För många hundar har olämpliga ägare !

"För många hundar har olämpliga ägare"

Karlstad :  Att hundar attackerar hundar blir allt vanligare.
Det uppger Hasse Ericson som handlägger tillsynsärenden kring hundar på polisen i Karlstad.
- För många hundar införskaffas av olämpliga ägare.


· Den svenska hundansvarsutredningen definierar kamphund på detta sätt: "Hund - oavsett ras - som tränats eller tränas med syfte att den ska bli framgångsrik i slagsmål med andra hundar.

Utredningen använder också begreppet "hund av kamphundsras". Det är en hund tillhörande någon av de raser till vilka kamphundar historiskt hört. Exempel på sådana raser är bullterrier, amerikansk staffordshire (amstaff), amerikansk pitbullterrier (pitbull) och engelsk bulldog."

· Enligt Svenska kennelklubben kan kamphund betyda en hund som i ett historiskt perspektiv använts för olika typer av kamper men som idag används som familjehund.

• Svenska kennelklubben anger att nästan alla hundar kan bli aggressiva om de behandlas illa. Kombineras hundraser där den ena avlats för stor arbetslust med hög grad av uthållighet (till exempel ursprungliga kamphundar) och den andra i vaktsyfte mot människor (till exempel traditionella vakthundar) kan avkomman tänkas bli mycket farlig med hög kamplust kopplad till aggressivitet inriktad mot människa.

*Källa VF Nyheter*


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0