är den oskyldige ! Det är orättvist !
vad tycker folk att jag borde göra med Asta ??? ge upp ?? avliva en hund på knappt året ? Vem är dom att leka gud ?? att dömma en hund till döden för utfall och skällande i koppel ?
Dom känner inte henne som jag. Dom vet inte om hennes bakrund eller varför hon beteer sig som hon gör.
Jag börjar totalt tappa orken att fortsätta.. men om inte jag gör det... vem skulle då göra det ?
Så fort jag får råd är det vetrinären som gäller, ska kolla om hennes sköldskörtel hormon kan ha något med beteende att göra. Och det hoppas jag verkligen. För det går jue att medicinera.
Jag tränar uppenbarligen fel...eftersom det bara blir värre och värre, Men det är nästan omöjligt att träna en hund överhuvudtaget som blockerar sig.


Tar ett djupt andetag... ska inte ge upp...


PLEASE HELP US !!!



ZZZZZZzzzzzzzzzz

Idag blev inte ricktigt som jag hade planerat, Men så blir det ibland. Tanken var att jag skulle ha en plugg dag men kaoset började redan i natt , Flame var dålig i magen och behövde gå ut en gång i timmen, fram och tillbaka.. fram och tillbaka.. på med kläderna av med kläderna för varje gång blev det bara ljusare och ljusare ute. Blodsockerfall stup i ett .. ah kaos helt enkelt..
Väckte Jennifer kl 7 som var lik blek i ansiktet och påstådde att hon hade feber. Våran feber termomenter går inte att lita på så jag beslutade att hon fick vara hema. DUMT nog. Hon har vart ur pigg och rastlös hela dagen. Flames dåliga mage har fortsatt hela dagen och jag lär ha träningsverk i morgon av allt spring i trappor !
Jag har kokat ris till henne, dushat henne (eftersom hon har åkt på en super kladdig ögoninflammation till råga på allt) Alvin har börjat markera revir inne, Nu är det dags för kastrering.. det stinker.. tvättar allt jag kommer på kan vara källa till den här fräna äckliga lukten !!! och jag har hunnit plugga ca 10 min .... BRA GJORT !
Nu är Micke påväg hem och middagen ska lagas och springet i trappor lär fortsätta...

Behöver jag säga att jag är HELT SLUT som artist ???







Smilla blir bara rundare och rundare om magen.. vad är detta ???



Ne här har jag inte tid att sitta.... tjoooo*


Godmorgon !

SOLEN SKINER !!!

idag skulle jag igentligen vart på ett möte kl 10, Men fick blodsocker fall precis när jag skulle gå så jag fick sätta mig ner och ringa, Och berätta, Sedan var det bara att avvakta tills det hade stigit tillbaka igen. Jag hatar när det blir såhär just när man ska gå någon stanns, När man måste passa någon buss eller ska på något läkarbesök, Eftersom man ringer bara en stund innan så får man jue betala 320 spänn för att man inte avbokar 4 timmar innan.. Suck.. det är dyrt att ha diabetes må jag säga.

Nu sitter jag och laddar batterierna, Ska ut i skogen hela dan tänkte jag, Sedan måste jag ner till biblioteket när jag hämtat Jennifer, För det är en hundbok som jag beställde som har kommit in. Det är dags att lämmna tillbaka Jennifers bajs bok också. Den heter Stopp i tarmen. Skit rolig !!! hahaha ! den kan jag verkligen rekomender för barn som gillar bajs :)



Kusin dejt...

Nu är kaklet nästan klart... det ska bara grejjas lite till ikväll ! Sedan är det på plats som det ska .






I går var jag och Jennifer hema hos syrran och lilla Alvisen och hällsade på. Mamma var också där och Flame fick följa med som "terapi hund" eftersom Alvisen har blivit hundrädd. Stackars Alva kunde knappt titta på Flame i början utan att skrika rakt ut. Men efter middagen ungefär när vi skulle åka hem (typiskt) verkade de släppa,
Jag får ta med Flame dit lite oftare så hon kommer över detta.. hundar finns jue överallt.. !!! Speciellt hema hos oss ! haha !
Snälla syster hade röjjt ur sin gaderob så jag fick två kassar med kläder med mig hem !! perfekt ! Nu måste jag göra samma sak och röjja ut mitt ..så hennes får plats :) haha.

Idag känner jag mig inte alls lika tung och deppig.. det kanske har vänt ???
Här kommer bilder från igår.


Mormor & Alva



Tog en snabb bild på fina syster , Hon kommer säkert mörda mig för detta..



Galen unge " SEEE MIIIIIG"



* VÄRLDENS FINASTE UNGAR *



Mamma ta kort på mig !! PÅ TOALETTEN !!! eh.. Okey...



Ser ni kulan ? synns inte hälften så mycket på kort som i verkligheten.. !! antingen är hon skendräktig eller så är hon dräktig i allafall på något konstigt sätt...???!!!


*morr och milda grönsaker*

Jävla skit vecka.. och jääävla skit helg rent ut sagt ! Kanske har jag åkt på en riktig vår deppression ???!!! ska nog ta till mig Tina´s råd och gå ut i skogen och vår - vråla som Ronja rövardotter, Det kanske hjälper...vem vet ?!

idag har Micke kört sopor ! hela balkongen var full med stora säckar, Nu äntligen är det tomt. Efter det gick jag och Jennifer ut med hundarna och tog en sväng förbi Sara & Tomas på hemvägen för en kaffe, Micke höll då på att köra deras sopor också.
Hann inte vara där mer än ca 20-30 min och då ringde mamma som var i närheten ! Så det var bara att skynda sig hem så att vi hann träffas lite innan hon blev tvungen att åka vidare.
Efter de gick jag och Jennifer ner på dagiset med Stampe så han kunde hoppa fritt och Jennifer kastade sig från den ena snöhögen till den andra. Var ute ca 2 timmar och sedan gick vi in och åt och efter det sommnade jag tills nu, Missade melodifestivalen.... men skit samma... vem bryr sig ???!!!

Micke är i full gång och har börjat kakla om i köket.. ! och här sitter jag.... och stirrar i taket.. ska nog återvända till sängen nu...*orka sitta här och förpesta stämmningen*





Ingen motivation...

Trotts att solen skiner och snön smälter saknar jag helt motivation till att göra något. Gick ut med hundarna i skogen på en lång prommenad, Men bara för att jag var tvungen, Det kändes kämpigt och ansträngande ! Och när jag kom hem kändes det så tysst dött och trisst. Vad ska jag göra nu då?? Har drukigt kaffe och snackat med syster yster i telefon. Borde tvätta och läsa lite böcker men har INGEN lust alls. Det är jue samma sak varje dag.
Borde städa IGEN, stor städade i går men de kan man verkligen inte tro idag. Åååh vad meningslöst !!!

I morgon är det tävling i stallet och därför är ridningen inställd, Men jag har idee torka.. vad ska man hitta på istället.. ? Man kan jue inte bara sitta hema en hel helg. Herre vad dessa rutiner är inrutade, Man blir nästan chockad när man måste ta egna intinativ till att hitta på något annat, Än det som igentligen brukar stå på "shemat"

Tipps på sysselsättning mottages varmt. Men ha i tankarna att vi är PANKA också!!!!!!




Emil Forselius

Skådespelaren Emil Forselius tog sitt liv: Vi kände att något var fel


Skådespelaren Emil Forselius, 35, hittades död av sin mamma.

Han tog sitt eget liv.

– Det är svårt att förstå vad som fick honom att känna att det inte fanns någon annan utväg, säger hans syster Malin Forselius.

I tisdags hittades Emil Forselius död i lägenheten på Södermalm i Stockholm. I går gav familjen Aftonbladet tillåtelse att berätta att den prisbelönte skådespelaren tog sitt liv.

– Han har mått dåligt på slutet, men inte så att man kunde tro att något sådant här kunde hända. Vad det är som fått honom att känna att det inte fanns någon annan utväg är svårt att förstå, säger Malin Forselius, 29.

Emil Forselius blev pappa till en son i november förra året och hade tagit ett uppehåll i skådespeleriet för att vara pappaledig.

– Han var verkligen överlycklig för sin son, berättar Malin.

Men någon gång efter helgen tog Emil Forselius sitt liv i familjens lägenhet medan hans sambo och son var på besök hos släktingar. Sista gången familjen hade kontakt med honom var i söndags.

När han inte svarade i telefon bestämde sig hans mamma för att åka till lägenheten där hon hittade sin son död.

– Vi hade inte fått tag på honom i telefon och började känna att någonting var fel. Och så var det riktigt fel, säger hans syster Malin Forselius.





Hans närmsta anhöriga förutom sonen och sambon är hans mor och hans syster Malin. Det var till Malin han ringde först när han fick reda på att han skulle bli pappa.

– Vi stod varandra väldigt nära, väldigt, väldigt nära. Det känns jättetungt att han inte finns längre. Vi har delat allt, säger hon.

Emil Forselius växte upp i Tandsbyn i Östersund och fick sitt genombrott som skådespelare i filmen ”Tic tac” 1997.

I filmen spelade han skinnskallen Lasse och för sin debutroll belönades han samma år med en Guldbagge. Året därefter började han på teaterhögskolan i Stockholm.

Det blev många filmroller i stora svenska och även några utländska produktioner. Emil Forselius medverkade bland annat i Beckfilmen ”Vita nätter”, ”Sprängaren” och spelade förra året in Wallanderfilmen ”Indrivaren” som ska släppas i vår.

Men hans hjärta slog för teatern och de senaste åren spelade Emil Forselius intensivt på små och stora scener.

– Han älskade skådespeleri och han brann för teatern. Han tyckte att han fick mer tid att arbeta med rollerna där än i filmproduktionerna, säger Malin.

”En glädjespridare”

Varför den nyblivna pappan valde att avsluta sitt liv vid 35 års ålder är en gåta för familjen.

– Vi vill att alla ska veta att vi sörjer honom och att vi minns

honom som en glädjespridare som var mån om alla och respekterade folk som de var, säger Malin.


KÄLLA : Aftonbladet
    


Humf...

en sak slog mig nyss !

Varför heter det utbildning när man sitter inne.. det borde heta inbildning !!!

Nja.. dags att sova kanske ?!? Gonattski !*

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz**

Informations film...

Konflikter mellan hundar :


LÄNK : http://cms.adaptionmedia.se/AdaptionMedia-war/AdaptionMediaPlayer?playerId=23&movieId=104

Love love love...

En dotter

Ett barn är ett mirakel
väl värt att vänta på.
Det största och det bästa
en mor och far kan få.

En dotter kan förtjusa
från början med sin charm
Och gärna blir hon buren
av någon villig arm.

Men snart hon börjar tröttna
på att bara vara rar.
Och livet har så mycket
som lockar och som drar.
 
Den tiden går så fort
från liten tjej till stor.
Dock är hon alltid älskad
långt mera än hon tror.


Av: Siv Andersson (se info om Sivs dikter)


Dags att sova kanske ?

Äntligen har desperate housewives börjat igen ! men de här avsnittet kanske inte var det mest spännande av dom.. bara sorgligt. Nästa gång kanske de börjar hända saker...
Nu väntar jag bara på säsongs premiären av Dexter... för de ska väl komma tillbaka ?!?

Sitter och dricker te och fryser ända in i benmärgen. Micke har vart ute och "tittat" till bilen med hundarna, Och sedan lekt lite med GPSén ..det riktigt lyser om honom som ett litet barn. Jag tror att de är första gången Micke längtar efter att få åka till jobbet i morgon bitti :)
Idag har jag städat, tvättat, och läst om hundar och stress, Mycket intressant, Men också ganska svårt ! En hund som hugger emot dig kanske du skulle tolka som agressiv medans han som skrev boken skulle tolka den som enbart stressad, Men vad är då en agressiv hund ? Det finns så många olika teorier om allting. Och det är ingenting som säger att någonting är rätt eller fel, eller jo självklart... fel kan man väl alltid göra... ?!!

Idag reagerade både jag och Micke på att vi tyckte Smilla ser stor ut ! magen lixom gungade som en kula i takt med kliven längst hallgolvet, Kan hon vara skendräktig nu efter missfallet ?

En stycke tok bild, på en stycke tok unge !!




Världens bästa hjälpreda i köket !



Friends 4 ever !






Happy times !

I går var vi på hörsel kontroll med Jennifer och allt såg super bra ut, Nu har hon blivit utskriven från sjukhuset har NORMAL hörsel :) Äntligen är denna öron cirkus över, för denna gång!

Idag har Micke tagit körkort ! Så lyckan är stoooor här hema !!
Tänk att slippa konka dessa matkassar upp för snigel backen, Eller att vara beroende av andra och be om hjälp.

Grattis Darling nu har du sammlat vuxen poäng !!! och jag får åka med !


RSS 2.0