Nu börjas det..

man tyvärr nästan gått och väntat på...

Från aftonbladet :

Säpo fick terrorvarning

– före sprängningarna



Cirka tio minuter före explosionerna skickades ett mejl till TT, även adresserat till Säpo, där en man vänder sig till "Sverige och svenska folket".

Han hänvisar till den svenska tystnaden kring Lars Vilks målningar, de svenska soldaterna i Afghanistan och säger att "nu ska era barn, döttrar och systrar dö lika som våra bröder och systrar och barn dör."

– Våra aktioner kommer att prata för sig själva. Så länge ni inte slutar ert krig mot islam och förnedrande mot profeten och ert dumma support till grisen Vilks, säger mannen.

"Frukta inte döden"

Därpå uppmanar mannen alla muslimer i Sverige att "sluta fjäska och förnedra er". Han avslutar meddelandet med ännu en uppmaning till "alla mujahedin i Europa och Sverige":

– Nu är det dags att slå till, vänta inte längre. Kom fram med vad än ni har även om det är en kniv och jag vet att ni har mer än en kniv att komma med. Frukta ingen, frukta inget fängelse, frukta inte döden.

Säpo kommenterar inte

Säpo har inte velat kommentera innehållet för TT eller bekräfta om man fått mejlet, som innehåller ljudfiler där både svenska och arabiska talas.

TT har inte heller fått bekräftat att mejlet har med sprängningen att göra.

Var i Mellanöstern

Det framgår inte av ljudfilerna om mannen som talar hör till någon organisation. Däremot säger han sig ha varit i Mellanöstern och han ber sin familj om förlåtelse för att han ljugit för dem.

– Jag åkte aldrig till Mellanöstern för att jobba eller tjäna pengar, jag åkte dit för jihad, säger mannen.

Samma mejl

Säkerhetspolisen bekräftar nu för Aftonbladet att de tagit mot samma mejl som även sänts till TT.

– Det kom in till vår registrator. Det är lämnat för kontroll till våra handläggare, säger Michael Gunnarsson, vakthavande befäl på Säpo.

Han vill inte kommentera innehållet eller vem som undertecknat mejlet men medger att det är samma mejl.

– Jag kan se på sändlistan att det bland annat har gått till oss och till TT.

Ingen hann se mejlet

Ingen på Säkerhetspolisen hann se mejlet innan explosionen i centrala Stockholm

För drygt två månader sedan höjde Säpo terrorberedskapen.

– Det finns ett specifikt hot i Sverige. Men att vi nu ligger på förhöjd nivå innebär att vi har bra kontroll på situationen. Vi säger att det inte finns något omedelbart hot, sa Säpochefen Anders Danielsson då.

Säpo följer utredning

Är det här attentatet sammankopplat med den höjning av beredskap som ni gjorde då?

– Den sammankopplingen kan jag tyvärr inte svara på. Förundersökningen ligger fortfarande hos Stockholmspolisen. Säpo följer den utredningen, säger Gunnarsson.


Jacka säljes...

monc002-4 new moncler womens 90% down feather padding jacket strl medium säljes för 1300 kr, Ej andvänd.


Fredag

Känner mig förkyld snorig hostig och lite smått depprimerad ! igår löste vi ut Mickes morbror´s bil från verkstaden.. de bytte avgassystem och var nu redo för att lånas ut.. till oss :) Men när vi stod på verkstaden dök ingen upp med pengar.. (undrar varför ) vi skulle dela beloppet på tre stycken.. vi tre stycken som skulle "ha" bilen tillsammans.. så det slutade med att vi fick ta bussen hit och dit.. och hit och dit igen för att sammla in pengarna för att kunna lösa ut bilen..(eftersom vi inte hade råd att lägga ut) några timmar senare sitter vi i den lilla gråa som helt plöttsligt inte lät som en traktor utan som en bil och skall sätta på oss bältet... och upptäcker att dom är fulla med mögel, Micke skall hoppa ur och tanka och då har framdörren gått i baklås.. vindrutan hade frusit fast.. halv öppen.. och den luktade illa och kändes totalt skabb, ah vilken liten skit bil rent ut sagt, Jag sätter mig inte i den igen säger jag bara ! Tar heldre bussen.

Usha... för ni som skall ta en fredag som en fredag skall tas har ni den perfekta party låten... jag själv får sitta och sova :)


Stoppa hetsen mot hundarna !

Hets mot folkgrupp är inte tillåtet i Sverige. Men vad som nu håller på att hända är en oönskad rasism inom hundvärlden. Vi ber att få slippa hetsjakten på våra älskade familjemedlemmar!

Länk till aftonbladets artikel mot hets av hundar :

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article7779908.ab



Det är vinter....

Kylan verkar inte ge med sig utan blir istället mer och mer svår att stå ut med... Njuter varken av snön eller solskenet som försöker ta sig in genom mitt fönster... det är bara kallt... faktiskt så kallt att fingrarna är som ispinnar både hårda och kalla, Slog bort tanken på att ta en varm dush när jag insåg att mitt hår skulle bli till istappar efteråt. Sitter med min varma dator i knät och trycker mot det enda fungerande elermentet i huset.
Värme pumpen gör ingen verkan längre...
att ligga och skaka under tre tjocka täcken i långkalsonger , mjukis byxor, dubbla strumpor/sockor.. linne , t-shirt och två långärmade tröjor på varandra verkar inte heller göra någon skillnad... te har jag druckigt i mängder...det gör det hela lite lättare att härda ut, Speciellt eftersom man kan värma händerna på koppen.

Vi har det alltså ganska kallt här inne nu ! Och det hela blir nog inte bättre av att jag är frussen till min natur. Nej vintern är inget mysigt fast att ni försöker få det att låta så..

Hittade två fina bilder idag som iallafall gav mig lite värme i stjälen .... dom här två människorna har betytt massor för Jennifer under hennes uppväxt men inte fått tillräckligt med uppmärksamhet här i bloggen, Tyvärr ses vi aldrig längre... jobb för deras del och sjukdom för min del, gör oss uppbunda på olika håll, Önskar att det inte var så. För Jennifer behöver dom lika mycket nu som hon gjorde när hon var mindre , Hon ser verkligen upp till karin, pratar om henne ofta och känner hennes värme klokhet och trygghet. Jon är en riktig buse och en av Jennifers roligaste och tokigaste lek kamrater :) även han har ett hjärta av guld . Visst synns deras egenskaper och relation bara av att titta på bilderna ?  Det är så uppenbart... så tydligt.
Det är så trist när saker och ting kommer imellan. Hoppas att det lugnar ner sig på alla håll och kanter så vi får ses snart igen.


KÄRLEK





Ni är bäst !

RSS 2.0