Emil Forselius

Skådespelaren Emil Forselius tog sitt liv: Vi kände att något var fel


Skådespelaren Emil Forselius, 35, hittades död av sin mamma.

Han tog sitt eget liv.

– Det är svårt att förstå vad som fick honom att känna att det inte fanns någon annan utväg, säger hans syster Malin Forselius.

I tisdags hittades Emil Forselius död i lägenheten på Södermalm i Stockholm. I går gav familjen Aftonbladet tillåtelse att berätta att den prisbelönte skådespelaren tog sitt liv.

– Han har mått dåligt på slutet, men inte så att man kunde tro att något sådant här kunde hända. Vad det är som fått honom att känna att det inte fanns någon annan utväg är svårt att förstå, säger Malin Forselius, 29.

Emil Forselius blev pappa till en son i november förra året och hade tagit ett uppehåll i skådespeleriet för att vara pappaledig.

– Han var verkligen överlycklig för sin son, berättar Malin.

Men någon gång efter helgen tog Emil Forselius sitt liv i familjens lägenhet medan hans sambo och son var på besök hos släktingar. Sista gången familjen hade kontakt med honom var i söndags.

När han inte svarade i telefon bestämde sig hans mamma för att åka till lägenheten där hon hittade sin son död.

– Vi hade inte fått tag på honom i telefon och började känna att någonting var fel. Och så var det riktigt fel, säger hans syster Malin Forselius.





Hans närmsta anhöriga förutom sonen och sambon är hans mor och hans syster Malin. Det var till Malin han ringde först när han fick reda på att han skulle bli pappa.

– Vi stod varandra väldigt nära, väldigt, väldigt nära. Det känns jättetungt att han inte finns längre. Vi har delat allt, säger hon.

Emil Forselius växte upp i Tandsbyn i Östersund och fick sitt genombrott som skådespelare i filmen ”Tic tac” 1997.

I filmen spelade han skinnskallen Lasse och för sin debutroll belönades han samma år med en Guldbagge. Året därefter började han på teaterhögskolan i Stockholm.

Det blev många filmroller i stora svenska och även några utländska produktioner. Emil Forselius medverkade bland annat i Beckfilmen ”Vita nätter”, ”Sprängaren” och spelade förra året in Wallanderfilmen ”Indrivaren” som ska släppas i vår.

Men hans hjärta slog för teatern och de senaste åren spelade Emil Forselius intensivt på små och stora scener.

– Han älskade skådespeleri och han brann för teatern. Han tyckte att han fick mer tid att arbeta med rollerna där än i filmproduktionerna, säger Malin.

”En glädjespridare”

Varför den nyblivna pappan valde att avsluta sitt liv vid 35 års ålder är en gåta för familjen.

– Vi vill att alla ska veta att vi sörjer honom och att vi minns

honom som en glädjespridare som var mån om alla och respekterade folk som de var, säger Malin.


KÄLLA : Aftonbladet
    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0